Maldive - Experiența Noastră într-un Resort All Inclusive

Maldive – experiența noastră într-un resort all inclusive

Te-ai hotărât să mergi în vacanță în Maldive, dar nu știi ce cazare să alegi: o insulă resort sau o insulă locuită de localnici? Răspunsul la întrebare diferă în funcție de tipul de călător și așteptările pe care le ai de la vacanța în Maldive.

Insulă resort sau insulă de localnici pentru vacanța în Maldive?

În cazul în care vrei să ai parte de o călătorie strict pentru relaxare, în care să ai totul la dispoziție și să te bucuri de imaginile cu Maldive care apar peste tot online, atunci cel mai probabil ai fi mai câștigat să alegi o insulă resort. Pe insulele resort te poți bucura și de posibilitatea de cazare în bungalow-uri pe apă, visul multor călători care ajung în insulele Maldive. Trebuie să iei în calcul că această variantă este și una care ar presupune un buget mai mare.

Dacă îți dorești să ajungi în Maldive și să ai mai mult contact cu localnicii, nu pui așa de mult accent pe cazare și ai un buget mai mic la dispoziție, atunci varianta recomandată ar fi cea de cazare pe insulele locuite. Cu toate că și pe insulele de localnici vei avea parte de plajă și apă frumoasă, cel mai probabil peisajele nu vor fi la fel de paradisiace precum cele de pe o insulă resort. 

Mai trebuie să ții cont și de faptul că pe o insulă locuită din Maldive nu poți să faci plajă în costum de baie oriunde, ci doar pe plajele special amenajate: bikini beach. În general e o singură astfel de plajă pe fiecare insulă locuită. De asemenea, pe aceste insule este interzis alcoolul, Maldive fiind o țară preponderent musulmană.  

În călătoria noastră în Maldive am ales să stăm pe o insulă resort. În cele ce urmează ne-am propus să îți povestim ce presupune o astfel de experiență și să răspundem la câteva întrebări pe care cel mai probabil ți le-ai pus.

Resortul ales de noi în vacanța în Maldive

Am călătorit în Maldive în noiembrie 2021 și am ales o cazare mai aproape de aeroportul Male: Sun Siyam Olhuveli Resort. Cazarea este localizată în South Male Atol, la aproximativ 45 de minute cu speedboatul de capitala Male. 

Unul dintre avantajele resortului e că se întinde pe o suprafață un pic mai mare în comparație cu alte resorturi insulă din Maldive. Este format din trei insule conectate între ele și te poți plimba în voie pe toate. Are 8 restaurante, 4 baruri, două spa-uri, dive center, house reef, water sports center. Practic nu ai cum să te plictisești în călătorie, chiar dacă totul se întâmplă pe o suprafață relativ mică și ești înconjurat din toate părțile de apă. 

Cum se face transferul către cazarea din Maldive?

În funcție de resortul pe care îl alegi în vacanța ta în Maldive și de distanța față de capitala Male, transferul se poate face cu speedboat, zbor domestic sau seaplane. În momentul în care te hotărăști să rezervi cazarea în Maldive trebuie să fii atent dacă tariful include sau nu transfer și cât costă acesta. 

Costurile cu transferul în Maldive pot fi destul de mari. Transferul cu speedboat (către cazările aflate în apropierea capitalei Male) începe de la 50 euro/ persoană și poate să ajungă la 280 euro/ persoană. Cel cu domestic flight costă în jur de 350 – 400 euro/ persoană, iar variantele de transfer cu seaplane pot ajunge și la 700-800 euro/ persoană. 

În cazul în care îți rezervi călătoria în Maldive prin Mandala Travel, ai avantajul că vei avea acest transfer inclus. Pe lângă acest aspect ar mai fi și avantajul că tarifele oferite de noi pe această destinație sunt mai bune decât ce găsești pe Booking.com sau alte sisteme de rezervare online. 

Noi îți recomandăm să alegi un resort situat mai aproape de capitala Male pentru a economisi timp. Mai exact un resort la care se poate ajunge cu speedboat. În general transferurile cu zbor domestic sau seaplane presupun timpi mai lungi de așteptare. 

Deasemenea, orarele speedboat-urilor sunt un pic mai permisive și oferă posibilitatea de a ajunge la cazare în aceeași zi chiar dacă aterizezi în Male în a doua parte a zilei. Pe când seaplane-urile de exemplu nu operează după ora 15:00. Iar în cazul în care la plecare din Maldive ai un zbor seara târziu, te poți încă bucura de facilitățile resortului până după masă/ seara, asta în cazul în care transferul către Male se face cu speedboatul. 

Ce să aleg în Maldive, demipensiune sau all inclusive? 

Răspunsul la această întrebare depinde din nou de tipul de călător și într-o oarecare măsură și de bugetul alocat vacantei în Maldive. La o primă vedere e posibil să ți se pară foarte mare diferența dintre pachetele cu demipensiune și cele cu all inclusive. Însă această diferență apare de obicei din două motive. 

Unul dintre ele ar fi faptul că pachetele all inclusive de la resorturile din Maldive includ de multe ori pe lângă toate mesele și băuturile și câteva activități/ reduceri la anumite servicii.

De exemplu noi la Sun Siyam Olhuveli am avut incluse două excursii: un snorkel safari și un stargazing cruise, un voucher de 50 de dolari pe care îl puteam folosi la centrul spa și o oră gratuită/ zi în care puteam folosi facilitățile de la activity center: paddle board sau kayak. 

Alte resorturi oferă și mai multe facilități gratuite în pachetul all inclusive: diferite croaziere, windsurfing, clase de yoga, etc. 

Un al doilea motiv pentru diferențele de preț dintre demipensiune și all inclusive ar fi și faptul că în Maldive tarifele pentru mâncare și băuturi sunt destul de mare. Luând în calcul transportul și logistica necesare pentru a ține aprovizionate aceste resorturi, tarifele mari sunt de cele mai multe ori justificate. 

Mai jos am lăsat și câteva fotografii cu exemple de tarife din meniul de băuturi de la Sun Siyam Olhuveli. Tarifele din pozele atașate sunt în dolari americani ($).

Ce inseamna all inclusive în Maldive?

Experiența unui pachet all inclusive în Maldive poate să difere în funcție de resortul în care stai. După cum aminteam și mai sus, multe resorturi din Maldive includ în pachetele all inclusive și activități sau diverse reduceri pentru servicii. 

La băuturi sunt incluse atât băuturi alcoolice cât și nealcoolice. În general nu sunt incluse sucurile proaspete de fructe sau anumite branduri de băuturi alcoolice. 

La capitolul mâncare ai trei mese principale pe zi pe care le poți servi la unul sau mai multe restaurante din cadrul resortului. Cei ce aleg all inclusive au de obicei și reduceri la restaurantele contra cost de pe insulele resort. 

Mâncarea este în general de bună calitate, însă și aici experiența poate să difere foarte mult de la resort la resort. La Sun Siyam Olhuveli bufetele erau foarte diversificate. Am observat că se punea accentul pe ton și existau și multe preparate indiene. Probabil pentru că o parte semnificativă din oaspeții resorturilor din Maldive vin din India.

În Maldive, diferențele dintre pachetele “All Inclusive” și “Ultra All Inclusive” sunt semnificative și influențează experiența generală a vacanței. Iată o detaliere a acestor diferențe:

Diferenta dintre all inclusive si ultra all inclusive in Maldive

Pachetul “All Inclusive” în Maldive include, în general, următoarele:

  • Mesele principale: Mic dejun, prânz și cină, de obicei servite la restaurantul principal al hotelului.
  • Băuturi: Băuturi răcoritoare și alcoolice locale sunt incluse. Băuturile de import nu sunt incluse în acest pachet.
  • Snacks-uri: Gustări între mese, disponibile în anumite locații din resort.
  • Facilități: Acces gratuit la piscină, șezlonguri, umbrele și alte accesorii de plajă. De asemenea, acces la diverse facilități din resort, cum ar fi programe de animație și facilități sportive.

Ultra All Inclusive

Pachetul “Ultra All Inclusive” adaugă mai multe beneficii suplimentare față de pachetul “All Inclusive”:

  • Băuturi de import: Pe lângă băuturile locale, sunt incluse și băuturi alcoolice și non-alcoolice de import.
  • Cocktail-uri speciale: Oferă o selecție mai largă de cocktail-uri, inclusiv unele speciale locale.
  • Gustări între mese: O varietate mai mare de gustări disponibile pe tot parcursul zilei.
  • Facilități suplimentare: Acces la spa, sporturi nautice, petreceri și alte activități exclusive. De asemenea, posibilitatea de a servi cina târzie și de a face rezervări la restaurante a-la-carte.
  • Servicii premium: Unele resorturi oferă servicii suplimentare, cum ar fi acces gratuit la diverse sporturi nautice, servicii de spa, masaj, și alte facilități de lux.

În concluzie, pachetul “Ultra All Inclusive” oferă o experiență mai completă și mai luxoasă decât “All Inclusive”, incluzând băuturi de import, facilități suplimentare și o gamă mai largă de activități și servicii. Alegerea între cele două depinde de preferințele personale și de bugetul disponibil pentru vacanță.

Mai trebuie să plătești ceva la fața locului dacă ai optat pentru un pachet all inclusive? 

Da. În meniuri există anumite băuturi care sunt contra cost chiar și pentru cei care au un pachet all inclusive. La fața locului va trebui să mai plătești și activitățile și excursiile neincluse. Asta dacă vrei să le faci. Poți opta și să lenevești la plajă în fiecare zi, să îți aduci de acasă masca de snorkeling și să explorezi de capul tău oceanul. 

Alte servicii care se achită la fața locului sunt masajele, cursurile de scufundări și anumite mese speciale organizate de resorturi cu diferite tematici. Toate sunt opționale. Îți mai recomandăm să ai și câțiva dolari cash, bancnote mici, pentru bacșiș. 

Ce se întâmplă dacă ai o problemă medicală în Maldive?

Foarte multe resorturi din Maldive au cabinet medical și in house doctor. De exemplu și cei de la Sun Siyam Olhuveli aveau o mică clinică pe insulă. 

Este foarte recomandat să ai o asigurare medicală atunci când călătorești în Maldive, iar dacă știi că ești predispus la diverse probleme de sănătate sau călătorești cu un copil, îți recomandăm să alegi un resort care are o astfel de clinică. Un avantaj pentru cei care se știu predispuși la probleme de sănătate ar fi alegerea unui resort cât mai aproape de capitala Male. 

Ce activități poți avea într-un resort în Maldive?

Opțiunile de activități într-un resort în Maldive diferă, din nou, de la resort la resort. Însă îți garantăm, contrar aparențelor, că nu te vei plictisi. Chiar dacă ești pe o insulă mică în oceanul Indian, departe de o altă bucată de pâmânt. 

Ai la dispoziție excursii cu barca, snorkeling, scufundări, kayaking, paddle board, windsurfing, kite surfing, diverse evenimente și jocuri organizate de cei de la hotel, discotecă, terase, baruri și așa mai departe. Dacă alegi un resort întins pe o suprafață mai mare, cu atât mai mică va fi probabilitatea să te plictisești. 

Maldive e o destinație specială, e locul perfect pentru relaxare, locul în care chiar simți că te poți detașa total de orice grijă. E un loc în care merită să ajungi măcar o dată în viață.

Citeste mai mult despre experientele noastre in Maldive:

Insulele Maldive – paradisul albastru din Oceanul Indian

Maldive – informatii utile pentru o vacanta reusita

Love,

Ralu