Cum Se Obtine Viza Turistica Pentru SUA? | Mandala Travel

Cum se obtine viza turistica pentru SUA?

Obținerea unei vize de turist pentru Statele Unite ale Americii implică mai mulți pași. Iată un ghid pas cu pas pentru a obține viza de turist pentru SUA:

 1. Verificarea eligibilității: În primul rând, trebuie să verificați dacă sunteți eligibil pentru a solicita o viză de turist. Cetățenii străini care doresc să călătorească în SUA pentru turism au nevoie de o viză de non-imigrant, de obicei o viză de tip B-2 [1].
 2. Completarea formularului DS-160: Acesta este formularul de solicitare online pentru viza non-imigrantă. După completarea formularului, veți primi o pagină de confirmare pe care trebuie să o imprimați și să o aduceți la interviu [4].
 • Completați formularul DS-160 cu atenție și sinceritate.
 • Veți avea nevoie de informații despre pașaportul dumneavoastră, starea civilă, studii, locul de muncă și planurile de călătorie în SUA.
 • La final, trimiteți formularul online și imprimați pagina de confirmare.
 1. Plata taxei de viză: Taxa pentru viza de turist sau business (B-1 si B-2) este de 185 de dolari, adica echivalent a 851 lei Această taxă trebuie plătită înainte de programarea interviului și este nereturnabilă, indiferent dacă viza este acordată sau refuzată[8].
  • Plata pentru viza de turist sau business (B-1 si B-2) se face doar prin intermediul Bancii Transilvania. Poti achita numerar la orice agentie a bancii sau daca esti client BT poti plati prin aplicatia de internet banking.
  • Inainte de a merge la Banca Transilvania sa platesti taxa de visa este necesar sa imprimati un formular de plata al vizei si sa il prezentati functionarului bancar. Formularul il puteti printa doar dupa completarea formularului DS-160.
 2. Programarea interviului: După plata taxei de viză, puteți programa interviul la ambasada sau consulatul SUA. În timpul interviului, un ofițer consular va evalua dacă sunteți eligibil pentru viza de turist[1][8].
  • Conectați-vă la contul dumneavoastră și selectați “Schedule an Appointment”.
  • Alegeți Ambasada SUA din București ca locație pentru interviu.
  • Selectați o dată și o oră disponibile pentru interviu.
  • Veți avea nevoie de numărul de confirmare al formularului DS-160 și de codul de bare de pe pagina de confirmare.
 3. Pregătirea pentru interviu: Trebuie să aduceți mai multe documente la interviu, inclusiv pagina de confirmare a formularului DS-160, pașaportul valabil, o fotografie recentă și alte documente care pot susține scopul călătoriei dumneavoastră[4][6].
 4. Participarea la interviu: Prezentați-vă la Ambasada SUA din București la data și ora programate pentru interviu. Aduceți cu dumneavoastră toate documentele originale solicitate. Interviul va dura aproximativ 10-15 minute. Ofițerul consular va pune întrebări despre planurile dumneavoastră de călătorie, despre situația dumneavoastră financiară și despre legăturile dumneavoastră cu România.
 5. Primirea vizei: Dacă viza dumneavoastră este aprobată, pașaportul cu viza aplicată va fi trimis prin curier la adresa de domiciliu. De obicei, procesarea vizei durează 2-3 zile lucrătoare.

Rețineți că obținerea unei vize nu garantează intrarea în SUA. Ofițerii de la punctele de intrare în SUA au autoritatea de a permite sau a refuza admiterea[1].

Costuri asociate cu obținerea vizei de turist pentru SUA:

Tip de vizăCost
Viza de turist (B-2)185 USD

Documente necesare pentru obținerea vizei de turist pentru SUA:

 • Formularul DS-160 completat
 • Pașaport valabil
 • Fotografie recentă
 • Confirmarea plății taxei de viză
 • Alte documente care susțin scopul călătoriei[4][6].

Vă recomandăm să verificați site-ul oficial al ambasadei SUA pentru cele mai recente informații și instrucțiuni detaliate[1].

Resurse: 

[1] https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/ 

[2] https://www.mae.ro/travel-conditions/3749

[3] https://www.evisa-us.org/ro/are-drept-scop 

[4]https://ro.usembassy.gov/ro/u-s-citizen-services-ro/passports-ro/renew-childs-passport-age-16-ro/documents-ro/ 

 [6] https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/nonimmigrant-visas-ro/

 [7] https://www.evisa-us.org/ro/viz%C4%83-de-turist-pentru-noi/

 [8] https://wise.com/ro/blog/plata-viza-sua 

[9] https://www.studenttravel.ro/servicii/viza-de-turist-sua/

[10] https://www.mae.ro/node/1490 

[11] https://estavisa.ro/viza-sua-cum-sa-obtii-o-viza-turistica-de-lucru-sau-de-imigrare/