Cum Se Obtine Viza Turistica Pentru SUA? | Mandala Travel Agency

Cum se obtine viza turistica pentru SUA?

Obținerea unei vize de turist pentru Statele Unite ale Americii implică mai mulți pași. Iată un ghid pas cu pas pentru a obține viza de turist pentru SUA:

 1. Verificarea eligibilității: În primul rând, trebuie să verificați dacă sunteți eligibil pentru a solicita o viză de turist. Cetățenii străini care doresc să călătorească în SUA pentru turism au nevoie de o viză de non-imigrant, de obicei o viză de tip B-2 [1].
 2. Completarea formularului DS-160: Acesta este formularul de solicitare online pentru viza non-imigrantă. După completarea formularului, veți primi o pagină de confirmare pe care trebuie să o imprimați și să o aduceți la interviu [4].
 3. Plata taxei de viză: Taxa pentru viza de turist este de 160 de dolari. Această taxă trebuie plătită înainte de programarea interviului și este nereturnabilă, indiferent dacă viza este acordată sau refuzată[8].
 4. Programarea interviului: După plata taxei de viză, puteți programa interviul la ambasada sau consulatul SUA. În timpul interviului, un ofițer consular va evalua dacă sunteți eligibil pentru viza de turist[1][8].
 5. Pregătirea pentru interviu: Trebuie să aduceți mai multe documente la interviu, inclusiv pagina de confirmare a formularului DS-160, pașaportul valabil, o fotografie recentă și alte documente care pot susține scopul călătoriei dumneavoastră[4][6].
 6. Așteptarea deciziei: După interviu, ofițerul consular va decide dacă sunteți eligibil pentru viza de turist. Dacă viza este aprobată, pașaportul dumneavoastră cu viza va fi trimis prin curier[1].

Rețineți că obținerea unei vize nu garantează intrarea în SUA. Ofițerii de la punctele de intrare în SUA au autoritatea de a permite sau a refuza admiterea[1].

Costuri asociate cu obținerea vizei de turist pentru SUA:

Tip de vizăCost
Viza de turist (B-2)160 USD

Documente necesare pentru obținerea vizei de turist pentru SUA:

 • Formularul DS-160 completat
 • Pașaport valabil
 • Fotografie recentă
 • Confirmarea plății taxei de viză
 • Alte documente care susțin scopul călătoriei[4][6].

Vă recomandăm să verificați site-ul oficial al ambasadei SUA pentru cele mai recente informații și instrucțiuni detaliate[1].

Resurse: 

[1] https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/ 

[2] https://www.mae.ro/travel-conditions/3749

[3] https://www.evisa-us.org/ro/are-drept-scop 

[4]https://ro.usembassy.gov/ro/u-s-citizen-services-ro/passports-ro/renew-childs-passport-age-16-ro/documents-ro/ 

 [6] https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/nonimmigrant-visas-ro/

 [7] https://www.evisa-us.org/ro/viz%C4%83-de-turist-pentru-noi/

 [8] https://wise.com/ro/blog/plata-viza-sua 

[9] https://www.studenttravel.ro/servicii/viza-de-turist-sua/

[10] https://www.mae.ro/node/1490 

[11] https://estavisa.ro/viza-sua-cum-sa-obtii-o-viza-turistica-de-lucru-sau-de-imigrare/