Vize de calatorie

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a pleca în călătorie este dacă avem sau nu nevoie de vize sau alte documente pentru a putea intra pe teritoriul țării respective. Mai jos vă punem la dispoziție mai multe detalii referitoare la vizele necesare pentru a călători în destinațiile promovate de Mandala Travel.

 

Cetățenii români care călătoresc în Thailanda au nevoie de viză. Aceasta se obține în două modalități in functie de durata șederii în țară sau de preferința călătorului:

1. Dacă șederea în țară nu depășește 15 zile atunci viza se poate obține la sosirea pe aeroport în Thailanda. Este nevoie de pregătirea următoarelor documente:

 • Pașaport valabil cel putin 6 luni de la momentul intrării în țară + o copie după pașaport
 • Formularul de viză completat, îl puteti descărca aici
 • O fotografie 3.5 x 4.5 (nu mai veche de 6 luni)
 • Dovada ieșirii din țară în termen de 15 zile (bilet de avion)
 • Dovada cazării în perioada șederii în Thailanda (voucherele de cazare)
 • Dovada deținerii mijloacelor materiale suficiente pentru perioada petrecută în Thailanda (cash sau extras de cont) – 10000 bht/persoană sau 20000 bht/ familie (20000 bht ~ 350 euro, 40000 bht ~ 700 euro)
 • 50 euro/ persoană taxa de viză (se va plăti în cash și în moneda locală)

2. Dacă șederea în Thailanda depășește 15 zile atunci viza se obține de la ambasada Thailandei din București. Documentația este aceeași ca și în cazul anterior, iar durata primirii pașaportului este de 5 zile lucrătoare (pașaportul poate fi ridicat și de altă persoana în cazul în care acest lucru se specifică în momentul depunerii documentației). Și în cazul în care călătoria nu depășește 15 zile se poate aplica pentru obținerea vizei la București (în cazul în care călătorul vrea să nu piardă timp la sosire pe aeroportul din Thailanda)

Cetățenii români care călătoresc în Vietnam au nevoie de viză. Pentru facilitarea obținerii vizelor de intrare, guvernul vietnamez a introdus sistemul electronic de acordare a vizelor, E-Visa, disponibile pentru 40 de țări, inclusiv România. Începând cu 2 februarie 2017, turiștii pot aplica online pentru viză.

Există 2 tipuri de taxe pentru viza la sosire:

✔  Taxa pentru servicii achitată online, prevăzută pentru pregătirea scrisorii de aprobare a vizei şi trimiterea acesteia pe email.

✔ Taxa de viză: la sosirea în aeroport, achita 25$ pentru viza cu o singură intrare cu valabilitate de 30 de zile.

Avantajul pentru cei care obțin E-Visa este că nu mai trebuie să completeze formularul pentru viză la Biroul de Imigrări la sosirea în Vietnam. Procesul este simplificat, astfel că ofițerii vamali vor scana codul generat și vor ștampila pașaportul cu data de intrare.

 

Cetățenii români care doresc să viziteze Indonezia nu au nevoie de viză pentru a vizita țara. Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). Astfel, posesorii de paşapoarte ordinare pot merge fără viză în Indonezia pentru o perioadă de cel mult 30 de zile cu scop turistic.

Cetățenii români care doresc să viziteze Cambodgia au nevoie de viză pentru intrarea în țară. Aceasta se obține prin mai multe modalități, în funcție de preferința călătorului:

1. Pe loc, la sosirea pe unul dintre aeroporturile din Cambodgia. Viza se eliberează pentru o durată de 30 de zile, este valabilă pentru o singură intrare. Documentele care trebuie atașate:

 • Pașaport valabil cel putin 6 luni de la momentul intrării în țară
 • O poză tip pașaport recentă
 • Dovada ieșirii din țară (bilet de avion)
 • Dovada cazării în perioada șederii în Cambodgia (voucherele de cazare)
 • 30 de USD/ taxa de viză

2. Cea mai simplă modalitate de obținere a vizei este prin aplicația online pusă la dispoziție de Ministerul Externelor din Cambodgia. Pentru evisa se poate aplica online la următoarea adresă: . Viza este trimisă ulterior prin email în termen de 3 zile lucrătoare. Documentele care trebuie atașate:

 • O copie după pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în țară
 • O poză recentă în format digital
 • Un card valabil pentru efectuarea plății (Visa/ Mastercard/ American Express/ Discover)

Cetățenii romani nu au nevoie de vize pentru a vizita Malaysia. Aceștia au dreptul să petreca până la 90 de zile în țară în scopuri nelucrative.

Cetățenii români nu au nevoie de vize pentru a vizita Singapore. Aceștia au dreptul să petrecă până la 90 de zile în țară în scopuri nelucrative.