The Maltese Experience – part 1

Mai puțin de 2 ore și 15 grade diferența sunt între România și Malta. Fie că pleci din București sau Cluj, Malta a fost o surpriză însorită în mijlocul frigului autohton și soluția budget pentru o escapadă . Spre oriunde :)) Am aterizat seara târziu pe aeroportul mic din Malta și după o cursa nebună a șoferului ce mă transporta ( ca pe un sac de cartofi :P), un accident evitat la mustață și chicotelile mele din spate, am ajuns în 15 minute la hotel, taman în Nordul insulei, aflat la o aruncătură de băț de Comino și Gozo pe care le vedeam de pe balcon. Nu zăream decât luminițe în depărtare însă simțeam marea în nări și abia așteptam dimineață să pornesc în explorare. Zis și făcut, la 7 eram deja echipată (cum să dorm când mă cheamă marea la ea ) și zburăm pe ușă .

Resortul (Ramla Bay) este situat la propriu în capătul insulei, înconjurat de apă și stânci. La cele 15 grade de dimineață și ascultând poveștile valurilor, pentru mine era sâmbăta de februarie perfectă 🙂 Mi -am petrecut restul zilei hoinărind prin hotel, muncind cu un pahar de vin în mână și făcând plajă de pe balcon . Soarele mă cucerise cu totul și în același moment simțeam că sunt exact în locul și la momentul potrivit.

Seara am descoperit talentul maeștrilor bucătari din cele 3 restaurante și am ținut doliu în avans toate eforturile din ultimele luni de la sală …Nu aveam scăpare și “ măcelul ” dulciurilor asupra siluetei mele a început 🙂

Apoi am luat la rând “must see” din Malta și am început cu cea mai aproape de casă – Popeyes Village ! Platoul de filmare al musical-ului din anii 80 a devenit un loc de joacă preferat de adulți și copii deopotrivă . Căsuțe mici, colorate, dărăpănate și cu detalii din desenele cu faimosul erou mâncător de spanac și iubita lui aflată veșnic în pericol – Olive. Aici copilul din mine s-a dat în leagăn , a intrat în căsuțele miniaturale și s-a dat în spectacol. La propriu 🙂 Debutul meu glorios că starletă de cinema a început și s-a sfârșit apoteotic cu rolul “Potatoe girl” alături de un rus, o vietnameză și un român în rolul personajului negativ. După 30 de minute printre balbe, bufnituri și aplauzele celorlați vizitatori, ne-am văzut numele rulând la finalul celor 5 minute și am plecat râzând în hohote.

Poți pierde câteva ore bune aici, hoinărind pe străduțe și admirând golfulețul de poveste iar spre seară , îaninte de apus, o iei binișor spre Sea View Cafe de unde poți admira marea în toată splendoarea ei și de la inaltime! Hint: de neratat Milkshake-urile cu oreo ( v-am zis că am capitulat amarnic în față dulciurilor în această vacanță ?!) Au urmat Marsaxlokk, coloratul sat pescăresc din sudul insulei. Aici bărcile au ochi să alunge ghinionul din plasele pescarilor și restaurantele înșirate de-a lungul micului chei cu cele mai proaspete fructe de mare de pe insulă . Cu miros de plase pescărești în nări am pornit apoi spre Mdina, am intrat pe poartă maiestoasă în cetatea făcută faimoasă de către serialul pe care l-am devorat în câteva săptămâni . Și în timp ce pășeam pe străduțele înguste , pietruite și străjuite de ziduri galbene, îmi vinea constant în urechi “ Shame..shame…shame” :)))

… TO BE CONTINUED.