Vacanta Vietnam | Mandala Travel

Vacanta Vietnam

de la 2.190€ de persoană

Descriere Sejur

 • Taxa de viză pentru Vietnam: 25 dolari/ persoană se achită la sosirea pe aeroport în Vietnam + costul aplicației online pentru obținerea vizei
 • Asigurare storno
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport pentru fiecare locație

Saigon

Saigon, cunoscut oficial ca Ho Chi Minh City, este cel mai mare oraș din Vietnam și un centru vibrant de cultură, istorie și modernitate. Datorită amestecului său complex de culturi, trăsături istorice și influențe occidentale, Saigon oferă o combinație fascinantă de arhitectură, cultură și viață de stradă care atrage și fascinează vizitatorii.

Atracții in Saigon

 1. Catedrala Notre-Dame:

Construită între 1863 și 1880, această catedrală în stil gotic francez este una dintre cele mai emblematice clădiri din Saigon. Fațada sa impresionantă și arhitectura frumoasă atrag mulți vizitatori.

 1. Palatul Reunificării (Palatul Independenței):

Fostul sediu al guvernului sud-vietnamez în timpul războiului din Vietnam, acest palat este acum un muzeu care prezintă istoria tumultoasă a țării. Este un loc de vizitat obligatoriu pentru cei interesați de istoria Vietnamului.

 1. Tunelurile Cu Chi:

Situate în afara orașului, aceste tuneluri subterane au fost folosite de Viet Cong în timpul războiului din Vietnam. Vizitatorii pot explora tunelurile și înțelege mai bine condițiile dificile din timpul războiului.

 1. Piața Ben Thanh

Una dintre cele mai faimoase piețe din Ho Chi Minh City, oferind o varietate de produse, de la alimente proaspete și suveniruri, până la haine și obiecte de artizanat. Este un loc excelent pentru a experimenta cultura vietnameză și pentru a face cumpărături.

 1. Muzeul de Istorie al Vietnamului

Acest muzeu cuprinzător prezintă istoria bogată a Vietnamului, de la perioada preistorică până în prezent. Expozițiile sale includ artefacte arheologice, arte și obiecte istorice care oferă o perspectivă captivantă asupra evoluției țării.

 1. Pagoda Thien Hau

O pagodă chineză dedicată zeiței mării Thien Hau, situată în cartierul chinezesc al orașului. Este un loc de cult important și o atracție turistică populară datorită arhitecturii sale impresionante și atmosferei liniștite.

7.Târguri și Festivaluri:

Orașul găzduiește numeroase târguri și festivaluri pe tot parcursul anului, oferind oportunități de a experimenta cultura și tradițiile vietnameze. Festivalul Florilor de Cireș, Festivalul Vesak și Târgul de Crăciun sunt doar câteva evenimente notabile.

8. Restaurante și Baruri:

Saigon este un oraș cosmopolit cu o scenă culinară diversă. De la restaurante elegante și rooftop baruri, până la mâncarea stradală delicioasă, orașul oferă o gamă largă de opțiuni pentru toate gusturile. Restaurante precum Anăn Saigon, Dong Pho și Layla – Eatery & Bar sunt doar câteva exemple de locuri unde poți savura preparate delicioase.

9. Bui Vien Walking Street:

Cunoscută și sub numele de “Western Street” (Pho Tay), această stradă este un hub pentru backpackeri și turiști, oferind o varietate de restaurante, cafenele, hoteluri, pub-uri cu muzică live și baruri pe acoperiș. Este un loc popular pentru a experimenta viața de noapte vibrantă a orașului.

Hoi An

Hoi An este un oraș istoric situat în provincia Quang Nam, Vietnam, la sud de Da Nang. Cu o istorie de peste 2000 de ani, Hoi An este cunoscut pentru centrul său vechi, care este listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul vechi este renumit pentru străzile și casele sale vechi, bine păstrate, care oferă o privire în trecutul bogat al regiunii.

Obiective de interes in Hoi An

 1. Centrul Istoric al Orașului Hoi An

Centrul istoric al orașului Hoi An este inima culturală a orașului, unde vizitatorii pot explora străzile înguste și clădirile vechi, multe dintre ele datând din secolele XV-XIX. Acest loc este plin de viață, cu piețe de mâncare, cafenele și terase cochete, lampioane colorate și galerii de artă.

 1. Podul Japonez

Podul Japonez este unul dintre cele mai emblematice obiective turistice din Hoi An. Construit în secolul al XVI-lea, podul a fost inițial destinat să facă legătura între comunitatea japoneză și cartierul chinezesc din oraș. Este un simbol al armoniei și prieteniei dintre cele două culturi.

 1. Monumentul Chinezilor din Insula Hainan

Acest monument a fost construit în 1851 pentru a-i comemora pe cei 108 negustori chinezi uciși în provincia Ouang Nam. Monumentul este un loc de reflecție și un simbol al recunoașterii greșelilor istorice.

 1. Pagoda Phuoc Lam

Pagoda Phuoc Lam este un alt obiectiv turistic important din Hoi An, cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă și atmosfera liniștită. Este un loc ideal pentru a te relaxa și a medita.

5. Réhahn Art Gallery

Galeria de artă Réhahn este situată în orașul vechi și prezintă fotografii de artă fine ale artistului Réhahn, care surprind peisaje, portrete și stiluri de viață din Vietnam și din alte părți ale lumii. Galeria oferă și cărți de artă și suveniruri.

6. Precious Heritage Museum

Muzeul Precious Heritage, deschis de Réhahn în 2017, este dedicat culturilor etnice din Vietnam. Muzeul găzduiește o colecție permanentă de portrete, povești și costume tradiționale ale celor 54+ culturi etnice din Vietnam. Este un loc excelent pentru a înțelege diversitatea culturală a țării.

Cafenele și Restaurante

 1. Phin Coffee & Restaurant

Phin Coffee & Restaurant este o cafenea fermecătoare ascunsă într-o alee din Hoi An. Este locul perfect pentru a scăpa de aglomerație și a te bucura de o cafea delicioasă sau de preparate locale. Cafeneaua oferă și cursuri de cafea și o varietate de suveniruri.

 1. Art Space Hoi An

Art Space Hoi An este un restaurant care combină bucătăria modernă Est-Vest cu arta locală. Este cunoscut pentru preparatele sale inovatoare, inclusiv fructe de mare proaspete și deserturi printate 3D.

Evenimente și Activități

 1. Festivalul Lampioanelor

Hoi An este faimos pentru festivalul său lunar al lampioanelor, când străzile orașului vechi sunt iluminate de mii de lampioane colorate. Este un eveniment magic care atrage turiști din întreaga lume.

 1. Tururi Gastronomice

Orașul oferă numeroase tururi gastronomice care permit vizitatorilor să descopere deliciile culinare locale, de la mâncarea stradală la restaurantele de fine dining. Aceste tururi sunt o modalitate excelentă de a experimenta cultura locală prin intermediul mâncării.

Hanoi: Capitala fascinantă a Vietnamului

Hanoi, capitala Vietnamului și al doilea oraș ca mărime al țării, este un amestec captivant de influențe estice și vestice, combinând motive tradiționale chino-vietnameze cu flerul francez.

Orașul este situat în partea de nord a Vietnamului și este cunoscut pentru bogata sa istorie, arhitectura impresionantă și viața culturală vibrantă.

De-a lungul secolelor, a fost influențat de diverse culturi, inclusiv chinezească și franceză, ceea ce se reflectă în arhitectura și tradițiile sale. Orașul este cunoscut pentru politețea locuitorilor săi și pentru ospitalitatea deosebită

Obiective de vizitat in Hanoi

 1. Lotte Center Hanoi

O clădire impresionantă cu 65 de etaje și o înălțime de 272 metri, construită în 2014. Este a doua cea mai înaltă clădire din Vietnam și oferă priveliști spectaculoase asupra orașului.

 1. Biblioteca Națională a Vietnamului

Biblioteca are săli mari de lectură, săli de studiu și o sală cu computere, fiind un loc ideal pentru cei interesați de cultură și învățământ.

 1. Opera din Hanoi

Un exemplu remarcabil de arhitectură colonială franceză, Opera din Hanoi este un loc de referință culturală, găzduind spectacole de operă, balet și muzică clasică.

 1. Lacul Hoan Kiem și Podul Long Bien

Lacul Hoan Kiem este un loc de relaxare popular în centrul orașului, înconjurat de parcuri și temple. Podul Long Bien, construit de francezi, este un alt punct de atracție notabil.

 1. Cetatea Co Loa

Situată la doar 16 kilometri nord-est de centrul orașului Hanoi, Cetatea Co Loa este o destinație excelentă pentru excursii de o zi. Această așezare istorică oferă o privire în trecutul Vietnamului.

Hanoi este renumit pentru mâncarea sa delicioasă și variată. De la mâncarea stradală la restaurantele elegante, orașul oferă o gamă largă de opțiuni culinare. 

Printre preparatele locale populare se numără Pho (supă de tăiței), Bun Cha (tăiței cu carne de porc la grătar) și Banh Mi (sandviș vietnamez).

Halong Bay: O minune naturală a Vietnamului

Golful Halong, cunoscut și sub numele de Golful Dragonului Zburător, este una dintre cele mai impresionante destinații naturale din Vietnam. Situat în provincia Quảng Ninh, acest golf spectaculos este renumit pentru peisajele sale unice, formate din peste trei mii de insule monolitice acoperite de junglă, care ies din apă precum dinții unui dragon.

Datorită unicității și frumuseții sale, Golful Halong a fost recunoscut de UNESCO ca parte a Patrimoniului Universal. Prima recunoaștere a venit în 1994 pentru valoarea sa estetică universală, iar în 2000, UNESCO a extins recunoașterea pentru valoarea sa geologică și geomorfologică.

Golful Halong este o destinație populară pentru croaziere, care oferă excursii încântătoare pe apele liniștite ale golfului. Aceste croaziere permit vizitatorilor să exploreze peșterile și insulele pitorești, să se bucure de peisajele impresionante și să savureze preparatele delicioase ale bucătăriei vietnameze.

Cea mai bună perioadă pentru vacanță in Vietnam

Februarie - Aprilie Cea mai bună perioadă!
August - Octombrie Sezon de mijloc
Mai - Iunie, Noiembrie - Ianuarie Mai puțin recomandat

Opțiuni cazare

Nikko Saigon Hotel 5* – TripAdvisor

Quick Facts: Locatie: este situat în apropierea centrului comercial Now Zone Buget: Mediu-mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 40 metri pătrați   Alte informații: aer condiționat, piscină în aer liber, sală fitness, saună, restaurant, minibar, magazin de suveniruri, lift, seif, închirieri auto, recepție deschisă nonstop, birou de turism, bancomat.

Saigon

Saigon este irezistibil datorita vitalitatii sale. Datorita amestecului sau complex de diferite culturi, trăsături istorice și influențe occidentale, orașul oferă o combinație de arhitectură, cultură și viață de strada care, pur și simplu, fascinează și dă fiori. Am descoperit un oraș foarte cosmopolit, cu restaurante elegante și rooftop baruri, oameni zâmbitori și relaxați în ciuda aglomerației infernale și contraste la tot pasul.

River Palm Villas 4* – TripAdvisor  

Quick Facts: Locație: La 2 km se află Muzeul de Istorie Hoi An Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 18 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină în aer liber, baie termală, masaj, spa și centru de wellness, saună, terasă, grădină, închiriere biciclete gratuit, parcare gratuită.

Cozy Hoi An Villas Boutique Hotel 3* – TripAdvisor  

Quick Facts: Locație: se află în zona râului Hoai, la 800 m de podul acoperit japonez Buget: Mediu  Wi-fi:Da, gratuit  Mărime camere: minim 36 metri pătrați  Alte informații: : aer condiționat, piscină în aer liber, terasă, grădină, restaurant, bar, schimb valutar, recepție deschisă nonstop, birou de turism, room service, seif, lift, parcare gratuită.

Little Hoi An Central Boutique Hotel & Spa 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 900 metri de orașul vechi Hoi An Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 40 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină în aer liber, sală de fitness, spa și centru de wellness, saună, zonă de plajă privată, terasă, restaurant, bar, schimb valutar, recepție deschisă nonstop, birou de turism, seif, lift, parcare gratuită.

Almanity Hoi An Resort & Spa 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 1 km de orașul vechi Hoi An și 3 km de plaja Bang Beach Buget: Mediu – mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 28 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină în aer liber, piscină interioară, sală de fitness, spa și centru de wellness, saună, grădină, terasă, restaurant, bar, schimb valutar, recepție deschisă nonstop, birou de turism, seif, lift, biciclete disponibile gratuit.

Palm Garden Beach Resort & Spa * – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 3 minute de mers pe jos de plață  Buget: Mediu – mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 40 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină în aer liber, cadă cu hidromasaj/jacuzzi, sală de fitness, spa și centru de wellness, saună, grădină, restaurant, minibar, biliard, schimb valutar, recepție deschisă nonstop, birou de turism, seif, lift, serviciu de transfer gratuit.

Hoi An

Hoi An este un oraș frumos cu istorie de peste 2000 de ani, așezat în zona de țărm la sud de Da Nang. Orașul vechi din Hoi An este listat ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită străzilor și caselor vechi păstrate. Noi am descoperit un orășel cu o mulțime de galerii de artă, biciclete, cafenele și terase cochete, lampioane și piețe cu mâncare. Locul ăsta inspiră căldură și relaxare. Un fel de Chiang Mai din Thailanda în variantă vietnameză.

Hanoi Marvellous Hotel & Spa 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: La 5 minute de mers pe jos Piața Da Market Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 21 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, restaurant, masaj și centru de wellness, minibar, seif, lift, birou de turism, bancomat, recepție deschisă nonstop, închiriere biciclete cost suplimentar.

Pan Pacific Hanoi 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 3 km de centru vechi al orașului Buget: Mediu – mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 35 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină interioară, terasă, sală de fitness, saună, spa și centru de wellness, masaj, restaurant, bar, schimb valutar, bancomat, recepție deschisă nonstop, birou de turism, seif, lift, parcare gratuită.

Lotte Hotel Hanoi 5* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 1,2 km de centru de expoziții Giang Vo, la mai puțin de 20 km de aeroport Buget: Mediu – mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 42 metri pătrați  Alte informații: aer condiționat, piscină interioară, piscină în aer liber, sală de fitness, saună, spa și centru de wellness, masaj, restaurant, bar, schimb valutar, bancomat, recepție deschisă nonstop, birou de turism, seif, lift, parcare gratuită.

Hanoi

Hanoi, capitala Vietnamului și, de asemenea, al doilea oraș ca mărime, este un amestec fascinant de Est și Vest, combinând motive tradiționale chino-vietnameze cu flerul francez. Este în mare măsură neatins de deceniile de război și trece acum printr-un boom arhitectural, transformându-l într-un oraș cu o dezvoltare rapidă în Asia de Sud-Est.

Halong Bay

Golful Halong este denumit și Golful Dragonului zburător, datorită celor peste trei mii de insule monolitice acoperite de jungla care ies din apa precum dinții unui dragon. Datorită unicității și frumuseții sale, UNESCO a recunoscut Golful Halong ca făcând parte din Patrimoniul Universal. În timpul războiului, golful a fost invadat de numeroase vase de război, iar astăzi vase de croaziera dintre cele mai moderne oferă incursiuni încântătoare pe apele liniștite, printre formațiuni muntoase impresionante, în timp ce va puteți delecta cu preparatele delicioase ale bucătăriei vietnameze.Vietnam este o destinație cu adevarat inspirată și provocatoare.

Sună acum!