Vacanta Malaysia, 11 Nopti | Mandala Travel

Vacanta Malaysia, 11 nopti

de la 1690€ de persoană

Descriere Sejur

Pachetul de vacanta in Malaysia cuprinde:

 • zbor Bucuresti/Budapesta sau Cluj – Kuala Lumpur si retur
 • zbor Kuala Lumpur – Penang
 • zbor Penang – Langkawi
 • zbor Langkawi – Kuala Lumpur
 • taxe de aeroport și bagaje (1 x bagaj de cală max 20 kg/ persoana + 1 x bagaj de mână max 8 kg/ persoană)
 • cazare Kuala Lumpur 3 nopți la Hotel Stripes Kuala Lumpur, Autograph Collection 4*
 • cazare Penang 3 nopți la Nam Keng Hotel 3*
 • cazare Langkawi 5 nopți la Parkroyal Langkawi Resort 4* (Pantai Tengah)
 • mic dejun în toate locațiile
 • asistenta turistica inainte, in timpul si dupa desfasurarea calatoriei

Tarifele nu includ:

 • asigurare medicala si storno de calatorie
 • transfer aeroport – hotel – aeroport in toate locatiile (se poate aranja ușor la fața locului)

Sejurul in Malaysia include 3 locații:

 • Kuala Lumpur – capitala Malaysiei,
 • Penang – o insulă pe care v-o recomandam pentru activități culturale/gastronomice
 • și Langkawi – ocație pentru plajă, aproape de granița cu Thailanda.

Raluca a vizitat toate locațiile propuse iar înaintea plecării o sa va oferemai multe recomandări pentru fiecare.

Locații Vizitate:

1. Kuala Lumpur – Capitala Malaysiei

  Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, este un oraș vibrant și cosmopolit, cunoscut pentru combinația sa unică de modernitate și tradiție. Iată câteva dintre cele mai importante aspecte și atracții ale acestui oraș fascinant:

  Turnurile Gemene Petronas

  Turnurile Gemene Petronas sunt cele mai înalte clădiri gemene din lume, cu o înălțime de 452 de metri. Acestea au fost cele mai înalte clădiri din lume până în 2004 și rămân un simbol iconic al orașului. Turnurile sunt legate la etajele 41 și 42 printr-un pod suspendat, deschis vizitatorilor de marți până duminică. La baza turnurilor se află un mall pentru cumpărături, Centrul de Descoperiri Petrosains și Orchestra Filarmonică Malaeziană.

  Clădirea Parlamentului

  Clădirea Parlamentului din Kuala Lumpur este un simbol al democrației în Malaysia. Aceasta găzduiește sesiunile parlamentare și este un punct de referință important în peisajul politic al țării.

  Atracții Culturale și Economice

  Kuala Lumpur este centrul cultural și economic al Malaysiei, găzduind numeroase obiective turistice și evenimente internaționale. Printre atracțiile culturale se numără Moscheea Națională a Malaysiei, Muzeul de Arte Islamice și diverse temple, cum ar fi Templele Thean Hou și Sri Mahamariaman. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru piețele sale vibrante și tarabele de mâncare stradală, care oferă o varietate de preparate locale delicioase.

  Alte Atracții Notabile

  • Turnul KL: Un turn de telecomunicații cu o înălțime de 421 de metri, care oferă o panoramă de 360 de grade a orașului și un restaurant rotativ.
  • Rezervația Forestieră Bukit Nanas: Un sanctuar de 10,5 hectare de junglă naturală situat aproape de centrul orașului, cu poteci pentru vizitatori și diverse specii de păsări și animale sălbatice.
  • Pesterile Batu: O atracție turistică populară situată la nord de oraș, cunoscută pentru statuia impresionantă a zeului hindus Lord Murugan și pentru cele 272 de trepte care duc la peștera principală.

  Transport și Accesibilitate

  Kuala Lumpur este deservit de două aeroporturi principale: Kuala Lumpur International Airport (KLIA) și aeroportul Abdul Aziz Shah în Subang. Orașul are o infrastructură de transport bine dezvoltată, inclusiv rețele de trenuri și autobuze, care facilitează deplasarea în oraș și în împrejurimi.

  Kuala Lumpur este un oraș care îmbină armonios modernitatea cu tradiția, oferind vizitatorilor o gamă variată de atracții și experiențe culturale. 

  2. Penang: O Insulă a Diversității Culturale și Gastronomice

   Penang, situată pe coasta de nord-vest a Peninsulei Malaeziene, este renumită pentru diversitatea sa culturală și gastronomică. Insula oferă o combinație unică de arhitectură colonială britanică, mâncare stradală delicioasă și evenimente culturale vibrante. Iată o privire detaliată asupra principalelor atracții și caracteristici ale Penangului:

   Diversitate Culturală

   Penang este un adevărat mozaic cultural, unde influențele malaeziene, chineze, indiene și europene se îmbină armonios. Această diversitate se reflectă în arhitectura, festivalurile și obiceiurile locale. George Town, capitala statului, este un exemplu perfect al acestei diversități, fiind un loc unde poți găsi moschei, temple budiste și hinduse, precum și biserici creștine, toate coexistând în armonie.

   Arhitectura Colonială Britanică

   Penang este cunoscută pentru arhitectura sa colonială britanică, care a fost bine conservată de-a lungul anilor. Clădiri precum Fort Cornwallis, St. George’s Church și Suffolk House sunt exemple remarcabile ale influenței britanice. Aceste structuri istorice oferă o privire în trecutul colonial al insulei și sunt atracții turistice importante.

   Mâncarea Stradală Delicioasă

   Penang este adesea numită “paradisul gurmanzilor” datorită varietății și calității mâncării stradale. Preparatele locale, cum ar fi Char Kway Teow, Assam Laksa, Hokkien Mee și Nasi Kandar, sunt foarte apreciate atât de localnici, cât și de turiști. Mâncarea stradală din Penang este o reflecție a diversității culturale a insulei, combinând influențe malaeziene, chineze și indiene.

   Evenimente Culturale

   Penang găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Festivaluri precum George Town Festival, Penang International Food Festival și Thaipusam atrag mii de vizitatori și oferă o oportunitate de a experimenta cultura locală în toată splendoarea sa. Aceste evenimente includ parade, spectacole de dans, expoziții de artă și multe altele, reflectând bogata moștenire culturală a insulei.

   George Town: Centrul Culinar Recunoscut Internațional

   George Town, capitala Penangului, este recunoscută internațional pentru scena sa culinară vibrantă. Orașul este plin de restaurante, cafenele și tarabe de mâncare stradală care oferă o gamă largă de preparate delicioase. De la restaurante de fine dining, cum ar fi Indigo la Cheong Fatt Tze Mansion, până la mâncătorii tradiționale, George Town este un adevărat paradis pentru iubitorii de mâncare.

   Penang este o destinație care oferă o combinație unică de cultură, istorie și gastronomie, e un loc de vizitat obligatoriu pentru orice călător. 

   3. Langkawi: Un Arhipelag de 104 Insule în Marea Andaman

   Langkawi este un arhipelag format din 104 insule situate în Marea Andaman, aproape de granița cu Thailanda. Acest paradis tropical este ideal pentru relaxare pe plajă și oferă o gamă variată de activități de explorare a naturii. Principalele atracții in Langkawi:

   Plaje Pitorești

   Langkawi este renumit pentru plajele sale spectaculoase, care atrag turiști din întreaga lume. Printre cele mai populare plaje se numără:

   • Pantai Cenang: Situată în vestul insulei, Pantai Cenang este cea mai animată și populară plajă din Langkawi. Este cunoscută pentru nisipul său fin, apele limpezi și numeroasele facilități turistice, inclusiv restaurante, baruri și magazine.
   • Pantai Tengah: Situată la sud de Pantai Cenang, Pantai Tengah este cea mai lungă plajă din Langkawi. Este mai liniștită și mai puțin aglomerată, oferind o atmosferă relaxantă și priveliști spectaculoase.

   Geoparcuri UNESCO

   Langkawi a fost desemnată UNESCO Global Geopark în 2007, fiind primul geoparc din Asia de Sud-Est. Geoparcurile din Langkawi sunt recunoscute pentru patrimoniul lor geologic, biologic și cultural. Printre cele mai importante geoparcuri se numără:

   • Machinchang Cambrian Geoforest Park: Acesta este cel mai vechi lanț muntos din Malaysia și găzduiește una dintre cele mai vechi păduri tropicale din lume. Parcul este renumit pentru formațiunile sale de rocă sedimentară și peisajele spectaculoase.
   • Kilim Karst Geoforest Park: Situat în nord-estul insulei, acest parc este cunoscut pentru terenul său predominant calcaros, cu peisaje unice de vârfuri, stânci, peșteri și ecosisteme de mangrove. Parcul poate fi explorat cu barca, oferind ocazia de a vedea paturi de fosile antice și stalactite.
   • Dayang Bunting Marble Geoforest Park: Situat în sudul arhipelagului, acest parc este cunoscut pentru Lacul Fecioarei Însărcinate, un lac de apă dulce format prin prăbușirea unei peșteri masive de calcar. Parcul este, de asemenea, renumit pentru formațiunile sale de marmură din perioada Permiană.
   • Pădurile tropicale: Insula găzduiește păduri tropicale dense, care pot fi explorate prin diverse trasee de drumeție. Unul dintre cele mai populare trasee este urcarea la vârful Gunung Raya, cel mai înalt punct din Langkawi, care oferă priveliști panoramice asupra insulei.
   • Mangrove și estuare: Ecosistemele de mangrove din Langkawi sunt bogate în biodiversitate și pot fi explorate prin excursii cu barca. Aceste excursii oferă ocazia de a vedea diverse specii de păsări, pești și alte animale sălbatice.

   Langkawi este o destinație recomandata pentru cei care doresc să se relaxeze pe plaje pitorești și să exploreze minunile naturale ale arhipelagului. 


   Citeste mai multe despre experientele noastre pe Blog sau consulta ofertele noastre de vacante exotice sau luni de miere!


   Cea mai bună perioadă pentru vacanță in Malaysia

   Decembrie-Aprilie Cea mai bună perioadă!

   Opțiuni cazare

   Hotel Stripes Kuala Lumpur, Autograph Collection 4*

   • Tipul camerei: deluxe cu mic dejun inclus

   Nam Keng Hotel 3*

   • Tipul camerei: superior room/ mic dejun inclus

   Parkroyal Langkawi Resort 4* (Pantai Tengah)

   • Tipul camerei: superioară/ mic dejun inclus
   Sună acum!