Sejur Thailanda – Mix & Match | Mandala Travel

Sejur Thailanda – Mix & Match

de la 1.790€ de persoană

Descriere Sejur

Vrei o vacanta in Thailanda insa nu te poți hotărî pe o singură locatie? Ai vrea o combinație de insule + alte locații din Thailanda și nu găsești acea combinație printre ofertele noastre? Posibilitățile sunt nelimitate. Thailanda are câte ceva pentru fiecare tip de călător așa că vom gasi cu siguranță o variantă care ți se va potrivi.

Sejurul include:

 • Zbor din Cluj/București sau Budapesta – Bangkok și retur
 • Bagaje și taxe de aeroport
 • Cazare în funcție de buget și zonele preferate
 • Transferuri între zonele alese
 • Mic dejun
 • Asigurare medicală de călătorie (sunt asigurate și bagajele)
 • Consultanță turistică înainte, în timpul și după desfășurarea sejurului

Pachetul nu include:

 • Asigurare storno
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport pentru fiecare locație

Iata sugestia noastra de traseu pentru aceasta vacanta speciala in Thailanda:

Bangkok

Nu poate fi descris în câteva cuvinte pentru că are prea multe fețe. Fie că-ți va plăcea sau nu, cu siguranță nu-ți va fi indiferent.

Bangkok este renumit pentru piețele sale diverse, care oferă o experiență autentică a culturii thailandeze. Iată câteva dintre cele mai recomandate piețe locale pe care să le vizitezi in Bangkok:

1. Chatuchak Weekend Market

Este una dintre cele mai mari piețe din lume, acoperind aproape 14 hectare și având peste 8.000 de standuri. Aici poți găsi o gamă largă de produse, de la alimente proaspete și suveniruri la haine, bijuterii și decoratiuni interioare.

2. Piața Plutitoare Amphawa

Situată la aproximativ 80 de kilometri de Bangkok, această piață este renumită pentru fructele de mare proaspete, preparate direct în bărcile de pe canal. Este o piață de weekend, deschisă după-amiaza și seara.

3. Piața de pe Calea Ferată Mae Klong

Această piață unică este situată pe o cale ferată activă. Comercianții își aranjează produsele pe șine și le retrag rapid când trece trenul. O experiență inedită și fotogenică, perfectă pentru cei care doresc să vadă ceva diferit și spectaculos.

4. Asiatique The Riverfront

O piață de noapte modernă situată pe malul râului Chao Phraya. Aici vei găsi o varietate de standuri cu mâncare tradițională, suveniruri locale și spectacole de divertisment. Este important să negociezi prețurile pentru a obține cele mai bune oferte.

5. Or Tor Kor Market

Situată vizavi de populara piață de weekend Chatuchak, Or Tor Kor este cunoscută pentru produsele sale proaspete de înaltă calitate, inclusiv fructe, legume, carne și fructe de mare. Este considerată una dintre cele mai bune piețe de produse proaspete din lume și este ideală pentru cei care doresc să cumpere ingrediente de calitate superioară.

Koh Lanta

Koh Lanta este un loc pentru cei care caută liniște, plimbări pe malul mării la asfințit și o locație mai puțin populară decât zona Phuket. Cu toate că, după ce a fost descoperită de turiști, pe la 1980, a fost considerată o destinație pentru backpackers, în prezent oferă o gamă foarte variată de posibilități de cazare, în special pentru cei cu buget mediu și mare. Îți recomandăm scuterul pentru explorări, nu bicicleta, în caz contrar s-ar putea să pațești ca noi și să te alegi cu o febră musculară de toată frumusețea.

Cele mai frumoase plaje de vizitat in Koh Lanta

Koh Lanta este renumită pentru plajele sale spectaculoase, fiecare oferind o experiență unică. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje pe care le poți vizita pe această insulă:

1. Long Beach (Pra Ae)

Long Beach este cea mai lungă plajă de pe insulă, întinzându-se pe aproximativ 5 kilometri. Este cunoscută pentru nisipul alb moale, apele turcoaz și apusurile uluitoare. Plaja este ideală pentru înot, plajă și mese la restaurantele și barurile de pe țărm.

Activități: Înot, plajă, mese la restaurante și baruri, masaj pe plajă, yoga.

2. Klong Dao

Klong Dao este considerată cea mai bună plajă pentru familii și copii datorită intrării line în apă și a nisipului fin. Plaja se întinde pe aproximativ 3.5 kilometri și oferă o atmosferă relaxată și prietenoasă.

Activități: Înot, plajă, activități pentru copii, restaurante și baruri.

3. Golful Kantiang

Situată în vârful sudic al insulei, Golful Kantiang este cunoscut pentru atmosfera sa liniștită și relaxată. Plaja este înconjurată de dealuri verzi luxuriante și oferă un cadru pitoresc pentru relaxare.

Activități: Snorkeling, caiac, drumeții în parcul național din apropiere.

4. Klong Nin

Klong Nin este o plajă frumoasă și largă, cu o atmosferă de petrecere și oameni interesanți. Intrarea în apă este lină, ceea ce o face potrivită pentru copii. Plaja este mărginită de copaci-umbrelă și oferă o experiență relaxantă cu terase și hamace.

5. Nui Beach

Nui Beach este cea mai verde și liberă plajă de pe insulă, fără unități de cazare, doar un mic bar al unei familii thailandeze. Este un loc ideal pentru cei care caută liniște și natură.

Koh Lipe

Dacă ești în căutare de un loc bun pentru snorkeling/ scufundări, Koh Lipe este probabil una dintre cele mai bune locații de acest fel din Thailanda și chiar din Asia de Sud Est. O locație un pic mai scumpă decat restul țării, însă cu sigurață banii cheltuiți în plus merită experiența.

Cele mai bune plaje pentru snorkeling și scufundări în Koh Lipe

Koh Lipe este o destinație de top pentru snorkeling și scufundări, datorită biodiversității marine excepționale. Iată câteva dintre cele mai bune plaje pentru aceste activități:

1. Sunrise Beach (Hat Chao Ley)

Situată pe partea de est a insulei, Sunrise Beach este ideală pentru snorkeling datorită apelor sale limpezi și recifelor de corali situate aproape de țărm. Plaja este liniștită și oferă priveliști spectaculoase la răsărit.

2. Pattaya Beach

Aceasta este plaja principală din Koh Lipe, situată pe partea de vest. Este cunoscută pentru nisipul său alb și fin și pentru apele calme, ideale pentru înot și snorkeling. Plaja este, de asemenea, punctul principal de sosire și plecare pentru bărci.

3. Sunset Beach (Hat Pramong)

Situată pe partea de nord-vest a insulei, Sunset Beach este mai mică și mai liniștită decât celelalte plaje. Este un loc excelent pentru a te relaxa și a te bucura de apusuri spectaculoase.

4. North Point Beach

Aceasta este o plajă parțial privată, accesibilă și cu nisip fin alb. Este ideală pentru snorkeling datorită apelor sale limpezi și a recifelor de corali.

5. Karma Beach

O plajă mai puțin cunoscută, dar excelentă pentru snorkeling. Apele sunt calme și limpezi, iar recifele de corali sunt pline de viață marină.

Recomandări pentru Snorkeling și Scufundări

 1. Echipament de Snorkeling: Poți închiria echipament de snorkeling de la majoritatea resorturilor și centrelor de scufundări, dar este recomandat să aduci echipamentul propriu pentru confort și igienă.
 2. Tururi Organizate: Există numeroase tururi de snorkeling organizate care te pot duce la cele mai bune locuri din jurul insulei, inclusiv excursii cu barca cu coadă lungă.
 3. Protecție Solară: Folosește protecție solară biodegradabilă pentru a proteja recifele de corali și viața marină.

Koh Samui

Insula situată în Golful Thailandei este o destinație potrivită atât pentru o vacanță liniștită cât și pentru exploratorii care doresc să cunoască o cultură diferită și să aibă experiențe autentice.

În zona Chaweng poți alege din multitudinea de baruri, restaurante și cluburi de noapte, în Fisherman’s Village vei avea parte de mai multă liniște și de restaurante mai intime, tarabe cu de toate și bineînțeles vei putea încerca mai multe tipuri de pește.

Cele Mai Bune Plaje în Koh Samui

Koh Samui este renumită pentru plajele sale spectaculoase, fiecare oferind o experiență unică. Iată o listă cu cele mai bune plaje de pe insulă, bazată pe diverse surse:

1. Chaweng Beach

Cea mai faimoasă și populară plajă de pe Koh Samui, Chaweng Beach se întinde pe aproximativ 6-7 kilometri și este caracterizată prin nisip alb și apă limpede. Este ideală pentru activități acvatice, cum ar fi snorkeling și caiac, și este înconjurată de restaurante, baruri și magazine de cadouri. Este, de asemenea, principalul loc pentru viața de noapte pe insulă.

2. Lamai Beach

A doua cea mai mare plajă de pe insulă, Lamai Beach este situată pe coasta de sud-est și este cunoscută pentru nisipul alb, apele cristaline și stâncile de granit. Este mai liniștită decât Chaweng, dar totuși animată.

3. Bophut Beach

Situată pe coasta nordică a insulei, Bophut Beach are aproximativ 2 kilometri lungime și este cunoscută pentru curățenia sa și atmosfera liniștită. Plaja este aproape de Fisherman’s Village, unde poți găsi restaurante intime și tarabe cu suveniruri.

4. Maenam Beach

O plajă liniștită și izolată, situată în nordul insulei Koh Samui, Maenam Beach are aproximativ 4 kilometri lungime și oferă priveliști excelente către insula Koh Phangan. Este ideală pentru cei care caută relaxare și intimitate

5. Choeng Mon Beach

Situată pe coasta de nord-est a insulei, Choeng Mon Beach este o plajă mai mică și mai liniștită, cunoscută pentru resorturile sale luxoase și facilitățile de înaltă calitate. Este ideală pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru mai exclusivist.

6. Lipa Noi Beach

E considerată cea mai potrivită plajă pentru familiile cu copii datorită intrării line și a adâncimii mici a apei. Apa este limpede și fără pietre sau corali, oferind o experiență sigură și relaxantă.

7. Silver Beach (Haad Thong Ta-khian)

O plajă mică și pitorească situată aproape de Lamai, Silver Beach este cunoscută pentru nisipul său alb și apele calme, ideale pentru snorkeling și înot. Este mai puțin vizitată și oferă o atmosferă liniștită.

Aonang

Aonang este mai degrabă un hub perfect pentru a explora alte plaje sau insule situate în apropiere decât o destinație în sine. Cu toate acestea, mica stațiune oferă multe variante de restaurante, baruri, hoteluri din toate categoriile și tarabe cu suveniruri. Cel mai probabil nu vei rămâne impresionat de plaja din stațiune, însă cu siguranta vei avea pielea de găină când vei privi cum din apa se ridica cele mai interesante formatiuni stâncoase si te vei simți ca într-o scenă din Avatar.

Aonang este considerat paradisul cățărătorilor. Iar dacă vrei neapărat o plaja în apropiere, o călătorie de 15 minute cu un longtail boat te duce pe Railey, una dintre cele mai frumoase plaje din Thailanda, după părerea noastră. Îți recomandăm să închiriezi un longtail boat și să vizitezi câteva din insulele din apropiere. Te asigurăm că merită.

Koh Jum

Cine-ar fi spus că atât de aproape de agitația de pe Phi Phi Island se găsește un loc în care liniștea e atât de adâncă încât îți poți auzi si gândurile? Mulți spun că această insulă ar fi ultimul secret al Thailandei. Koh Jum e locul în care nu se întâmpla nimic. La propriu.

Viața curge încet și singurele sunete pe care o să le auzi sunt crengile palmierilor în bătaia vântului, valurile spărgându-se la mal și din când în când vocile hotarâte ale localnicilor. Aici am găsit cele mai frumoase asfințituri, cele mai pustii plaje, plantații de arbori de cauciuc, drumuri neasfaltate și oameni prietenoși. Dacă vrei să fii departe de tot și de toate, Koh Jum e locul perfect pentru tine.

Ce să faci pe Koh Jum?

Koh Jum este o insulă liniștită și pitorească, ideală pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de natură. Iată câteva activități și locuri de vizitat pe această insulă:

 1. Exploreaza satele locale

Insula are trei sate principale: Ban Ko Pu în nord, Ban Ting Rai în centru și Ban Koh Jum în sud. Aceste sate oferă o privire autentică asupra vieții locale thailandeze.

 1. Exploreaza Plajele

Koh Jum are câteva plaje frumoase și liniștite, perfecte pentru relaxare și înot.

 • Golden Pearl Beach / Long Beach– O plajă lungă cu nisip alb și ape cristaline.
 • Ao Si Beach și Magic Beach: Plaje mai mici și mai intime, frecventate de localnici.
 • Coconut Beach: O plajă ideală pentru a vedea apusul, de obicei pustie.
 • Sunset Beach și Secret Beach: Plaje izolate și mai greu accesibile, perfecte pentru cei care caută intimitate.

3. Activități de Relaxare

 • Masaj – Multe resorturi și centre de masaj oferă servicii de masaj tradițional thailandez.
 • Yoga și Meditație – Unele resorturi oferă sesiuni de yoga și meditație.

4. Snorkeling și scufundări

Deși Koh Jum nu este la fel de renumită pentru snorkeling și scufundări ca alte insule, există câteva locuri bune pentru aceste activități.

5. Vizitarea Plantațiilor de Arbori de Cauciuc

Insula are numeroase plantații de arbori de cauciuc, care sunt o parte importantă a economiei locale. Vizitează plantațiile si învață despre procesul de recoltare a cauciucului, interacționează cu muncitorii locali.

Chiang Mai

Înconjurat de munți și sate ascunse printre vegetația luxuriantă, Chiang Mai este al cincilea oraș ca mărime din Thailanda și este situat la 700 km nord de capitala Bangkok.

Poți ajunge aici cu avionul, trenul sau autobuzul, în funcție de buget și timpul pe care îl ai la dispoziție. Este un orășel boem cu aer relaxat.

Nouă ne-au plăcut galeriile de artă pe care le găsești la tot pasul, terasele de pe malul râului Ping, pisicile care dorm peste tot, piețele din weekend în care gasesti orice, de la mânc/are până la tablouri pictate de artiștii locali, zecile de temple și faptul că la câțiva kilometri depărtare găsești păduri și sate tradiâionale care îți demonstrează că Thailanda este mai mult decât plaje, distracție și snorkeling.

Vezi si :

Cea mai bună perioadă pentru vacanță in Thailanda

Decembrie - Martie Cea mai bună perioadă!
Aprilie - Mai Sezon de mijloc
Iunie - Noiembrie Mai puțin recomandat

Opțiuni cazare

Sună acum!