Exploreaza Thailanda & Cambodgia, Sejur 14 Nopți | Mandala Travel

Exploreaza Thailanda & Cambodgia, sejur 14 nopți

de la 2.190€ de persoană

Descriere Sejur

Pachet de Vacanță: Bangkok, Aonang și Siem Reap

Include:

 • Zbor din București, Cluj sau Budapesta – Bangkok și retur
 • Bagaje și taxe de aeroport
 • Cazare:
  • Bangkok: 4 nopți într-una dintre locațiile specificate
  • Aonang: 6 nopți într-una dintre locațiile specificate
  • Siem Reap: 4 nopți într-una dintre locațiile specificate
 • Transferuri între locații
 • Mic dejun
 • Consultanță turistică înainte, în timpul și după desfășurarea sejurului

Thailanda si Cambodgia – două țări cu o cultură relativ asemănătoare și totuși atât de diferite. Îți recomandăm câte puțin din fiecare pentru a-ți face o idee despre cultura, peisajele și oamenii lor. O să apreciezi Thailanda pentru ospitalitate, deschidere și frumusete, iar în Cambodgia o să fii uimit de simplitate, istorie și puterea de a o lua de la capăt.

Ce am găsit ca punct comun între Thailanda si Cambodgia a fost zâmbetul sincer al localnicilor și mâncarea excelentă. Vei descoperi mult mai multe la fața locului și cu siguranță vei dori să te întorci și să explorezi fiecare destinație pagină cu pagină.

Siem Reap

Una dintre cele mai misterioase și interesante atracții turistice de pe planetă – după părerea noastră. Siem Reap e un orășel cu aer relaxat care a avut o dezvoltare foarte pronunțată în ultimii ani, odată cu turiștii care au venit să viziteze Angkor-ul. Vei vedea aici contraste la tot pasul: spa-uri, restaurante și boutique hoteluri de lux pe de-o parte și localnici săraci, piețe cu multe produse la un dolar și tarabe cu insecte prăjite de cealaltă parte.

Siem Reap este în primul rând baza perfectă pentru a explora ruinele templelor de la Angkor.

Îți recomandăm să închriezi un tuk tuk după ce ai negociat cu șoferul acestuia locațiile pe care vrei să le vizitezi. Vei rămâne cu siguranță impresionat de măiestria cu care au fost construite și de dimensiunea impresionantă a acestora: se întind pe o suprafață de aproximativ 50 de km pătrați. Lasă-ti imaginația să lucreze cu gândul la felul în care oamenii își duceau aici viața mai demult. Astăzi ne rămân mărturie a acelor vremuri înfloritoare doar câteva chipuri care ne zâmbesc din piatră.

Siem Reap: O Destinație Culturală și Istorică de Top

Siem Reap este un oraș plin de istorie, situat în nordul Cambodgiei. Este cel mai cunoscut pentru proximitatea sa față de complexul Angkor Wat, unul dintre cele mai mari și mai impresionante situri arheologice din lume. 

Viziteaza complexul Angkor Wat

Angkor Wat este un templu situat în regiunea Angkor, la aproximativ 6 km nord de orașul Siem Reap. Este cel mai mare complex religios din lume, acoperind o suprafață de 162.6 hectare. Construit în secolul al XII-lea de regele Suryavarman II, Angkor Wat a fost inițial dedicat zeului hindus Vishnu, dar a fost transformat ulterior într-un templu budist.

Angkor Wat combină două planuri de bază ale arhitecturii templelor khmere: templul-munte și templul cu galerii. Este proiectat să reprezinte Muntele Meru, casa zeilor în mitologia hindusă, și este înconjurat de un șanț de apă de peste 5 km lungime. Complexul include trei galerii rectangulare, fiecare ridicată deasupra celei anterioare, și un grup de cinci turnuri centrale.

După moartea lui Suryavarman II, Angkor Wat a fost parțial abandonat și a suferit daune în timpul invaziilor Cham. A fost restaurat în secolul al XX-lea și este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

 Cel mai bun mod de a explora complexul este să închiriezi un tuk-tuk pentru o zi întreagă. Biletele de intrare trebuie achiziționate de la oficiul turistic de la ieșirea din Siem Reap. Un bilet pe o zi costă aproximativ 37 USD.

Explorarea Piețelor Locale

Siem Reap este renumit pentru piețele sale vibrante, care oferă o gamă largă de produse locale, suveniruri și experiențe culinare.

 1. Angkor Night Market

Situat în centrul orașului Siem Reap, Angkor Night Market a fost înființata în 2007 pentru a păstra meșteșugurile tradiționale khmere și pentru a îmbunătăți standardul de viață al localnicilor. Piața este deschisă de la 16:00 până la miezul nopții și oferă o varietate de produse, inclusiv bijuterii din argint, îmbrăcăminte și suveniruri.

Pe lângă cumpărături, vizitatorii pot încerca un masaj tradițional khmer, pot savura cafea cu insecte la Bugs Cafe sau se pot relaxa la unul dintre barurile din piață, cum ar fi Brick House Bar sau Island Bar.

 1. Old Market (Psah Chas)

Psah Chas este o piață populară atât printre localnici, cât și printre turiști. Aici poți găsi suveniruri, îmbrăcăminte, sculpturi din lemn și piatră, bijuterii și o varietate de mâncăruri cambodgiene.

 1. Made in Cambodia Market

Această piață oferă produse realizate de artizani locali, inclusiv haine, genți, accesorii și produse reciclate. Este un loc excelent pentru a cumpăra suveniruri autentice și pentru a sprijini comunitatea locală.

Siem Reap & Angkor. Glorie, trecut, insecte și din nou speranță

Siem Reap & Chong Kneas. Simplitate și speranță la capătul lumii

Bangkok

Bangkok-ul e culoare, diversitate, libertate, mirosuri de toate felurile și haos. E așa cum ți-ai imaginat și un pic mai mult. E plin de contraste: o să fii dat pe spate de infrastructura neașteptat de modernă, dar și de clădirile sărăcăcioase câteodata lipite de hoteluri luxoase. Aglomerație, temple, turiști, night market-uri, skybar-uri și, de cele mai multe ori, zâmbete. Nu poate fi descris în câteva cuvinte pentru că are prea multe fețe. Fie că-ți va plăcea sau nu, cu siguranță nu-ți va fi indiferent.

Aonang

Probabil cea mai ușor de atins zonă de plajă dacă pleci din Bangkok (aproximativ o oră și jumătate cu avionul). Din aeroportul Krabi mai faci aproximativ o oră și jumătate până în stațiunea Aonang – o alternativă la mult prea popularul Phuket.

Aonang este mai degrabă un hub perfect pentru a explora alte plaje sau insule situate în apropiere decât o destinație în sine. Cu toate acestea, mica stațiune oferă multe variante de restaurante, baruri, hoteluri din toate categoriile și tarabe cu suveniruri. Cel mai probabil nu vei rămâne impresionat de plaja din stațiune, însă cu siguranta vei avea pielea de găină când vei privi cum din apa se ridica cele mai interesante formatiuni stâncoase si te vei simți ca într-o scenă din Avatar. Nu degeaba este considerat paradisul cățărătorilor.

Iar dacă vrei neapărat o plaja în apropiere, o călătorie de 15 minute cu un longtail boat te duce pe Railey, una dintre cele mai frumoase plaje din Thailanda, după părerea noastră. Îți recomandăm să închiriezi un longtail boat și să vizitezi câteva din insulele din apropiere. Te asigurăm că merită.

Vezi si :

Opțiuni cazare

Mulberry Boutique 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: în Steung Thmei Village la 5 minute de mers pe jos de Pshar Chas (Old Market) și 7 km de aeroportul din Siem Reap Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 36 de metri pătrați   Alte informații: Piscină exterioară, aer condiționat, seif, servicii masaj, restaurant, parcare gratuită, bar

Rambutan Resort Siem Reap 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: La 5 minute de mers pe jos de Old Town Siem Reap Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 36 de metri pătrați   Alte informații: Servicii de masaj, piscină exterioară, posibilitate închiriere biciclete, restaurant, centru spa & wellness, bar, grădină, terasă, hotelul nu are parcare.

Eastin Grand Sathorn 4* – TripAdvisor – Probabil cel mai bun hotel calitate/ preț din Bangkok.

Quick Facts: Locație: Sathorn, conectat direct cu Surasak BTS Skytrain Station. Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 32 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară infinity, centru fitness, restaurant, parcare gratuită

Anantara Sathorn 5* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sathorn, 900 de metri de Chong Nonsi Skytrain Station (hotelul oferă transfer gratuit cu shuttle bus până la această stație)  Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară, centru fitness deschis 24/24, centru spa, restaurant, parcare gratuită.

Legacy Suites by Compass Hospitality 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sukhumvit, 10 minute de mers pe jos de Asok BTS Skytrain Station și Sukhumvit MRT Station. Buget: Mediu. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați . Alte informații: piscină exterioară, centru fitness, teren de tenis, restaurant, parcare gratuită, toate camerele sunt dotate cu kitchinetă.

Avani Atrium Bangkok 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 700 de metri de Petchburi. Buget: Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 19 metri pătrați. Alte informații: camere cu aer condiționat, minibar, shuttle gratuit către diferite atracții din apropiere.

 

Aonang Phu Petra 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: 10 minute cu mașina de plajă din Aonang, 30 de minute cu mașina față de aeroportul din Krabi.  Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 57 de metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară, shuttle gratuit către centrul stațiunii Aonang, bibliotecă, posibilitate închiriere scuter, servicii de masaj, restaurant, bar, terasă, parcare gratuită, spațiu de joacă pentru copii.

Centara Anda Dhevi Resort and Spa 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: 5 minute cu mașina de Nopparat Thara Beach și 40 de minute de aeroportul din Krabi. Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 34 de metri pătrați.   Alte informații: piscină exterioară, tobogane, bar, day spa, kids club, restaurant, bar, parcare gratuită, centru fitness, terasă.

Centara Grand Beach Resort and Villas 5* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plajă (Plai Plong Bay), la 40 de minute cu mașina de aeroport. Buget: Mediu.  Wi-fi:Da, gratuit.  Mărime camere: minim 72 de metri pătrați. Alte informații: plajă privată, piscină exterioară, restaurant, bar, șezlonguri, centru de scufundări și watersports, speedboat gratuit către plaja Nopparatthara, kids club, biliard, centru spa și centru fitness, saună, hotelul nu dispune de parcare.

 

Sună acum!