O Lună De Vacanta în Insulele Canare: 7 Insule, 30 De Nopți | Mandala Travel

O Lună de Vacanta în Insulele Canare: 7 Insule, 30 de Nopți

de la 2890€ de persoană

Descriere Sejur

De la 2890 euro/persoană

Tariful Include:

 • Zbor Cluj/București/Budapesta – Tenerife: Zbor direct din Budapesta/București sau cu 1-2 escale din Cluj.
 • Ferry Tenerife – La Gomera și retur: Transport maritim între insule.
 • Zbor Tenerife – El Hierro: Zbor direct.
 • Zbor El Hierro – La Palma: Zbor via Tenerife.
 • Zbor La Palma – Gran Canaria: Zbor direct.
 • Zbor Gran Canaria – Fuerteventura: Zbor direct.
 • Ferry Fuerteventura – Lanzarote
 • Taxe de aeroport și bagaje de cală
 • Cazare:
 • Mic dejun în toate locațiile.
 • Mail cu recomandări din experiența noastră personală în Insulele Canare (include recomandări activități/rent a car/restaurante/tururi).
 • Asistență turistică înainte, în timpul și după desfășurarea călătoriei.

De ce sa mergi intr-o vacanță de o lună în Insulele Canare?

Iată câteva motive pentru care merită să vizitezi Tenerife:

1. Climatul plăcut tot timpul anului

Tenerife este cunoscută ca “Insula Eternei Primăveri” datorită climatului său blând și stabil pe tot parcursul anului. Temperaturile medii variază între 18°C în timpul iernii și 30°C în timpul verii, ceea ce o face o destinație ideală pentru a scăpa de frigul iernii din Europa.

2. Peisaje naturale foarte diverse

Insula Tenerife oferă o varietate impresionantă de peisaje, de la plaje cu nisip negru vulcanic și alb adus din Sahara, până la păduri luxuriante și peisaje selenare. Parcul Național Teide, cu vulcanul său impunător, este o atracție de neratat, oferind trasee de drumeții și priveliști spectaculoase.

3. Plaje spectaculoase

Tenerife are plaje pentru toate gusturile, de la cele cu nisip negru vulcanic, cum ar fi Playa Jardin,Playa Bollullo, Benijo, etc până la plaje cu nisip auriu, cum ar fi Playa de las Teresitas. Aceste plaje sunt perfecte pentru relaxare, înot și sporturi nautice.

4. Activități outdoor

Insula este un paradis pentru iubitorii de aventură și sporturi nautice. Poți face scufundări, windsurfing, kitesurfing, sau poți participa la excursii pentru observarea balenelor și delfinilor. Parcurile tematice precum Siam Park și Loro Parque oferă distracție pentru întreaga familie.

5. Orașe și sate pitoresti

Tenerife găzduiește orașe și sate pitorești care merită vizitate. Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, este cunoscută pentru bulevardele sale largi și vegetația luxuriantă. La Laguna, un oraș universitar și patrimoniu UNESCO, oferă o incursiune în istoria și cultura locală. Satul Masca este renumit pentru peisajele sale spectaculoase și drumul pitoresc care duce la el.

6. Gastronomie Delicioasă

Bucătăria locală este un alt motiv pentru a vizita Tenerife. Insula oferă o varietate de preparate tradiționale, de la fructe de mare proaspete la deserturi delicioase. Piețele locale, cum ar fi Mercado Nuestra Senora de Africa, sunt locuri excelente pentru a degusta produse locale.

7. Evenimente și Festivaluri

Tenerife găzduiește numeroase evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului. Carnavalul de la Santa Cruz de Tenerife este al doilea cel mai mare carnaval din lume, oferind o experiență vibrantă și colorată.

8. Accesibilitate

Tenerife este ușor accesibilă din Europa, cu zboruri directe din multe orașe mari. Insula are două aeroporturi internaționale, ceea ce face călătoria convenabilă și rapidă.

La Gomera

Iată câteva motive pentru care merită să incluzi La Gomera in planurile tale de vacanță:

1. Peisaje Naturale Uimitoare

La Gomera este renumită pentru peisajele sale variate și impresionante. Insula este acoperită de păduri luxuriante, munți stâncoși și văi adânci. Parcul Național Garajonay, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este o atracție principală, oferind trasee de drumeții prin păduri de lauri vechi de sute de ani și peisaje naturale de o frumusețe rară.

2. Patrimoniu Cultural Unic

La Gomera este cunoscută pentru limbajul său fluierat, Silbo Gomero, care face parte din Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității. Acest limbaj a fost folosit de locuitorii insulei pentru a comunica pe distanțe lungi și este încă predat în școlile locale. Turiștii pot participa la demonstrații interactive pentru a învăța mai multe despre această tradiție unică.

3. Trasee de hiking spectaculoasea

Insula oferă numeroase oportunități pentru activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, ciclismul și observarea balenelor. Traseele de drumeții din Parcul Național Garajonay și Parcul Natural Majona sunt ideale pentru iubitorii de natură și aventură. De asemenea, excursiile pentru observarea balenelor sunt o activitate populară, oferind ocazia de a vedea aceste creaturi magnifice în habitatul lor natural.

4. Plaje și Relaxare

La Gomera are plaje frumoase cu nisip negru vulcanic, cum ar fi Playa de Santiago și Playa de la Cueva. Aceste plaje sunt perfecte pentru relaxare și înot, oferind ape limpezi și peisaje pitorești. De asemenea, insula are o atmosferă liniștită și neaglomerată, ideală pentru cei care caută o vacanță relaxantă departe de mulțimile de turiști.

5. Sate Pline de Farmec

San Sebastian de La Gomera, capitala insulei, este un oraș istoric cu străzi înguste și case albe tradiționale. Aici se află Torre del Conde și Casa de Colon, unde Cristofor Columb s-a oprit înainte de a pleca spre America. Alte sate pitorești, cum ar fi Agulo, cunoscut drept “bijuteria din La Gomera”, oferă priveliști spectaculoase și o atmosferă autentică.

6. Accesibilitate și Facilități Turistice

La Gomera este ușor accesibilă din Tenerife, cu feriboturi regulate și zboruri scurte. Insula are o infrastructură turistică bine dezvoltată, cu opțiuni variate de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni confortabile. Parador de la Gomera, de exemplu, este un hotel tradițional situat deasupra capitalei, oferind priveliști spectaculoase și facilități excelente.

El Hierro

El Hierro, cea mai mică și mai puțin cunoscută dintre Insulele Canare, este o destinație de vacanță unică și fascinantă. Iată câteva motive pentru care merită să petreci 4 nopți în El Hierro:

1. Peisaje Naturale Nealterate

El Hierro este renumită pentru peisajele sale naturale nealterate și diversitatea geologică. Insula este o Rezervație a Biosferei UNESCO, oferind peisaje vulcanice dramatice, păduri dense de lauri și coaste stâncoase. Aceste peisaje oferă oportunități excelente pentru drumeții și explorare.

2. Scufundări de Clasă Mondială

El Hierro este considerată una dintre cele mai bune destinații de scufundări din lume. Apele sale limpezi și bogate în biodiversitate marină atrag scafandri din întreaga lume. Rezervația Marină La Restinga este un loc deosebit de popular pentru scufundări, oferind ocazia de a vedea o varietate impresionantă de specii marine, inclusiv pești colorați, corali și chiar rechini.

3. Sustenabilitate și Energie Verde

El Hierro este un pionier în utilizarea energiei regenerabile. Insula este aproape complet autosuficientă din punct de vedere energetic, datorită centralei hidroelectrice Gorona del Viento. Vizitatorii pot învăța despre inițiativele de sustenabilitate ale insulei și pot vedea cum comunitatea locală trăiește în armonie cu natura.

4. Trasee de Drumeții și Natură

Insula oferă numeroase trasee de drumeții care traversează peisaje variate, de la păduri de lauri la câmpuri de lavă și coaste stâncoase. Traseul El Sabinar, de exemplu, te duce prin păduri de ienupăr și oferă priveliști spectaculoase asupra oceanului. Drumețiile sunt o modalitate excelentă de a explora frumusețea naturală a insulei și de a te bucura de liniștea și serenitatea acesteia.

5. Sate Tradiționale și Cultură Locală

El Hierro este cunoscută pentru satele sale tradiționale și cultura locală autentică. Valverde, capitala insulei, este un oraș pitoresc cu străzi înguste și case albe. Alte sate, cum ar fi Frontera și El Pinar, oferă o privire asupra vieții rurale și tradițiilor locale. Vizitatorii pot explora piețele locale, bisericile istorice și pot interacționa cu localnicii prietenoși.

6. Gastronomie Locală

Bucătăria din El Hierro este simplă, dar delicioasă, bazată pe produse locale proaspete. Insula este cunoscută pentru brânza sa de capră, vinurile locale și preparatele din pește proaspăt. Restaurantele locale oferă o varietate de mâncăruri tradiționale, iar piețele sunt locuri excelente pentru a degusta produse locale.

7. Relaxare și Liniște

El Hierro este o destinație ideală pentru cei care caută o vacanță liniștită și relaxantă. Insula este mai puțin turistică decât alte insule din arhipelag, oferind o atmosferă de calm și serenitate. Plajele sale izolate și peisajele naturale oferă locuri perfecte pentru relaxare și meditație.

8. Accesibilitate și Facilități

Deși este o insulă mică, El Hierro are o infrastructură turistică bine dezvoltată, cu opțiuni variate de cazare, de la hoteluri confortabile la pensiuni tradiționale. Insula este accesibilă prin zboruri directe din Tenerife și alte insule din arhipelag, precum și prin feriboturi regulate.

Opțiuni cazare

Sună acum!