Islanda – The Amazing South-East, 7 nopți

Iceland (0)
de la/pe persoană 1.890 
 • Acasă
 • Islanda – The Amazing South-East, 7 nopți
 • Sejur Mediu
 • Explorator
 • Honeymooner


Descriere Sejur

Islanda, the land of fire and ice, este cu siguranță în top 3 cele mai impresionante locuri pe care le-am vizitat noi vreodată. Și mai mult ca sigur e genul de loc pe care nu-l poți descrie în cuvinte, oricât de frumos ai încerca. E locul unde peisajul și vremea se schimbă la fiecare 20 de minute, unde plajele negre, munții impresionanți, cascadele, izvoarele geotermale, curcubeele și resturile de lavă te fac să crezi că ești pe o altă planetă. Ești pur și simplu overwhelmed de atâta frumusețe. 

Recomandarea noastră e să vizitezi Islanda vara, ca să prinzi zilele cât mai lungi și să te bucuri la maxim de tot ce are natura de oferit. Recomandăm o călătorie de minim 7 nopți, asta ca să nu alergi prea mult și să poți să îi simți frumusețea. 

Islanda e o destinație destul de scumpă, însă merită mers acolo măcar o dată în viață (cu toate că dacă ai mers o dată e posibil să provoace dependență).

Mai jos ai o propunere de călătorie self drive pentru 7 nopți în care ai vizita sudul țării, locul cu cele mai impresionante obiective naturale. 

Am scris mai multe din experiența noastră  în Islanda in:


Agendă Sezon

Cea mai bună perioadă pentru vacanță

Recomandarea noastră: lunile de vară, pentru a te bucura la maxim de natură și a prinde zilele lungi
aprilie - septembrie cea mai bună perioadă
octombrie - martie mai puțin recomandat pentru nature walks, însă cea mai bună perioadă dacă vreți să prindeți aurora boreală

*Tariful afișat este cu titlu informativ, te rugăm să ne contactezi pentru o ofertă personalizată.

Pachetul include

 • Zbor Cluj Napoca/ București/ Budapesta - Reykjavik și retur (în cazul plecărilor din Cluj și București zborul are o escală pe sens)
 • Taxe de aeroport și 1 x bagaj de mână max 10 kg/ persoană
 • Mașină închiriată pe 6 sau 7 zile (modelul mașinii se discută ulterior)
 • Asigurare gold + zero excess pentru mașina închiriată
 • Cazare 1 nopte în Reykjavik
 • Cazare 1 noapte zona Golden Circle
 • Cazare 2 nopți în Vik (una la dus și una la retur)
 • Cazare 1 noapte în zona Hof
 • Cazare 2 nopți zona Hofn 
 • Mic dejun 
 • Asistență turistică înainte, în timpul și după desfășurarea călătoriei

Pachetul nu include

 • Asigurare medicală și storno de călătorie
 • Bagaje de cală (se calculează în funcție de zbor, perioadă călătorie, număr de bagaje dorite)
 • Benzină și opțiuni extra pentru mașina închiriată (extra driver, GPS, etc)


Itinerar self drive 7 nopți

Traseul de mai jos este unul pe care noi îl recomandăm din experiența noastră personală în Islanda, însă dacă ceva nu este pe gustul tău te rugăm să ne contactezi și vom construi împreună cea mai bună variantă de călătorie în funcție de preferințele tale. Tariful este cu titlu informativ și diferă în funcție de perioada în care vrei să călătorești și cu cât timp înainte de plecare ne contactezi. 


Aterizezi pe aeroportul din Keflavik și în funcție de opțiunea ta de transfer (mașină închiriată sau transport în comun) te vei îndrepta către cazarea din capitala Islandei - Reykjavik. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție poți să explorezi puțin orașul (te ajutăm noi cu recomandări). Cazare la Hotel Leifur Eiriksson 3* sau similar, cu posibilitate de upgrade la un alt hotel (de exemplu Centerhotel Midgardur 4*, Icelandair Reykjavik Marina 4*, Reykjavik Centrum 4*).

Dacă ai optat pentru închirierea mașinii încă din aeroport vei începe ziua direct cu circuitul self drive cu Golden Circle. Dacă ai optat pentru a închiria mașina doar din Reykjavik, atunci vei merge prima dată să ridici mașina și vei continua tot pe Golden Circle. Această zonă este probabil cea mai cunoscută atracție a Islandei, asta în primul rând datorită faptului că e aproape de capitală. Cele mai importante și cunoscute opriri sunt Thingvellir National Park, Geysir și cascada Gullfoss. Pe lângă aceste locuri o să îți propunem și alte câteva opriri de-a lungul acestui super traseu. Vei înnopta în zonă la B&B Guesthouse Birta sau într-o locație similară, cu posibilitate de upgrade la un alt hotel (de exemplu Heima Holiday Homes sau South Coast Hotel).

Vei continua azi drumul cu mașina de-a lungul coastei de sud a țării. Pe lângă minunățiile pe care o să le descoperi de-a lungul drumului noi îți recomandăm să nu ratezi cascadele Seljalandsfoss și Skógafoss (la ultima îți recomandăm să îți iei inima în dinți și să urci cele 438 de trepte până în partea de sus a cascadei, the view is amazing), Dyrhólaey (cel mai sudic punct al Islandei, neapărat să faci hike-ul până la viewpoint), Reynisfjara Black Sand Beach (plimbă-te pe plajă în voie dar nu te aventura prea aproape de mal dacă sunt valuri mari), iar în cele din urmă să închei ziua la cazarea pe care ți-o propunem în pitorescul orășel Vik - Hotel Katla 3*. Poți opta și pentru un upgrade la cazare (de exemplu Hotel Icelandair Vik 4*). Sunt multe de văzut în zonă, ți-am inclus o noapte aici și la întoarcere, deci dacă ai ratat ceva mai ai o șansă când te întorci ;)

Lași în urmă nisipul negru de la Reynisfjara și cele mai bune supe din Islanda (din experiența noastră) de la o locație din Vik despre care o să-ți povestim și îți continui drumul de-a lungul coastei de sud. Prima oprire pe care ți-o propunem azi este canionul Fjaðrárgljúfur, un loc extraordinar de pitoresc (iar dacă te grăbești să ajungi acolo cât mai de dimineață, ai toate șansele să te bucuri de el în liniște, fără autocarele cu turiști). Peisajele se schimbă la fiecare 15 minute, iar în curând o să poți admira în stânga Vatnajokull National Park, unde se găsește și ghețarul Vatnajokull, cel mai mare ghețar din Europa. Dacă ești mai experimentat sau pasionat de genul acesta de activități, poți încerca un ice cave tour sau un hike cu ghid în diferte zone ale ghețarului (te putem ajuta cu recomandări). Fie că alegi să go deeper into the glacier sau nu, oricum îți recomandăm să te oprești la Diamond Beach și la Jökulsárlón Glacier Lagoon (o lagună formată din gheața topită, aici puteți face și un tur cu barca de aproximativ 35 de minute). Veți înnopta la Fosshotel Glacier Lagoon 4*

Vei continua drumul prin Islanda tot cu Vatnajokull National Park în dreapta cu direcția Hofn. Prima oprire pe care o recomandăm este Fjallsárlón Glacier Lagoon, de unde poți lua și un tur cu barca în cazul în care nu ai făcut-o cu o zi înainte la Jökulsárlón. Vei observa cum șoseaua devine din ce în ce mai pustie, majoritatea celor care vizitează Islanda rămân cât mai aproape de capitală. Vei conduce azi până la peninsula Stokness (muntele Vestrahorn) și îți recomandăm să petreci aici toată ziua, plimbându-te, făcând hiking și explorând zona. Pentru noi această locație a rămas cea mai aproape de sufletul nostru, de fiecare dată când ne gândim la Islanda ne teleportăm prima dată aici, la liniștea și frumusețea naturii. O să îți dăm și câteva ponturi despre cum să ajungi la acest loc, știm că e un pic mai derunant. Vei petrece următoarele 2 nopți la Guesthouse Nypugardar sau poți face upgrade la o altă variantă de cazare (de exemplu Seljavelir Guesthouse sau Fosshotel Vatnajokull).

Azi îți recomandăm o nouă zi de hiking și explorat natura, de data asta în zona fiordurilor din est. Este o zonă foarte pitorească și verde a Islandei (în lunile de vară). Recomandările noastre de zone pentru drumeții sunt: Holmantidur, Studlagil Canion, Waterfall Circle, Hengifoss, Seven Summits. Seara te întorci la cazarea din zona Hofn.

Începi să te îndrepți înapoi spre capitală. Pe drumul până în Vik, unde vei înnopta, poți să vizitezi locurile pe care nu ai apucat să le vezi la dus sau poți să încerci alte rute de hiking. Sau de ce nu, poți revizita locurile care ți-au plăcut cel mai mult. Te vei caza în Vik la Hotel Katla sau poți alege o variantă alternativă de cazare (de exemplu Hotel Icelandair Vik 4*).

Te vei îndrepta către aeroport pentru a te întoarce acasă. Vom încerca să îți propunem un zbor cât mai târziu și îți recomandăm ca înainte de a lăsa mașina închiriată în aeroport să faci o vizită la Blue Lagoon - una dintre cele mai cunoscute atracții ale Islandei. Această locație se află foarte aproape de aeroport, intrarea e destul de scumpă însă din experiența noastră personală merită încercată măcar o dată în viață. O să îți dăm recomandări și ponturi legate de biletul de intrare. După Blue Lagoon you’re on your way home și sperăm că vei pleca îndrăgostit de Islanda :)


Share this!


0 Recenzii
 • Experiență
 • Locație
 • Preț
 • Mandala