Get the Thailand Experience

Thailand (0)
de la/pe persoană 1.590 
 • Acasă
 • Get the Thailand Experience
 • Sejur Lung
 • Calator Solo
 • Explorator
 • Fun

harta tur

Harta Traseu


Descriere Sejur

Thailanda a fost pentru noi dragoste la prima vedere, sau poate mai potrivit spus – la prima simțire. Așa că am revenit iar și iar. Am cutreierat-o de la nord la sud și înapoi, am sărit de pe o insulă pe alta și ne-am lăsat pierduți pe străzile Bangkok-ului. Am cules cele mai dragi amintiri, locuri, întâmplări și am cunoscut oameni de-ai locului și nu numai care ne-ai schimbat, fiecare câte puțin, ideile despre viață.

Ne-am hotărât că a venit momentul să împărtășim și cu alții la fața locului ce ne-a impresionat și ne-a făcut să iubim atât de mult locurile astea. Și am adunat într-o călătorie relaxată, fără alergătură și cu timp destul pentru admirat și reflectat – cele mai importante experiențe pe care considerăm că le are Thailanda de oferit. De la străzile colorate și aglomerate din Bangkok, la liniștea plajelor boeme din Koh Lanta și stâncile spectaculoase care ies din mare în Aonang. Nu puteau lipsi din călătoria noastră o vizită până la superbele insule Phi Phi, Railey Beach sau un curs de gătit tradițional thailandez. Totul amestecat cu apusuri, voie bună și dragoste pentru lumea asta mare și diversă în care trăim.

Găsiți Broșura Get The Thailand Experience aici. 🙂

Principalele Repere

Bangkok-ul e culoare, diversitate, libertate, mirosuri de toate felurile și haos. E așa cum ți-ai imaginat și un pic mai mult. E plin de contraste: o să fii dat pe spate de infrastructura neașteptat de modernă, dar și de clădirile sărăcăcioase câteodata lipite de hoteluri luxoase. Aglomerație, temple, turiști, night market-uri, skybar-uri și, de cele mai multe ori, zâmbete. Nu poate fi descris în câteva cuvinte pentru că are prea multe fețe. Fie că-ți va plăcea sau nu, cu siguranță nu-ți va fi indiferent.

Aflată la o oră și jumătate de mers cu ferry-ul de stațiunea Aonang, Koh Lanta este formată din mai multe insule, cea mai cunoscută de turiștii veniți din toate colțurile lumii fiind Koh Lanta Yai (Big Lanta Island). Insula măsoara 6 km lățime, 30 km lungime și 9 plaje care se întind pe coasta de vest. Numele insulei se traduce “insula plajei lungi” și crede-ne pe cuvant ca o să ai parte de plajă cât vezi cu ochii. Un loc pentru cei care caută liniște, plimbări pe malul mării la asfințit și o locație mai puțin populară decât zona Phuket. Cu toate că, după ce a fost descoperită de turiști, pe la 1980, a fost considerată o destinație pentru backpackers, în prezent oferă o gamă foarte variată de posibilități de cazare, în special pentru cei cu buget mediu și mare.

Probabil cea mai ușoră zonă de plajă de atins dacă pleci din Bangkok, stațiunea Ao Nang este mai degrabă un hub perfect pentru a explora alte plaje sau insule situate în apropiere decât o destinație în sine.
Cu toate acestea, mica stațiune oferă multe variante de restaurante, baruri, hoteluri din toate categoriile și tarabe cu suveniruri.

Informații

Raluca este călătoare cu acte în regulă în Thailanda de acum 4 ani. De atunci a vizitat o mare parte din țară și a învățat ce înseamnă să te descurci într-un loc departe de casă și de tot ce e cunoscut, în care nu cunoști limba sau care e mersul lucrurilor. Ea ne povestește:

Thailanda e câteodată haos. Nu înțelegi ritmul, vorbele sau felul oamenilor de a face lucrurile. Inițial te panichezi, însă nu a existat dată în care la sfârșitul zilei să nu râd dându-mi seama că totul era de fapt sub control. Thailanda e diferită de la nord la sud, are multe contraste, atât geografice cât și în viața de zi cu zi. Cele mai importante lecții învățate aici au fost să îmi păstrez calmul în orice situație, să fiu tolerantă și nu în ultimul rând să conștientizez cu adevărat că viața însemnă cu totul altceva decât alergarea zilnică de la job, deadline-uri, ieșiri în oraș la sfârșit de săptămână și convențiile sociale cu care am fost învățați de mici. Thailanda mi-a dat cea mai importantă lecție: de libertate și fericire.

Ne dorim ca experiența călătoriei alături de noi să fie una cât mai autentică și mai personalizată, să creăm o relație în adevăratul sens al cuvântului cu cei care vor participa. Din această cauză grupul format va fi alcătuit din maxim 14 persoane.

Early booking: 1490 euro/ persoană (tarif valabil până în 15 noiembrie*)

*După data de 15 noiembrie tariful va fi 1590 euro/ persoană.

 • 30% din valoarea pachetului în momentul înscrierii
 • 100% din valoarea pachetului cu cel puțin 45 de zile înainte de plecare

Persoanele care călătoresc singure vor plăti un supliment single de 435 euro/ adult.

În cazul în care se dorește și există posibilitatea se poate face partaj pe cameră, iar prețul rămâne cel inițial, nu va trebui să plătiţi suplimentul pentru cameră single.


Agendă Sezon

Pachetul include

 • Zbor  Cluj Napoca – Bangkok – Cluj Napoca operat de Turkish Airlines
 • Zbor  Bangkok – Krabi și retur
 • Taxe de aeroport și bagaje
 • Cazare 3 nopți Bangkok
 • Cazare 4 nopți Koh Lanta
 • Cazare 3 nopți Aonang (Krabi)
 • Mic dejun în fiecare locație
 • Transferuri private aeroport – hotel – aeroport pentru fiecare locație
 • Însoțitor de grup român din partea Mandala Travel cu experiență în Thailanda
 • Rezervare la unul dintre rooftop bar-urile din Bangkok pentru o seară de cocktail (locația va fi transmisă călătorilor în momentul rezervării)
 • Taxă de intrare la Grand Palace în Bangkok
 • Curs de gătit thailandez în Koh Lanta**
 • Excursie privată de o zi în Aonang: Phi Phi & Bamboo Island (cu prânz inclus)***
 • Set de fotografii din călătorie - vor fi trimise prin email la maxim 2 săptămâni de la întoarcerea în România
 • Bacșișuri pentru șoferii și ghizii incluși în activitățile din program și transferuri
 • Asigurare medicală și storno

Pachetul nu include

 • Taxa de viză pentru Thailanda: aprox 50 euro/ adult (se obține și se achită la sosire pe aeroportul din Bangkok) – reprezentanții Mandala Travel vă vor oferi consultanță în pregătirea dosarului pentru viză
 • Alte mese pe lângă cele specificate în program aproximativ 170 euro/ persoană
 • Consumația la rooftop bar-ul din Bangkok
 • Alte cheltuieli personale

Orar de zbor

Cluj-Napoca - Bangkok - Cluj-Napoca

Plecare Cluj Napoca 29 ianuarie ora 13:25 – Sosire Istanbul Ataturk ora 16:05 (escală 4h:35)
Plecare Istanbul Ataturk 29 ianuarie ora 20:40 – Sosire Bangkok Suvarnabhumi 30 ianuarie ora 09:45
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Retur Bangkok Survanabhumi 10 februarie ora 00:05 – Sosire Istanbul Ataturk 10 februarie ora 06:25 (escală 5h:35)
Retur Istanbul Ataturk 10 februarie ora 12:00 – Sosire Cluj Napoca 10 februarie ora 12:30

Cazare


Rembrandt Hotel 4*TripAdvisor

Quick Facts: Locație:  la 10 minute de mers pe jos de Gara MRT Sukhumvit Wi-fi: Da, gratuit. Cameră rezervată: Superior double Mărime camere: 30 de metri pătrați   Alte informații: vedere la oraș, piscină în aer liber, terasă la soare, articole de toaletă gratuite, aer condiționat, seif, restaurant, bar, sală de fitness, saună, bancomat, schimb valutar.

Golden Bay Cottages 3* – TripAdvisor  

Quick Facts: Locație: la 1 minut pe jos față de plajă Wi-fi: Da, gratuit Cameră rezervată: Superior Bungalow Mărime camere: 34 metri pătrați  Alte informații: zonă de plajă privată, acces imediat la plajă, piscină exterioară cu vedere, spa și centru de wellness, articole de toaletă gratuite, aer condiționat, restaurant, bar, terasă, grădină, mini-market propriu.

Deevana Plaza 4* – TripAdvisor  

Quick Facts: Locație:  la 6 minute pe jos față de plajă  Wi-fi: Da, gratuit Cameră rezervată:  Deluxe Double Mărime camere: 33 metri pătrați  Alte informații: piscină exterioară cu vedere, spa și centru de wellness, cadă cu hidromasaj/jacuzzi, articole de toaletă gratuite, sală de fitness, aer condiționat, restaurant, bar, terasă, grădină, schimb valutar.

Itinerar


Ne vom întâlni în aeroportul din Cluj Napoca împreună cu ghidul însoțitor cu 3 ore înainte de plecarea avionului. După formalitățile de check-in ne vom îmbarca pe zborul către Istanbul, unde vom avea o escală de 4h:35. Din Istanbul vom lua zborul către Bangkok.

Sosim în Bangkok pe aeroportul Suvarnabhumi la ora 09:45. După formalitățile în vederea obținerii vizei și preluarea bagajelor vom fi așteptați de microbusul care va efectua transferul privat până la hotel. După check-in avem o zi cu program liber în care ne vom odihni, ne vom acomoda cu fusul orar și vom avea un prim contact cu Thailanda.

După micul dejun la hotel ne îndreptăm către Grand Palace, un impresionant palat care a fost începând cu anul 1782 până în 1925 reședința regilor Thailandei. Putem să mărturisim din proprie experiență că este cel mai frumos complex de clădiri pe care l-am vizitat în Thailanda. Ne vom deplasa cu transportul în comun către acest obiectiv (Sky Train și barcă pe râul Chao Phraya), asta pentru a simți mai bine viața de zi cu zi din Bangkok. După această vizită vom avea timp liber pentru a explora împrejurimile palatului: piețe cu mâncare, tarabe și magazine cu suveniruri, temple, restaurante. Vom stabili o oră și un punct de întâlnire după masă pentru a porni împreună către cel mai vibrant punct de interes al orașului: Khao San Road. Aici vom avea ocazia să facem shopping și să negociem cu vânzătorii locali, după care putem să ne liniștim la una din multele terase din această zonă. Seara ne vom îndrepta către hotel, sau pentru cine dorește, seara poate continua în zona Khao San.

Luăm micul dejun la hotel după care avem o jumătate de zi liberă. După masa la ora 16:45 ne dăm întâlnire la hotel pentru a porni împreună către Zoom Sky Bar, aflat la etajul 40 al hotelului Anantara Sathorn. Vom petrece ultima seară în Bangkok cu o panoramă de 360 de grade a orașului, cu impresii și povești legate de oraș  și prima impresie despre Thailanda.

După ce servim micul dejun la hotel vom fi preluați de minibus și transferați la aeroportul Don Muang. Aici ne vom îmbarca și vom porni către Krabi, de unde vom fi din nou preluați de un minibus și transferați pe insula Koh Lanta. Ne vom caza la Golden Bay Cottages, un complex de bungalouri și căsuțe situat chiar pe plaja Klong Dao a insulei. Avem program liber pentru a ne bucura de plajă și împrejurimi în prima zi.

Azi e din nou zi liberă. Însoțitorul grupului vă va îndruma către activitățile posibile: excursii pe mare către insulele din apropiere (Koh Mook, Koh Ngai, Koh Kradan, Koh Rok, etc), excursie până în Lanta Old Town, plimbare pe scuter până în Lanta National Park (pe drum puteți face popasuri la diferite plaje sau viewpoint-uri, iar odată ajunși în parc puteți să faceți și un hike cu priveliști superbe). Sau pentru cei mai comozi se poate petrece și o zi la plaja complexului de bungalouri, doar apă, nisip, liniște și multe nuci de cocos :).

După micul dejun avem program liber până după masă la ora 16:00, când ne vom petrece câteva ore învățând să gătim specialități thailandeze într-o atmosferă relaxată și prietenoasă pe plajă. Prin participarea noastră la acest curs de gătit susținem și Lanta Animal Welfare, o parte din costurile cursului mergând la această organizație.

În ultima zi dedicată acestei insule fiecare va avea libertatea să facă tot ce nu a apucat în prima zi liberă: cei care au fost în excursii să stea să se odihnească la plajă, cei care s-au odihnit să meargă în explorare. Sau orice le poftește inima. Însoțitorul grupului va sta la dispoziția voastră cu orice informație sau ajutor.

Ne luăm rămas bun de la Koh Lanta deocamdată și după micul dejun ne îndreptăm cu minibusul către stațiunea Aonang din provincia Krabi. Aici ne cazăm la Deevana Plaza și pentru că e prima zi ne acomodăm cu locul, cu plaja și cu priveliștea locului. Opțional se pot face plimbări pe jos până la alte plaje din apropiere.

Azi ne trezim de dimineață și în jurul orei 08:00 vom fi preluați de la hotel și transferați către portul din care vom pleca într-o excursie către Insulele Phi Phi într-un long tail boat tradițional, urmând ca la retur să facem și o oprire pe Bamboo Island. Excursia va include și câteva opriri pentru snorkel (echipament asigurat), prânzul pe una dintre insule și ghid vorbitor de limba engleză. Vom avea ocazia să vedem câteva dintre cele mai frumoase peisaje și plaje ale Thailandei, cu apă albastră turcoaz și nisip auriu și fin ca praful. Ne vom întoarce după masă în Aonang și vom fi transferați înapoi la hotel. Seara avem program liber.

E ultima zi plină în Thailanda, ne pornim după micul dejun către plaja din Aonang de unde vom lua longtail boat-uri către Railay Beach, una dintre cele mai frumoase plaje din zonă. Vom petrece câteva ore pe plajă și în jurul acesteia, după care pornim într-o plimbare până la Railay East și Phra Nang Beach. După puțin timp petrecut aici luăm din nou un longtail boat și ne îndreptăm către plaja din Aonang. După ce ne odihnim puțin avem rezervare la un restaurant unde vom depăna amintirile și impresiile călătoriei pe acest tărâm superb.

Luăm micul dejun și ne mai plimbăm puțin prin stațiune pentru ultimele suveniruri și cumpărături. După masa suntem transferați către aeroportul din Krabi de unde zburăm către Bangkok Don Muang. Suntem transferați cu minibusul până la aeroportul Suvarnabhumi de unde cu puțin după miezul nopții vom prinde zborul către casă. Ne despărțim de Thailanda cu soare în suflet și multe amintiri pe care nu le vom uita curând.

Sosim în Cluj Napoca în jurul orei 12:30.


Share this!


0 Recenzii
 • Experiență
 • Locație
 • Preț
 • Mandala