Mallorca Experience

Spania (0)
de la/pe persoană 1.290 
 • Sejur Mediu
 • Explorator
 • Fun
 • Honeymooner
 • Relaxation Seeker


Descriere Sejur

Insula Mallorca deține un loc special între destinațiile spaniole și este preferată turiștilor englezi, nemți, francezi și ruși deopotrivă, și asta pentru că e greu să îi reziști. Deși o destinație extrem de turistică, acest aspect nu poate să îi știrbească din frumusețe, atât vreme cât știi cum să eviți mulțimile. Va propunem un pachet pregătit special pentru cei mai aventuroși dintre voi, care vor că în fiecare zi să sară în mașînă spre altă plajă, mai frumoasă și cu ape mai limpezi decât cea din ziua precedentă. Sau să bată la pas satucele mici pitite între Sierra Tramutana care se termină în mare. Sau poate iubiți party-urile pe plajă, Booz Cruises și dansați până în zori in celebrul și never sleeping Magaluf. Mallorca le are pe toate și abia așteptăm să te indrumam să îți descoperi partea preferată!

Principalele Repere

Este cea mai mare din trio-ul insulelor Baleare. Mult mai micile Ibiza și Manorca sunt însă la fel de surprinzătoare și nu dezamăgesc pe cei care caută “off the beaten tracks” destinations. Întorcându-ne la Mallorca (sau varianta preferată de spanioli Majorca) capitala Palma excelează prin arhitectură inspirată de romani, mauri și mai apoi creștini.Simbolul orașului – Catedrala La Seu este prima atracție pe care orice turist aterizat în oraș o caută aproape furibund. Și într-adevăr, este impresionantă. Poate mai impresionantă decât în miile de fotografii de promovare, ajungând la dimensiunea Catedralei Notre Dame din Paris. Vei petrece o oră aici, studiind detaliile zidurilor, ușilor, dantelăria detaliilor gotice și te vei rupe cu greu de ea spre a te îndrepta spre bulevardele largi și umbrite de arbori imenși. Poți alege să urmezi ruta clasică spre Plaza d’Espagna și Calle San Miguel (iar dacă ești amator de shopping vei cânta Haleluia în gând, deoarece vei găși aici reprezentantele mărcilor de renume în magazine tip boutique). Vei puncta Plaza Mayor de Palma – în traducere liberă “piață principala din Palma” și al său antic măslin gârbovit de ani de aproape 800 de ani. Vei rătăci apoi în zig-zag pe străduțele pietruite tipic romane, admirând vitrinele artiștilor și artizanilor locali, până vei ajunge inevitabil în port și de acolo sus spre castel Bellver pentru o panorama impresionantă a insulei. Sau poți pune harta jos, si să lași picioarele să te poarte singure, descoperind Palma în ritmul tău, în pasul tău, fără să fii constrâns să punctezi toate atracțiile de pe listă. În fond, Palma este o stare de spirit pe care o vei descoperi dacă te lași purtat de ea.

Nu sunt nici pe departe cele mai mari peșteri pe care le-am văzut, nici cele mai spectaculoase. Însă sunt unul din cele mai vizitate atracții de pe insula datorită unicității lor, date nu de compoziția geologică diferită, ci despre ce se întâmplă acolo. La ora stabilită, un cordon roșu se dă la o parte pentru a lăsa mulțimea de turiști să pătrundă în peșteră. Misterul este sporit de lumina difuză din interior și de faptul că nimeni nu spune nimic, nu se dau indicații de nici un fel. După câteva sute de metri însă vei descoperi un amfiteatru adânc în inima pământului și după ce toți turiștii nedumeriți iau cuminți loc la indicațiile personalului, luminile se sting brusc și se lasă o beznă cumplită. Apoi, dintr-o dată se aud acorduri de muzică clasică ce se apropie încet din bărci luminate cu felinare. Asculți totul cu sufletul la gură impresionat de notele ce capătă o acustică aparte aici, jos, în străfundul pământului. Concertul durează 10 minute iar apoi artiștii se dau jos că să lase loc în bărci turiștilor buimăciți și încântați. După alte 15 minute de plimbare, vizita ia sfârșit și turiștii ies la suprafață cu zâmbetul la gură și povești de dus acasă.

Dacă alegeți să veniți din N Est-ul insulei, străbătând spectaculosul lanț al munților Tramutana, Port Soller va fi oaza din mijlocul deșertului. Micul port învăluie unul din cele mai pitorești golfulețe în formă de potcoavă din partea de V a insulei și este din perspectiva noastră, poate cea mai rafinată stațiune a insulei Mallorca. Sentimentul este dat de restaurantele elegante de pe plajă și din zona promenadei, ambarcațiunile luxoase care strălucesc care mai de care în soarele verii sau pur și simplu hotelurile tip boutique răsfirate pe micile coline ce se termină în mare. Pentru o experiență cât mai autentică, puteți să vă urcați în Tramvia de Soller – adică un tren pe șine înguste, din Palma cu destinația Soller și pe drum să admirați peisajul rural, pe alocuri stâncos, pe alocuri lăsând să se întrevadă marea.

Micul sat aproape auster, pitit între munți, ar fi trecut neobservat cu siguranță de turiști dacă nu ar fi găzduit celebrul și misteriosul cuplu de artiști : compozitorul Chopin și scriitoarea George Sand. Acum, este aproape loc de pelerinaj pentru iubitori de artă și curioși deopotrivă, iar muzeul dedicat celebrului cuplu, oferă frânturidin viețile artiștilor celor dispuși să plătească 4 euro intrarea în micul muzeu. Dacă nu va încântă partituri vechi și povești de salon, Valldemossa este pregătită să primească turiștii în cafenele variate cu meniuri inspirate din personalitățile ce au scos micul sătuc din anonimat.

Cala de Sa Calobra ( foarte folosit la denumiri în Mallorca, “cala” – se traduce golf mic) ar fi doar un golf similar sutelor din insulă, dacă nu ar fi destinația finală a celui mai spectaculos drum din câte am văzut. Similar Transfăgărășanului, șoseaua îngustă a fost proiectată în 1932 de un italian inspirat fiind de “cum se leagă o cravată” :). Practic, este o coborâre aproape în vrie de 12 km, de la înălțimile lanțului Tramutana până în mare, cu răsuciri spectaculoase și curbe, adevărate death traps, și nu sunt indicate celor slabi de îngeri sau începătorilor în ale condusului. Dar vă recomand să vă luați inima în dinți și să “go for it” pentru că este o experiență completă cu adrenalină, piesaje dramatice și apoi marea care ți se așterne cuminte la picioare.

Dacă și tu asemeni nouă, ești un temerar, și gândul că nu ai văzut totul nu îți dă pace, atunci te vei îndrăgosti de călătoria spre extrema Estică a insulei. Întâi, vei urca încet dar sigur din Polenca spre Formentor prin stațiuni pline de viață și de turiști, preferatele rușilor cu precădere, până la cel mai celebru punct de belvedere de pe insulă : Es Colomer. Îți vei ține răsuflarea la întinderea nesfârșită de albastru ce se desfășoară sub ochii tăi și te vei lupta cu răul de înălțime încercând să surprinzi imaginea perfectă cu aparatul foto. Apoi, vei continua până când noțiunea “capătul pământului” devine realitate la Cap Formentor unde ultima redută a omenirii, Farul din Formentor, veghează cuminte și se lasă pozat, doar doar va ajunge și el pe vreo carte poștală.


Agendă Sezon

Cea mai bună perioadă pentru vacanță: Mai- Octombrie


Tariful include:

 • Zbor Cluj Napoca - Palma și retur
 • Taxe de aeroport și bagaj de mână ( maxim 7 kg)
 • Mașină închiriată pe toată durata călătoriei (opțional se poate renunța la mașină și se poate folosi transportul în comun)
 • Cazare 7 nopți
 • Asigurare medicală și storno de călătorie
 • Consultanță turistică înainte, în timpul și după desfășurarea călătoriei

Tariful nu include:

 • Excursii opționale și alte cheltuieli personale
 • Depozitul cerut de compania de rent a car (diferă în funcție de mașina închiriată, numărul de zile pentru care se face închirierea, vârsta șoferului, etc) -pentru acest depozit este în majoritatea cazurilor necesar că șoferul să dețină un card de credit
 • Bagaj de cala ( maxim 22 kg)

Opțiuni Cazare


OLA Hotel Vistamar 4 * Adults Only (Portocolom) - TripAdvisor

Quick Facs: Locație: se află la 50 m de port și 7 min de plajă Buget: Friendly  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 12 metri pătrați  Alte informații: piscină interioară și exterioară, jacuzzi și băi turcești, 2 terenuri de tenis și un teren de mini golf, restaurant cu specific spaniol, bar la piscină, sala de fitness.

HSM Calas Park 4 * (Calas de Mallorca) - TripAdvisor

Quick Facs: Locație: Complex de apartamente tip boutique aflate la 300 m de plajă Buget: Friendly  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 20 metri pătrați  Alte informații: Parcare,piscină în aer liber (deschisă în sezon), masaj (contra cost), darts, tenis de masă, biliard (cost suplimentar), terasă, șezlong-uri la piscină.

Hotel Bella Collina Vintage 1953 3* (Paguera) - TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 3 minute de plajă pe colinele stațiunii Paguera cu panorama ce îți va tăia răsuflarea Buget: Friendly Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 25 metri pătrați  Alte informații decor unic în fiecare camera ce include piese de artă, piscină, parcare(este necesară rezervare şi costă 5 EUR pe zi), sesiuni de yoga, umbrele de plajă
șezlonguri sau paturi de plajă, prosoape de piscină, masaj (contra cost),saună

Hotel Sol Wave House 5 * (Magaluf) - TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plajă din Magaluf Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 20 m pătrați

Alte informații: 2 aparate de făcut valuri în incinta ( contra cost), infinity pool, camere moderne cu elemente de surfing, recepție non-stop, programe de divertisment, magazin cu îmbrăcăminte pentru surfing, acces redus la Sol Katmandu Fun, piscină, parcare privată ( contra cost), serviciu de concierge, cameră de bagaje, birou de turism, schimb valutar,meniuri cu diete speciale (la cerere).

Hotel ME Mallorca 4* (Magaluf) - TripAdvisor

Quick Facts: Locație:la 2 minute de plaja Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 30 metri pătrați  Alte informații: 2 piscine, restaurantul Pez Playa, piscină, antrenor personal, sesiuni de fitness, sesiuni de yoga, fitness, lounge Spa/zonă de relaxare, servicii de înfrumusețare, umbrele de plajă, bar la piscină, prosoape de piscină,masaj (cost suplimentar).

Hotel Samos 4*(Adults Only)(Magaluf) - TripAdvisor

Quick Facts: Locație: la 250 m de plajă și 150 m de centrul orașului  Buget: Mediu Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 21 metri pătrați  Alte informații: piscine pentru adulți, restaurant, indoor & outdoor bar, lounge Spa/zonă de relaxare, servicii de înfrumusețare, umbrele de plajă, bar la piscină, live music, prosoape de piscină,masaj (cost suplimentar)

Hotel Zafiro Palace Alcudia 5* (Port d’Alcudia) - TripAdvisor

Quick Facts: Locație: în orașul Port d’Alcudia, o destinație perfectă pentru familii  Buget: Mediu Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: intre 48 - 128 metri pătrați  Alte informații : piscine indoor si outdoor pentru copii și adulți, restaurant, indoor & outdoor bar, lounge Spa/zonă de relaxare, servicii de înfrumusețare, umbrele de plajă, bar la piscină, live music.

Hotel Melia South Beach 4* (Calvia)  - TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plaja Buget: Friendly Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: între 28 - 52 metri pătrați  Alte informații : 4 piscine indoor si outdoor ,restaurant Pez Playa, indoor & outdoor bar, lounge Spa/zonă de relaxare, masaj servicii de înfrumusețare, umbrele de plajă, bar la piscină, live music, serviciu private jet.Share this!


0 Recenzii
 • Experiență
 • Locație
 • Preț
 • Mandala