Vacanta Thailanda – Bangkok Si Koh Lipe, 10 Nopți | Mandala Travel

Vacanta Thailanda – Bangkok si Koh Lipe, 10 nopți

de la 1.690€ de persoană

Descriere Sejur

Vrei să te relaxezi într-un loc de poveste în care timpul pare să stea în loc? Insula Koh Lipe e locul ideal pentru așa ceva. Dar înainte de a ajunge acolo, nu trebuie să ratezi ocazia de a vizita un oraș ce trebuie văzut măcar o dată în viață! Bangkok-ul nu te va lăsa, cu siguranță, indiferent.

Koh Lipe

Până acum câțiva ani Koh Lipe era un punct necunoscut pe harta Thailandei. Un mic colț de paradis aproape de granița cu Malaysia. După cum ne povesteau câțiva localnici, existau doar câteva bărci pescărești și bungalouri modeste ale localnicilor, o comunitate de aproximativ 500 de Chao Ley (sea gypsies).

Cu timpul insula a început să primească turiști, s-au construit locuri de cazare și s-au deschis restaurante, baruri și terase simple în stilul specific thailandez. Acum pe Pattaya Beach (una dintre cele 3 plaje ale insulei) malul este aproape acoperit de bărcile alineate care așteaptă să-i plimbe pe doritori în diverse locuri din apropiere. Cu toate acestea, insula înca nu și-a pierdut farmecul, liniștea și acel ceva aparte.

Dacă ești în căutare de un loc bun pentru snorkeling/ scufundări, Koh Lipe este probabil una dintre cele mai bune locații de acest fel din Thailanda și chiar din Asia de Sud Est. O locație un pic mai scumpă decat restul țării, însă cu sigurață banii cheltuiți în plus merită experiența.

Cum poti sa ajungi in Koh Lipe?

Nu există curse directe de avion din Bangkok in Koh Lipe. Pentru a ajunge pe Koh Lipe, trebuie să iei un zbor din Bangkok la unul dintre aeroporturile din apropiere, cum ar fi Hat Yai sau Trang, și apoi să continui călătoria cu un transfer terestru până la portul Pak Bara, de unde poți lua un feribot către Koh Lipe. Alternativ, poți zbura in Langkawi (Malaysia) și apoi lua un feribot direct către Koh Lipe.

Opțiunea 1: Bangkok – Hat Yai

 • Companii Aeriene: Thai AirAsia, Nok Air, Thai Lion Air, Thai Smile.
 • Durata Zborului: Aproximativ 1 oră și 30 de minute.
 • Aeroporturi: Zborurile pleacă de la Aeroportul Suvarnabhumi (BKK) sau Aeroportul Don Mueang (DMK) din Bangkok și aterizează la Aeroportul Internațional Hat Yai (HDY).

Opțiunea 2: Bangkok – Trang

 • Companii Aeriene: Thai AirAsia, Nok Air.
 • Durata Zborului: Aproximativ 1 oră și 30 de minute.
 • Aeroporturi: Zborurile pleacă de la Aeroportul Don Mueang (DMK) și aterizează la Aeroportul Trang (TST).

2. Transfer de la Aeroport in Port

De la Hat Yai la Portul Pak Bara

Transfer cu Microbuzul: Există servicii de transfer cu microbuzul de la Aeroportul Hat Yai la Portul Pak Bara. Durata călătoriei este de aproximativ 2 ore.

De la Trang la Portul Pak Bara

Transfer cu Microbuzul: Există servicii de transfer cu microbuzul de la Aeroportul Trang la Portul Pak Bara. Durata călătoriei este de aproximativ 2 ore.

Taxi: Poți lua un taxi de la aeroport la port, dar este mai scump decât microbuzul.

3. Feribot din Portul Pak Bara la Koh Lipe

 • Companii de Feribot: Satun Pakbara Speed Boat Club, Bundhaya Speed Boat, Adang Sea Tour.
 • Durata Călătoriei: Aproximativ 1 oră și 30 de minute.
 • Program: Feriboturile pleacă de obicei de câteva ori pe zi, dar este recomandat să verifici programul în avans și să rezervi biletele online pentru a asigura locul.

4. Transferuri Alternative

Din Langkawi (Malaysia) in Koh Lipe

Poți zbura de la Bangkok la Langkawi (LGK) și apoi lua un feribot direct de la Langkawi la Koh Lipe.

Feriboturile pleacă de la Telaga Harbour Marina în Langkawi și ajung la Koh Lipe în aproximativ 1 oră și 30 de minute.

Sfaturi de Călătorie

 • Este recomandat să rezervi biletele de avion și feribot în avans, mai ales în sezonul turistic de vârf (noiembrie – aprilie).
 • Asigură-te că bagajele tale sunt bine etichetate și ușor de transportat, deoarece vei schimba mai multe mijloace de transport.
 • Verifică cerințele de viză și asigură-te că ai toate documentele necesare pentru călătorie.

Atracții si activitati pe Koh Lipe

1. Pattaya Beach

Pattaya Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe Koh Lipe, cunoscută pentru nisipul său alb și apele cristaline. Plaja este acum plină de bărci care așteaptă să transporte turiștii în diverse locuri din apropiere, oferind o atmosferă animată și plină de viață.

2. Sunrise Beach (Hat Chao Ley)

Situată pe partea de est a insulei, Sunrise Beach este locul perfect pentru a admira răsăritul soarelui. Plaja este mai liniștită și mai puțin aglomerată decât Pattaya Beach, oferind o atmosferă de relaxare și intimitate.

3. Sunset Beach (Hat Pramong)

Situată pe partea de vest a insulei, Sunset Beach este locul ideal pentru a admira apusul soarelui. Plaja este mai mică și mai liniștită, oferind o atmosferă relaxantă și romantică.

Vezi si :

Cea mai bună perioadă pentru vacanță in Thailanda

Noiembrie - Februarie Cea mai bună perioadă!
Octombrie, Martie Sezon de mijloc
Aprilie - Septembrie Mai puțin recomandat

Pachet

Include
 • Zbor din Budapesta sau București – Bangkok și retur
 • Bagaje și taxe de aeroport
 • Cazare Bangkok 4 nopți într-una dintre locațiile specificate
 • Transfer cu avion + bus + ferry până în Koh Lipe și retur în Bangkok
 • Cazare Koh Lipe 6 nopți într-una dintre locațiile specificate
 • Mic dejun
 • Asigurare medicală de călătorie (sunt asigurate și bagajele)
 • Consultanță turistică inainte, în timpul și după desfășurarea sejurului
Nu Include
 • Taxa de viză pentru Thailanda: aproximativ 55 euro/ persoană (se achită la sosire în Thailanda în cazul în care călătoria nu depășeste 15 zile)
 • Asigurare storno
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport pentru fiecare locație
 • Alte cheltuieli personale

Opțiuni cazare

Idyllic Concept Resort 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: Sunrise Beach, Koh lipe, la 1 oră și jumătate cu ferry-ul de Satun. Buget: Mediu – mare . Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 36 de metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară, pool bar, restaurant, servicii masaj, posibilitate rezervare excursii și tururi, facilități BBQ, hotelul nu dispune de parcare.

Sita Beach Resort and Spa 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: Pattaya Beach, Koh Lipe.  Buget: Mediu – mare.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim  35 de metri pătrați.  Alte informații: centru spa, piscină infinity, restaurant, servicii masaj, saună, bar, terasă, grădină, hotelul nu oferă parcare.

Serendipity Beach Resort 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plajă, la 5 minute de mers de Sunrise Beach și 20 de minute de mers de Pattaya Beach. Buget: Mediu – mare.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim  50 de metri pătrați.   Alte informații: plaja privată, restaurant, bar, servicii masaj, aer condiționat, hotelul nu oferă parcare.

Lipe Beach Resort 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locatie: in capatul de nord al Sunrise Beach, 10 minute de mers de Walking Street  Buget:Mediu  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim  20 de metri pătrați.   Alte informații: restaurant, serviciu laundry, aer condiționat sau ventilator în camere, plasă de țânțari, posibilitate de rezervare excursii.

Akira Lipe Resort 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: Pattaya Beach, la 500 de metri de Lipe Floating Pontoon   Buget: Mediu – mare.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 52 de metri pătrați.  Alte informații: aer condiționat, restaurant, bar, piscină exterioară, parcare contra cost în apropiere (pentru scuter).

Mali Resort Pattaya Beach 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: Pattaya Beach, Ko Lipe.  Buget: Mediu – mare.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 16  metri pătrați. Alte informații: servicii masaj, restaurant, bar, snack bar, aer condiționat, grădină, hotelul nu oferă parcare.

Wapi Resort Koh Lipe 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locatie: Sunrise Beach, Koh Lipe   Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit.  Mărime camere: minim 16 metri pătrați. Alte informații: grădină, servicii masaj, restaurant, bar, posibilitate rezervare excursii, hotelul nu oferă parcare.

Eastin Grand Sathorn 4* – TripAdvisor – Probabil cel mai bun hotel calitate/ preț din Bangkok.

Quick Facts: Locație: Sathorn, conectat direct cu Surasak BTS Skytrain Station. Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 32 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară infinity, centru fitness, restaurant, parcare gratuită

Anantara Sathorn 5* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sathorn, 900 de metri de Chong Nonsi Skytrain Station (hotelul oferă transfer gratuit cu shuttle bus până la această stație)  Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară, centru fitness deschis 24/24, centru spa, restaurant, parcare gratuită.

Legacy Suites by Compass Hospitality 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sukhumvit, 10 minute de mers pe jos de Asok BTS Skytrain Station și Sukhumvit MRT Station. Buget: Mediu. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați . Alte informații: piscină exterioară, centru fitness, teren de tenis, restaurant, parcare gratuită, toate camerele sunt dotate cu kitchinetă.

Avani Atrium Bangkok 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 700 de metri de Petchburi. Buget: Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 19 metri pătrați. Alte informații: camere cu aer condiționat, minibar, shuttle gratuit către diferite atracții din apropiere.

Tara Place 3* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 10 minute de mers pe jos de Khaosan Road sau Grand Palace. Buget: Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 19 metri pătrați. Alte informații: camere cu aer condiționat, minibar, shuttle gratuit către diferite atracții din apropiere.

Feung Nakorn Balcony Rooms and Cafe 3* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 15 minute de mers pe jos de Khaosan Road. Buget: Low  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 24 metri pătrați. Alte informații: restaurant, bar, camere cu aer condiționat, minibar, baie proprie, non-smoking, hotelul nu oferă parcare.

Aetas Bangkok 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locatie: Sukhumvit, 10 minute de mers pe jos de statia Skytrain Phloen Chit și Nana. Buget: Mediu. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 35 metri pătrați. Alte informații: Piscină exterioară, parcare gratuită, restaurant, bar, 20 de minute de mers pe jos de Suan Lum Night Bazaar, shuttle gratuit către stația de Skytrain Phloen Chit.

Marvin Suites 3* – TripAdvisor

Quick Facts:  Locație: Sathorn, la 5 minute de mers pe jos de Silom Road. Buget: Mediu – Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 20 metri pătrați. Alte informații: shuttle gratuit către Surasak Skytrain Station, restaurant, parcare gratuită, aer condiționat.

Sună acum!