Vacanta Thailanda – Bangkok Si Koh Lanta | Mandala Travel

Vacanta Thailanda – Bangkok si Koh Lanta

de la 1.590€ de persoană

Descriere Sejur

Koh Lanta este formată din mai multe insule, cea mai cunoscută de turiștii veniți din toate colțurile lumii fiind Koh Lanta Yai (Big Lanta Island). Insula măsoara 6 km lățime, 30 km lungime și 9 plaje care se întind pe coasta de vest.

Numele insulei se traduce “insula plajei lungi” și crede-ne pe cuvant ca o să ai parte de plajă cât vezi cu ochii. Un loc pentru cei care caută liniște, plimbări pe malul mării la asfințit și o locație mai puțin populară decât zona Phuket.

Îți recomandăm scuterul pentru explorări, nu bicicleta, în caz contrar s-ar putea să pațești ca noi și să te alegi cu o febră musculară de toată frumusețea.

Când să mergi în Koh Lanta?

Cea mai bună vreme de vizitat e din noiembrie până în aprilie inclusiv. Sezonul ploios începe oficial în mai, se termină în octombrie și mai este numit și “sezonul verde” din motive lesne de înțeles. Vremea in aceasta zona a Thailandei nu este foarte neplăcută nici în această perioadă și sunt recomandate vizitele mai ales datorită prețurilor scăzute la cazare.

Cum Ajungi la Koh Lanta

Koh Lanta este accesibilă prin aeroporturile internaționale din Krabi, Trang și Phuket. De la Krabi, insula se află la aproximativ 75 km (1,5 ore de mers cu mașina). Transferurile pot fi aranjate cu ușurință, inclusiv opțiuni de transport privat.

Aeroporturi Apropiate

 1. Aeroportul Internațional Krabi (KBV):
  • Distanță: Aproximativ 75 km de Koh Lanta.
  • Durată: 1,5 ore de mers cu mașina.
  • Transferuri: Există opțiuni de transfer privat, minivanuri și feriboturi care fac legătura între aeroport și insulă. Transferurile pot fi aranjate în avans pentru a asigura o călătorie fără griji.
 2. Aeroportul Internațional Trang (TST):
  • Distanță: Aproximativ 100 km de Koh Lanta.
  • Durată: 2-3 ore de mers cu mașina.
  • Transferuri: Similar cu Krabi, există opțiuni de transfer privat și minivanuri disponibile.
 3. Aeroportul Internațional Phuket (HKT):
  • Distanță: Aproximativ 200 km de Koh Lanta.
  • Durată: 3-4 ore de mers cu mașina și feribotul.
  • Transferuri: Cea mai rapidă opțiune este combinarea unui speedboat cu un autobuz, care durează aproximativ 3 ore și jumatate și costă între $30 și $130.

Opțiuni de Transport

 1. Transferuri Private:

Transferurile private sunt cea mai confortabilă și rapidă opțiune, oferind servicii de la aeroport direct la cazarea din Koh Lanta. Costul variază în funcție de tipul de vehicul și distanță, dar în general este mai scump decât transportul public.

 1. Minivanuri:
  • Minivanurile sunt o opțiune populară și accesibilă pentru transferuri de la aeroporturile din Krabi și Trang. Acestea includ adesea și bilete pentru feribot.
  • Cost: Aproximativ $10 de la Aeroportul Krabi la Koh Lanta, durata călătoriei fiind de aproximativ 2,5 ore.
 2. Feriboturi:
  • Feriboturile sunt disponibile din Krabi și Phuket, oferind o călătorie pitorească pe mare. Există feriboturi rapide și lente, în funcție de preferințe și buget.
  • Cost: Variază în funcție de tipul de feribot și distanță.
 3. Autobuze și Speedboat:
  • O combinație de autobuz și speedboat este disponibilă pentru cei care călătoresc din Phuket. Aceasta este o opțiune rapidă și eficientă.
  • Cost: Între $30 și $130, durata călătoriei fiind de aproximativ 3 ore și 19 minute.

Bangkok este o metropola plina de contraste: o să fii dat pe spate de infrastructura neașteptat de modernă, dar și de clădirile sărăcăcioase câteodata lipite de hoteluri luxoase. Aglomerație, temple, turiști, night market-uri, skybar-uri și, de cele mai multe ori, zâmbete. Nu poate fi descris în câteva cuvinte pentru că are prea multe fețe.

Bangkok, fie iti va plăcea, fie nu, dar cu siguranță nu-ți va fi indiferent.

Vezi si :

Currency Converter

Cea mai bună perioadă pentru vacanță in Thailanda

Noiembrie - Aprilie Cea mai bună perioadă!
Mai - Iunie Sezon de mijloc
Iulie - Octombrie Mai puțin recomandat

Pachet

Include
 • Zbor din Budapesta sau București – Bangkok si retur
 • Bagaje și taxe de aeroport
 • Cazare Bangkok 4 nopți într-una dintre locatiile specificate
 • Transfer cu avion + bus + ferry până în Koh Lanta și retur în Bangkok
 • Cazare Koh Lanta 6 nopți într-una dintre locațiile specificate
 • Mic dejun
 • Asigurare medicală de călătorie (sunt asigurate și bagajele)
 • Consultanță turistică înainte, în timpul și după desfășurarea sejurului
Nu Include
 • Taxa de viză pentru Thailanda: aproximativ 55 euro/persoană (se achită la sosire in Thailanda în cazul în care călătoria nu depășește 15 zile)
 • Asigurare storno
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport pentru fiecare locație
 • Alte cheltuieli personale

Opțiuni cazare

Twin Lotus Resort and Spa by The Unique Collection 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plaja, la 3 minute de mers pe jos de Klong Dao Beach, 10 minute de mers cu mașina de Sala Dan Pier și o oră și jumatate de aeroportul din Krabi  Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 34 de metri pătrați   Alte informații: resort adult only, piscină exterioară, servicii masaj, restaurant, parcare gratuită, centru fitness, plajă privată

Layana Resort and Spa 5* – TripAdvisor

Quick Facts:Locație: pe plajă în Mu Koh Lanta National Park, la 2 ore cu mașina de aeroportul din Krabi Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 49 de metri pătrați   Alte informații: piscină exterioară infinity, gradină, bibliotecă, restaurant, centru fitness, centru spa & wellness, bar, parcare gratuită, saună

Pimalai Resort and Spa 5* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plajă, departe de zona de resorturi din Koh Lanta, la 2 ore cu mașina de aeroportul din Krabi  Buget: Mediu – Mare  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 48 de metri pătrați  Alte informații: cuvantul “pimalai” se traduce din sanscrita “bucată de paradis”, are 900 de metri de plajă privată, transfer gratuit aeroport – hotel – aeroport Krabi, piscină infinity, bibliotecă, parcare gratuită, bar, restaurant, teren de tenis, saună, centru spa & wellness, centru fitness

Moonlight Exotic Bay Resort 3* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plaja, la 60 de km de aeroportul din Krabi  Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 40 de metri pătrați   Alte informații: centru spa, restaurant, piscină exterioară, parcare gratuită, plajă privată, centru fitness, bibliotecă, gradină, terasă, servicii masaj

SriLanta Resort 4* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: coasta de vest a insulei Koh Lanta, pe Klongnin Beach  Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 32 de metri pătrați  Alte informații: piscină exterioară, centru spa, decorațiuni și design specific thailandez, servicii de masaj, cursuri de yoga și sesiuni de meditație, șezlonguri, restaurant, bar, parcare gratuită

Rawi Warin Resort and Spa 5* – TripAdvisor

Quick Facts: Locație: pe plajă, la 2 ore transfer de aeroportul din Krabi  Buget: Mediu  Wi-fi: Da, gratuit  Mărime camere: minim 45 de metri pătrați  Alte informații: piscină exterioară, centru fitness, centru spa, teren de tenis, game room, bibliotecă, restaurant, bar, servicii de masaj, terasă, grădină.

Eastin Grand Sathorn 4* – TripAdvisor – Probabil cel mai bun hotel calitate/ preț din Bangkok.

Quick Facts: Locație: Sathorn, conectat direct cu Surasak BTS Skytrain Station. Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 32 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară infinity, centru fitness, restaurant, parcare gratuită

Anantara Sathorn 5* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sathorn, 900 de metri de Chong Nonsi Skytrain Station (hotelul oferă transfer gratuit cu shuttle bus până la această stație)  Buget: Mediu.  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați. Alte informații: piscină exterioară, centru fitness deschis 24/24, centru spa, restaurant, parcare gratuită.

Legacy Suites by Compass Hospitality 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: Sukhumvit, 10 minute de mers pe jos de Asok BTS Skytrain Station și Sukhumvit MRT Station. Buget: Mediu. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 39 metri pătrați . Alte informații: piscină exterioară, centru fitness, teren de tenis, restaurant, parcare gratuită, toate camerele sunt dotate cu kitchinetă.

Avani Atrium Bangkok 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 700 de metri de Petchburi. Buget: Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 19 metri pătrați. Alte informații: camere cu aer condiționat, minibar, shuttle gratuit către diferite atracții din apropiere.

Tara Place 3* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 10 minute de mers pe jos de Khaosan Road sau Grand Palace. Buget: Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 19 metri pătrați. Alte informații: camere cu aer condiționat, minibar, shuttle gratuit către diferite atracții din apropiere.

Feung Nakorn Balcony Rooms and Cafe 3* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locație: 15 minute de mers pe jos de Khaosan Road. Buget: Low  Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 24 metri pătrați. Alte informații: restaurant, bar, camere cu aer condiționat, minibar, baie proprie, non-smoking, hotelul nu oferă parcare.

Aetas Bangkok 4* – Tripadvisor

Quick Facts:  Locatie: Sukhumvit, 10 minute de mers pe jos de statia Skytrain Phloen Chit și Nana. Buget: Mediu. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 35 metri pătrați. Alte informații: Piscină exterioară, parcare gratuită, restaurant, bar, 20 de minute de mers pe jos de Suan Lum Night Bazaar, shuttle gratuit către stația de Skytrain Phloen Chit.

Marvin Suites 3* – TripAdvisor

Quick Facts:  Locație: Sathorn, la 5 minute de mers pe jos de Silom Road. Buget: Mediu – Low. Wi-fi: Da, gratuit. Mărime camere: minim 20 metri pătrați. Alte informații: shuttle gratuit către Surasak Skytrain Station, restaurant, parcare gratuită, aer condiționat.

Sună acum!