Primele impresii despre Koh Lanta cu Elena Corșeu

Am aterizat pe aeroportul din Krabi la prânz după un zbor de 1 oră și jumătate din Bangkok la bordul avioanelor celor de la Air Asia – pionierii Low Cost în Asia (according to New York Times) cu o flotă în continuă expansiune. Varianta asiatică a mai cunoscutului Wizz Air la noi, Air Asia mi-a depășit așteptările- aviane noi, personal tânăr și amabil, limbă engleză descifrabilă și tarife competitive peste tot în Asia cu jub-uri multiple. So, a win win situation pentru cei care vor să puncteze mai multe destinații asiatice fără să își dinamiteze bugetul.

Aeroportul din Krabi este mic dar foarte operativ. Bagaje aduse rapid, în 15 minute ieșeam pe poartă unde ne așteptau partenerii locali să ne transfere pe Koh Lanta. Pe microbusurile noi, curate și cu aer condiționat, toți ne-am animat și am început să ciripim vesel păreri și aventuri din primele zile, impresii la cald despre Bangkok și nebunia lui, despre zilele ce ne așteptau în față.

Râsete și chicoteli, inside stories și nicknames câștigate în doar 4 zile de călătorit împreună. Dinamica grupului este extraordinară în orice călătorie și chiar și cel mai taciturn călător se poate surprinde deschizându-și sufletul în față unor necunoscuți, căci atât de magică este legătura ce se formează între fellow-travellers.

Pe nesimțite, după doar 1 oră ne îmbrăcăm pe feribotul ce avea să ne traverseze canalul de pe partea continentală pe Saladan Pier în nu mai mult de 15 minute. De aici încă 10 minute până la Golden Bay Cottages 3*, un resort de mici dimensiuni, family friendly de bungalow-uri exact pe plajă lună de nisip de pe Klong Dao Beach. Aici aveam să văd cele mai extraordinare apusuri din viață mea.

Pe Koh Lanta timpul stă pe loc, iar impresia asta îți este dată tot ce mișcă și respiră pe insulă : locuitorii de cociabele încropite din te miri ce, proprietarii de restaurante care practic servesc turiștii la ei în casă (by the way recomand cu drag Apsara din Old Town pentru seafood dar și pentru experiență de a trece direct prin bucătărie pentru a ajunge la locul de servire a mesei, un ponton pe apă) de angajații din Saladan care dorm după tejghele la oră prânzului sau pisicile pe care le vezi eșuate unde vezi cu ochii), turiștii împrăștiați pe plajă lungă și nisipul atât de fierbinte încât orice drum până la apa te face să te simți un temerar ce aleargă pe cărbuni încinși. De cum pui piciorul pe Lanta, te cuprinde lentoarea și relaxarea locului, respirația devine mai rară, pleoapele mai grele și dintr-o data te simți cu adevărat în vacanță.

Urmau 5 zile pline în Koh Lanta așa că prima ne-am petrecut-o relaxându-ne după haoticul Bangkok, înnotând, încercând pentru prima dată paddle-board-ul ce ne-a amuzat teribil în ciudă zecilor de căzături până să reușim să ne menținem echilibrul pe placă, mâncând pe săturate și admirând apusul care hipnotiza ca la un semn întreagă populație de pe insulă. A 2-a zi urmăm să plecăm spre faimoasele Phi Phi islands.

La 8 dimineață, înarmați cu aparate foto, telefoane, GoPro-uri, pălării și multă cremă de plajă (v-am zis că temperatura ajungea până la 33 de grade pe insulă iar soarele arde cu intensitatea a 3 solarii garantând nu un bronz sănătos cât arsuri de gradul 2 ?!) ne-am urcat direct de pe plajă din față hotelului pe o șalupă de viteză cu detinatia Phi Phi Istands. După ce cu o zi înainte am avut parte de o anulare a excursiei datorită valurilor mari și condițiilor meteo, marea nu a fost cea mai liniștită însă the bumps on the road ( sau  on the waves) au făcut deliciul celor mai aventuroși dintre cei 25 de persoane la bord.

Prima oprire – Maya Bay. Intrarea în Maya Bay ne-a lăsat pe toți cu gura căscata, fiecare încercând să înțeleagă mai bine ce îi trece prin cap în față gigantelor stânci verzi ce flanchează golfulețul ce sclipea în lumina dimineții.

Continuarea săptămâna viitoare…