Phuket - Prima Noastă Vizită | Mandala Travel Agency

Phuket – prima noastă vizită

Vacanta noastră în Phuket a fost scurtă. Am stat trei nopți, din care una lângă aeroport pentru că aveam zbor a două zi dimineață. Deși la a treia vizită în Thailanda, nu mai fusesem în Phuket. Aveam cumva imaginea unei zone foarte turistice în care nu se mai simte nimic din adevărată Thailanda.

Pe de-o parte am avut dreptate, pe de altă parte ne-am dat seamă că avantajul Phuket-ului este exact ăsta: fiind atât de popular e locul în care se întâmplă de toate și găsești de toate. Noi am ales să stăm în apropierea Rawai-ului, stațiunea cea mai sudică a insulei și puțin mai liniștită.

Pe 31 decembrie am colindat străzile și ne-am oprit la o terasă pe malul mării unde am servit “masă de revelion”: fructe de mare, noodles, verdețuri, orez, curry-uri, pad thai-uri, nuci de cocoș și bere Chang. Cu puțin înainte de oră 00:00 ne-am luat o șampanie și ne-am aruncat în piscină vilei pe care am închiriat-o. Primele ore din anul nou ne-au prins bălăcindu-ne în hohote de râs.

Bună dimineață, 2017. Anul nou ne-a prins la căldură, în flip flops alături de oameni dragi. A doua zi am închiriat scutere și am explorat alte părți ale insulei. Am ajuns în Kata și Karon, am urcat dealuri abrupte cu super vegetație în jur, am văzut maimuțe și elefanți, ne-am oprit să privim peisajul superb de la Karon Viewpoint, am condus în mulțimea pestriță de scutere și mașini, am simțit aerul umed cum ne pătrunde prin toți porii și ne-am simțit recunoscători să colindăm lumea asta atât de frumoasă.

Phuket-ul cu siguranță nu e locul nostru preferat, însă e o opțiune preferată de mulți călători și căutători de distracție și plajă.

P.S. O urare de an nou din partea noastră: Vă dorim un an cu experiențe care să vă “dea pe spate”, să cunoașteți oameni și povești care să va pună pe gânduri, să trăiți prezentul și să fiți recunoscători pentru tot ce vedeți, simțiți, iubiți. Să visați cât puteți de mult, totul începe cu un vis, cu o idee. Să nu uitați să acționați, altfel orice vis rămâne doar atât. Bucurați-va de diversitate, căutați să înțelegeți culturi și idei diferite, iar dacă nu le înțelegeți acceptați-le că pe o lecție. Lumea asta e atât de frumoasă tocmai pentru că suntem diferiți. Călătoriți cât mai mult și fiți că un burete care absoarbe tot, orice informație. Puneți accent pe experiențe, nu pe lucruri materiale. Că vorba aia: restul e doar praf.
Să fie un an abundent!