M-am îndrăgostit de călătorii treptat, după vârsta de 20 de ani. Am început să călătoresc ”în jurul casei”, mai o Budapesta, mai o Viena, mai o excursie cu autocarul în Italia. Am zburat prima dată cu avionul la 22 de ani, către Malta, țin minte și acum palmele transpirate și bătăile inimii când avionul s-a ridicat. Am făcut o facultate și un master în turism mai mult din greșeală decât dintr-o siguranță că ăsta este drumul meu. Dar viața mi s-a schimbat pentru totdeauna când în ultimul an de master am petrecut o vară în SUA, în Hawaii, cu un program pentru studenți. A fost o perioadă în care am cunoscut oameni de toate felurile din toată lumea, în care am văzut niște locuri și stiluri de viață foarte diferite de tot ce cunoșteam. Am cunoscut oameni care călătoriseră mult și care aveau niște povești incredibile. Și mi-am dorit să fiu și eu la fel: să mă plimb prin lume și să adun experiențe și povești. Cu fiecare călătorie am impresia că mai adaug o piesă importantă din puzzle-ul vieții mele.

Și în 2013 una dintre cele mai mari piese din puzzle am adăugat-o când am ajuns în Thailanda. M-a dat peste cap, fără vreun motiv anume, fără să pot arăta cu degetul și să spun: din cauza asta! Să ne înțelegem, eram genul de călător care spunea mereu: ”eu nu mă întorc de două ori într-un loc, sunt atâtea altele de văzut”. Dar uite așa am mai învățat o lecție, să nu spui niciodată ”niciodată”. De atunci am revenit aproape în fiecare an în Thailanda, și încă nu m-am săturat.

Long story short, îmi doream să-i fac și pe alții să descopere locuri incredibile și să aibă experiențe faine prin lume. Și așa în 2016 a apărut Mandala Travel, o agenție de turism diferită prin modalitatea de abordare foarte informală și prin promovarea destinațiilor pe care le-am vizitat personal. Și da, Mandala este o altă mare bucată din puzzle-ul meu, asta pentru că îmi dă posibilitatea să călătoresc aproape în fiecare zi, și aici nu mă refer la o călătorie la propriu. Călătoresc prin clienții cu care lucrez, prin poveștile și experiențele pe care ei mi le povestesc și prin pregătirea, anticiparea și rezultatul călătoriilor lor. Conversația mea preferată la Mandala începe așa: ”Ralu, să-ți povestesc, a fost extraordinar!”

Țări vizitate: Austria, Andorra, Belgia, Cambodgia, Cehia, Croatia, Elveția, Franța, Germania, Indonezia (Bali, Lombok, Gili Islands), Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Islanda, Malaysia, Malta, Maldive, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit (Anglia), Rusia (Moscova, Sankt Petersburg), San Marino, Serbia, Singapore, Slovenia, Slovacia, Spania, SUA (Hawaii, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, New York), Thailanda, Turcia, Vietnam.

Scrie-mi aici: raluca@mandala-travel.ro.

To travel is to live”- chiar dacă cheesy, această expresie definește cel mai bine ceea ce simt eu pentru călătorii. Rareori trece o zi fără să mă gândesc unde aș vrea să mă îndrept în continuare, ce țară să descopar  next. Fie că sunt meleaguri europene sau ținuturi exotice îndepărtate, mintea și sufletul conlucrează împreună să găsească oportunitatea de A PLECA. Nu contează unde, cum, când sau în ce fel, nimic nu mă entuziasmează mai mult decât să îmi fac bagajele și să hoinăresc prin lume. Inima îmi bate cu putere, mă imbujorez doar la gândul plajei ce mă așteaptă, iar zborul de 12 ore mi se pare un fleac căci ce mă așteaptă la destinație depășește cu mult plictiseala din avion. Călătoritul și experiențele câștigate prin locurile în care am poposit m-au schimbat, m-au modelat să devin un observator fin al oamenilor, m-au învățat să las deoparte prejudecățile și să gândesc liber. Să simt mai mult și să mă bucur de fiecare moment petrecut în această lume colorată, diversă și superbă. Trăiesc intens prin și pentru călătorii și pentru a vă inspira și pe voi să călătoriți.

Am ales să împărtășesc cu voi experiențele mele din călătoriile trecute, precum și emoțiile din cele viitoare, impresiile de pe blog din locurile care m-au fermecat și inspirat, precum și îndrumare în alegerea vacanțelor voastre. Unde să mergeți, când, cum și de ce? Sunt norocoasă că am făcut din pasiunea mea cea mai mare un stil de viață și principala mea activitate iar ceea ce mă motivează cel mai mult este să aduc un impact pozitiv oamenilor din jurul meu. Pentru clienții mei asta se traduce prin încercarea de a-i cunoaște cât mai bine, de a le intui pe alocuri nevoile și de a-i îndruma spre alegerile care le va înfrumuseța experienta unei călătorii. Să pornim deci împreună în lumea fascinantă a destinațiilor, a locurilor din bucket list-ul fiecăruia, a concediilor în familie sau a călătorului solo.

Misiunea mea? Să creez experiențe de viață prin călătorii, experiențe ce modelează caracterul și schimbă perspectiva asupra lumii în care trăim.

Țări vizitate: Austria, Andorra, Belgia, Bolivia, Cehia, Cipru, Croatia, Cuba, Franta, Germania, Grecia, Indonezia (Bali, Gilis), Italia, Macedonia, Malta, Muntenegru, Olanda, Peru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Thailanda, Turcia, Ungaria.

Scrie-mi aici: elena@mandala-travel.ro.