De ce ne-a plăcut Mui Ne?

După nebunia din Saigon am început să urcăm spre nordul Vietnamului, prima noastră oprire fiind Mui Ne, de la care, din nou, nu știam la ce să ne așteptăm. Singurul lucru de care ne-a părut rău aici a fost că am stat prea puțin.

Ce are special Mui Ne? Nimic în afară de dunele de nisip către care se organizează excursii la asfințit și la răsărit. Excursii pe care din păcate noi nu am apucat să le facem. Și totuși, ce ne-a plăcut nouă în Mui Ne? Locul ăsta are o atmosferă greu de descris în cuvinte, am avut impresia că suntem ascunși undeva la capătul lumii, într-un paradis cunoscut de puțini, unul dintre locurile alea în care fugi când vrei să te retragi de tot și toate. Ne-a dat o stare de liniște și fericire.

Stațiunea în sine se întinde pe 10-15 km de coastă, practic e o plajă care ai impresia că nu se mai termină, înconjurată de palmieri și bungalouri din lemn și populată de surferi, kite surferi și wind surferi. Școli și echipament pentru toate sporturile astea găsești la fiecare 50 de metri. Găsești hoteluri, restaurante și cafenele pentru toate bugetele. Am prins un asfințit superb în singură seară petrecută aici, ne-am bucurat de liniște, de valurile imense care se spărgeau la mâl și de nisipul în care ne-am îngropat pielea.

A două zi am luat bus-ul către următoarea destinație. Am rămas din nou lipiți de geam și fermecați pe peisaje: dune infinite de nisip, plantații de dragon fruit, hamacele localnicilor legate de copaci, cimitire pe dealuri cu vedere spre mare, kilometri de plaje pustii, parcuri eoliene. N-am închis un ochi de frică să nu pierdem ceva. Deja ne-am făcut planul pentru a reveni cândva în Mui Ne. 😉

P.S. Urmăriți-ne și pe Instagram pentru a fi la curent cu aventura noastră dinAsia de Sud-Est.