Bangkok. Revederea Mult Așteptată După 2 Ani | Mandala Travel Agency

Bangkok. Revederea mult așteptată după 2 ani

Am regăsit Bangkok după 2 ani de la ultima vizită la fel de aglomerat, de colorat, plin de mirosuri și contraste. Poate puțin mai curat și cu și mai mulți zgârie nori.

La pas prin Bangkok

Astăzi am luat-o la pas fără țintă pe străduțele întortocheate din jurul Khao San Road. Am ajuns să ne plimbăm singuri printre localnici și tarabele lor cu de toate. Am descoperit un magazin cu condmente din care cu greu am vrut să mai plecăm. Ne-am lăsat furați de cutiile și punguțele cu diferite prafuri, semințe și ierburi uscate. Majoritatea nu am aflat nici acum ce erau pentru că singurele limbi înscrise pe etichetă erau thailandeză și chineză. Am fi vrut să le luăm pe toate cu noi.

Am mers mai departe și în timp ce studiam putin dezorientați o hartă am fost abordați de un thailandez cu zâmbet larg și senin. Ne-a întrebat de unde suntem, cât stăm în Thailanda și dacă o să mergem și în orașul “lui”: Chiang Mai. Mare i-a fost bucuria când i-am răspuns afirmativ. Deși în majoritatea cazurilor thailandezii care te abordează astfel, vor să-ți vândă ceva, omul ăsta nu ne-a băgat nimic pe gât. A continuat să zâmbească larg și ne-a mulțumit că îi vizităm țara. Conversația s-a încheiat brusc când i-a sunat telefonul. Nu am aflat nimic mai mult despre el.

Am continuat să hoinărim pe străzi până când din întâmplare am ajuns în cantina unui campus universitar pe malul râului Chao Phraya. Am mâncat de 150 de bahti 3 persoane, aproximativ 18 lei. Gusturi si arome asiatice divine, multe condimente și sosuri necunoscute. Am privit studenții, profesorii, angajații campusului care-și trăiau viata de zi cu zi. Am plecat puțin invidioși pe organizarea și infrastructura campusului din Bangkok. Dar mai ales pe terasa cantinei care avea priveliște spre râu.

Alte străduțe, puhoaie de oameni, tarabe, bărci, arome amestecate în aer și într-un final prindem apusul la sky barul hotelului Anantara Sathorn. What a grand finally for our second day în Thailand.

Mâine la prânz plecăm spre Krabi, prima oprire în Aonang, în căutare de soare, stânci interminabile și nisip lipit de piele.
Stay tuned 😉

Urmăriți-ne și pe Instagram, pentru a fi la curent cu călătoria noastră.