Ao Nang, Krabi: Hub Către Phi Phi Island, Maya Bay și Bamboo Island

Ao Nang, Krabi: hub către Phi Phi Island, Maya Bay și Bamboo Island

Ao Nang este cea mai populară și populată stațiune din provincia Krabi. Asta vine cu avantajul că ai la dispoziție multe variante de restaurante și activități. Dezavantajul e că s-ar putea câteodată să ţi se pară cam aglomerat. Partea bună e că sunt destule variante de cazare mai retrase. De  exemplu noi am stat la Aonang Phu Petra Resort, o adevărată oază de liniște (vezi poza cu piscina).

Ao Nang în sine e un hub excelent pentru a vizită alte insule din împrejurimi. Pentru că suntem la a treia vizită în Thailanda și încă nu vizitasem vestitele insule Phi Phi am zis că de dată asta nu mai scăpam și ne amestecăm și noi cu hoardele de turiști. Verdictul? Phi Phi Leh, cea mai populară, nu ne-a impresionat.

In schimb Maya Bay și Bamboo Island sunt superbe și nu am mai fi plecat.

Bamboo Island ne-a amintit de Koh Lipe, cea mai frumoasă insulă pe care am avut șansa să hoinărim până acum în Thailanda. Am avut parte de o prima zi cu reprize dese de ploaie torențială care nu ne-au deranjat deloc. Ne-am bucurat de puțină răcoare. Ploaia e un fenomen destul de neobișnuit în perioadă ăsta, dar că peste tot în lume vremea e impredictibilă.

Ce va putem spune despre oameni? Localnicii sunt drăguți că peste tot în Thailanda, trăiesc din turism și asta se vede. Se dau peste cap că să-ți îndeplinească orice dorință. Străinii sunt de toate felurile, rasele, religiile. Mult respect și toleranța între toată lumea.

Zilele astea am fost mai liniștiți și relaxați, fără dorință de a socializa. Ne-am dorit câteva zile mai low profile după anul asta nebun, nebun.

Am schimbat pe alocuri câteva idei cu un cuplu foarte drăguț de gay din Germania + niște australieni și indieni în excursie. Tot în excursie am dat peste un grup de femei indiene mereu nemulțumite și cu nasul pe sus, îmbrăcate “că de club” într-o excursie care presupunea snorkeling, nisip și apa cât încape. Ne-am amuzat destul de bine, le-am dat și nickname-uri la fiecare. Ne-am dat seamă că orice popor are tipologii asemănătoare de oameni.

Enjoy!