Am plecat in lume !

“Azi e marți ? “ o întreb eu cu mirare pe Oana, prietena mea de-o viață și primul Mandala Ambassador ( o să vă povestim curând despre acest program de care suntem super entuziasmate). Muncim amândouă la o cafenea super posh, auzim marea și soft jazz în background și pe alocuri tastele laptopului meu. Pe insula Naxos, din Grecia. În luna octombrie. Do not hate us please 😀

So it begins. Defapt, a început încă din iulie după ce renunțasem deja de 1 luna la biroul nostru fix din Cluj Napoca. We loved our little place însă am luat aceasta provocare ( Covid and all) cu tot ce poate aduce bun pentru noi. Iar posibilitatea de a lucra la distanță, de oriunde pentru clienții noștri din Romania și nu numai era THE DREAM, atât pentru mine cât și Raluca.

Astfel că în iulie, imediat ce a fost verde la plecări și s-au deschis granițele, subsemnata ( Elena) am fugit ( la propriu) în Grecia pentru 5 săptămâni. În august a urmat Ralu pe care ați văzut-o hoinărind 3 săptămâni în Spania. Am profitat de faptul că volumul de munca, mult redus din păcate de restricții, ne-a permis să ne acomodam cu un stil de viață semi-nomad. Să exploram “cum ar fi daca” ne-am stabili pentru 3 sau 6 luni altundeva în lumea asta mare și să muncim de acolo.

Și am văzut că se poate 🙂 cu ajustări pe ici pe colo, cu preocupări legate de conexiunea la internet și întrebări existențiale de “ce insula/stațiune să văd săptămâna viitoare”, am abandonat ideea unui birou fix și program de 10/12 ore de munca uneori fară pauze de masa. În schimb, am îmbrățișat incertitudinea pe toate planurile. Întai a unui spatiu unde să mergem în fiecare zi, we can work literally de oriunde cu condiția să avem o priza :D. Am devenit mai îngăduitoare cu noi, am ajuns să apreciem lucrurile pe care înainte nici nu le mai observam : o zi cu soare, a nice song sau o scurta poveste cu prieteni sau străini.

Working remote made us better humans. Oameni mai fericiți. Și prin asta profesioniști mai buni. În plus, succesul nostru a venit datorita experiențelor trăite de noi în destinațiile oferite cu atâta drag și dedicare turiștilor noștri. Și nici nu vedem altfel lucrurile. Decât explorând la rândul nostru, și descoperind locuri menite să fie vizitate și promovate apoi cu responsabilitate.

Așa că am plecat 🙂 De data asta nu pentru câteva săptămâni ci indefinit. Am împachetat în 34 de kg + 4 cărți țoață viață mea din Cluj și am plecat în lume. Și da, am plecat taman acum, când lucrurile sunt mai tulburi că niciodată, însă cu atât mai mult avem acum nevoie de dovezi că se poate. Cu precauții, limite și măști, se călătorește. Atât eu care am plecat acum, cât și turiștii noștri din ultimele 3 luni ce au ales să călătorească, suntem dovada vie că în continuare putem călători.

So join me in my travels & my future life! Have no idea how it will turn out but I know one thing for sure : it’s going to be epic 😀 !

With love for life & travel,

Elena