Top 10 Motive Pentru Care Merită Să Alegi O Vacanță În Tenerife | Mandala Travel

Top 10 Motive Pentru Care Merită Să Alegi O Vacanță În Tenerife

Tenerife e locul care mi-a intrat la suflet mult mai repede decât m-am așteptat. Am ajuns în Tenerife pentru prima oară în aprilie 2021. Nu am plecat către insulă cu așteptări prea mari. În mintea mea Tenerife era catalogată deja ca o destinație de petrecere și stat la plajă. Atât.

Dar din primele momente petrecute acolo după aterizare mi-am dat seama că adevărul era cu totul altul. M-am bucurat ca un copil de razele calde de soare după o iarnă capricioasă petrecută în Spania continentală. M-am minunat de albastrul oceanului, de atmosfera veselă și relaxată a localnicilor, de stilul de viață liniștit și munții pe care nu mi i-am imaginat așa de frumoși.

Timp de 2 ani și jumătate am colindat insula în lung și în lat. Am ajuns și în celelalte insule din arhipelagul Canarelor și am rămas fascinată de diferențele dintre ele, fiecare având unicitatea și personalitatea ei. După toată perioada asta am concluzionat că pentru mine insulele Canare sunt cel mai frumos loc de pe planeta pe care trăim. Iar Tenerife pur și simplu le are pe toate.

Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare, este o destinație superbă pentru o vacanță perfectă. Cu plajele sale cu nisip negru sau auriu, peisajele vulcanice spectaculoase și clima blândă pe tot parcursul anului, insula îți oferă tot ce ai nevoie pentru a te relaxa și a te bucura de fiecare moment.

Dacă încă nu ești convins că Tenerife este alegerea potrivită pentru următoarea ta escapadă, iată 10 motive care te vor face să-ți dorești să ajungi cât mai curând pe această insulă fermecătoare:

1. Plaje superbe pentru relaxare

Tenerife se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Fie că preferi nisipul fin și auriu sau plajele cu pietricele negre vulcanice, vei găsi cu siguranță locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de soare. Hai să descoperim împreună câteva dintre cele mai remarcabile plaje din Tenerife.

Plaja Las Teresitas

Plaja Las teresitas tenerife
Plaja Las Teresitas Tenerife

Las Teresitas este una dintre cele mai populare și frumoase plaje din Tenerife. Situată la doar 7 kilometri de centrul orașului Santa Cruz de Tenerife, această plajă largă cu nisip auriu și apă de un albastru uimitor este înconjurată de mulți palmieri, oferind un peisaj tropical de vis. Nisipul a fost adus din Sahara, iar plaja este perfectă pentru familii, datorită apei calme și sigure pentru înot. Aici poți practica volei de plajă, snorkeling și te poți bucura de barurile și restaurantele de pe plajă.

Plaja de las Vistas

Las Vistas este o plajă foarte populară situată în sudul insulei, în Los Cristianos. Este renumită pentru lungimea sa de aproape 1 km și pentru nisipul fin. Apa nu este foarte adâncă, ceea ce o face ideală pentru familiile cu copii. Pe această plajă animată, poți încerca diverse sporturi nautice, cum ar fi jet ski, banana boat și parasailing. Există și mai multe plase de volei pentru cei care doresc să se bucure de mișcare.

Playa de Benijo

Plaja Benijo Tenerife

Pentru cei care caută o experiență mai liniștită și izolată, Playa de Benijo este alegerea perfectă. Situată în nordul insulei, în apropiere de Parcul Rural Anaga, această plajă cu nisip negru vulcanic oferă un peisaj natural spectaculos. Recomandam să vizitezi această plajă atunci când fluxul este scăzut pentru a te bucura pe deplin de frumusețea sa.

Playa del Duque

Playa del Duque se află în sudul insulei, în Adeje, și este una dintre cele mai elegante plaje din Tenerife. Nisipul alb și apa cristalină fac din această plajă un loc ideal pentru relaxare. Plaja este bine echipată cu șezlonguri, umbrele și diverse facilități, iar în apropiere se găsesc numeroase restaurante și magazine de lux.

Playa de la Tejita

Pentru iubitorii de sporturi nautice, Playa de la Tejita este o destinație de top. Situată în El Medano, această plajă cu nisip alb este perfectă pentru kitesurfing și windsurfing datorită vânturilor constante. Plaja este situată la poalele Muntelui Roșu, oferind și trasee de drumeții pentru cei care doresc să exploreze zona.

Playa Jardín

Playa Jardín este o plajă urbană cu nisip negru situată în nordul insulei, în Puerto de la Cruz. Această plajă este înconjurată de grădini frumos amenajate și oferă o priveliște impresionantă asupra vulcanului Teide. În apropiere se află și Plaza del Charco, un loc ideal pentru a savura o băutură răcoritoare sau o bere rece.

Playa de los Guíos

Playa de los Guíos este situată sub stâncile magnifice Los Gigantes, oferind un peisaj impresionant. Nisipul negru și apele liniștite fac din această plajă un loc perfect pentru relaxare. În apropiere se află portul Los Gigantes, de unde poți porni în croaziere pentru a vedea balene și delfin.

2. Peisaje naturale spectaculoase

Insula Tenerife oferă o diversitate uimitoare de peisaje, de la munții vulcanici maiestuoși până la pădurile luxuriante și stâncile impresionante de pe coastă. Fiecare colț al insulei ascunde o frumusețe naturală unică, care așteaptă să fie descoperită. Hai să explorăm împreună câteva dintre cele mai impresionante peisaje naturale din Tenerife.

Parcul Național Teide

Parcul Național Teide este cea mai spectaculoasă atracție naturală din Tenerife și una dintre cele mai vizitate destinații din Spania. Acest parc găzduiește Vulcanul Teide, cel mai înalt vârf din Spania, cu o altitudine de 3.718 metri[. Peisajele din jurul vulcanului sunt de-a dreptul uimitoare, cu formațiuni geologice unice, cratere, hornuri și râuri de lavă care creează un panorama de culori și forme impresionante.

Ce să vezi în Parcul Național Teide

Roque Del Garcia si Teide Tenerife
Roque Del Garcia si Teide Tenerife
 • Roques de García: Aceste formațiuni stâncoase iconice sunt situate în fața Paradorului de Turism și sunt foarte populare datorită frumuseții lor și a priveliștei asupra vulcanului.
 • Arenas Negras: Un traseu care începe de la Centrul de Vizitatori El Portillo și urcă pe Montaña del Cerrillar, oferind o priveliște superbă asupra parcului și a Llano de Maja.
 • Observatorul Astronomic Teide: Situat pe versanții muntelui, acest observator profită de condițiile meteorologice excelente și altitudinea mare pentru a oferi observații astronomice de calitate.

Parcul Rural Anaga

Parcul Rural Anaga este situat în extremitatea nordică a insulei și este o Rezervație a Biosferei UNESCO. Acest parc se întinde pe o lungime de 20 km și oferă unele dintre cele mai frumoase trasee montane din Europa. Pădurea luxuriantă cu lauri, licheni, ferigi și liane creează un peisaj inedit, perfect pentru drumeții și explorări.

Atracții în Parcul Rural Anaga

 • Pădurea Mercedes: O pădure fabuloasă care te va transporta într-o lume magică, cu vegetație densă și umbră răcoroasă.
 • Roques de Anaga: Formațiuni stâncoase impresionante care oferă priveliști spectaculoase asupra coastei.

Los Gigantes

Los Gigantes sunt stânci masive situate pe coasta de vest a insulei Tenerife. Aceste stânci se ridică direct din mare, creând un peisaj dramatic și impresionant. Cel mai bun mod de a admira stâncile Los Gigantes este în timpul unei excursii cu barca, unde poți vedea și balene și delfini.

Piscinele Naturale (charcos)

Piscinele naturale din Tenerife, cum ar fi cele din Garachico și Bajamar, sunt formațiuni unice create de rocile de lavă. Aceste piscine oferă o experiență de înot de neuitat, înconjurate de peisaje naturale spectaculoase.

3. Clima perfectă tot anul

Tenerife se bucură de o climă blândă și plăcută pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii de 18-25°C iarna și 24-30°C vara. Indiferent de perioada în care alegi să vii, vei avea parte de zile însorite și nopți plăcute. Hai să explorăm în detaliu cum se manifestă această climă minunată pe parcursul anului.

Clima în Tenerife pe parcursul anului

Iarna (Decembrie – Februarie)

Iarna în Tenerife este foarte blândă comparativ cu alte destinații europene. Temperaturile medii în această perioadă variază între 18°C și 22°C, iar zilele însorite sunt frecvente. Chiar și în decembrie, care este una dintre cele mai ploioase luni, precipitațiile sunt rare și de scurtă durată, cu o medie de 31 mm de ploaie.

 • Temperatura medie: 18-22°C
 • Ore de soare pe zi: 6-7 ore
 • Temperatura apei: 22°C

Primăvara (Martie – Mai)

Primăvara aduce o creștere treptată a temperaturilor, ajungând la medii de 20-24°C. Este o perioadă excelentă pentru a explora insula, datorită vremii plăcute și a peisajelor înverzite. Precipitațiile sunt rare, iar zilele sunt în mare parte însorite.

 • Temperatura medie: 20-24°C
 • Ore de soare pe zi: 8-9 ore
 • Temperatura apei: 22°C

Vara (Iunie – August)

Vara în Tenerife este caldă și uscată, cu temperaturi medii de 24-30°C. Iulie și august sunt cele mai fierbinți luni, cu temperaturi care pot atinge frecvent 30°C sau mai mult în sudul insulei. Cu toate acestea, briza oceanică și vânturile alizee mențin o atmosferă plăcută și răcoroasă.

 • Temperatura medie: 24-30°C
 • Ore de soare pe zi: 10-11 ore
 • Temperatura apei: 23-24°C

Toamna (Septembrie – Noiembrie)

Toamna este o prelungire a verii, cu temperaturi care rămân ridicate până în noiembrie. Septembrie și octombrie sunt luni ideale pentru a vizita plajele, datorită temperaturilor ridicate ale apei și a vremii stabile. Precipitațiile încep să crească ușor în noiembrie, dar zilele însorite sunt încă predominante.

 • Temperatura medie: 22-28°C
 • Ore de soare pe zi: 7-9 ore
 • Temperatura apei: 24°C

Microclimatele din Tenerife

Tenerife este cunoscută pentru diversitatea sa climatică, datorată în mare parte topografiei variate și influenței vânturilor alizee. Insula are două zone climatice principale, dar în realitate există cinci microclimate distincte.

 • Zona de coastă: Climat semi-arid, cu temperaturi medii de 18-25°C iarna și 24-30°C vara. Aceasta este zona cea mai uscată și însorită a insulei.
 • Zona de mijloc: Climat subtropical mediteranean, cu temperaturi mai moderate și precipitații mai frecvente. Această zonă include orașe precum La Laguna.
 • Zona montană: Climat mai rece și umed, cu precipitații mai mari și temperaturi mai scăzute. La altitudini mari, cum ar fi Parcul Național Teide, poate ninge în timpul iernii.

Factori care influențează clima

 • Vânturile alizee: Aceste vânturi aduc umiditate dinspre nord-est, care se condensează în nori la altitudini între 600 și 1.800 de metri, creând un efect de răcire și menținând temperaturile moderate
 • Curentul oceanic rece: Curentul rece al Insulelor Canare contribuie la menținerea temperaturilor apei și a aerului la niveluri confortabile pe tot parcursul anului.
 • Topografia insulei: Relieful variat al insulei, cu munți și văi, creează diferențe climatice semnificative pe distanțe scurte.

4. Gastronomie delicioasă

Bucătăria din Tenerife îmbină influențe spaniole și latino-americane, rezultând preparate savuroase și pline de arome. Nu rata ocazia de a gusta specialități locale precum papas arrugadas cu mojo, gofio sau peștele proaspăt. Hai să descoperim împreună câteva dintre cele mai delicioase preparate tradiționale din Tenerife.

Papas Arrugadas cu Mojo

papas arugadas Tenerife
Papas arrugadas in Tenerife

Papas arrugadas sunt un preparat emblematic al bucătăriei din Insulele Canare. Acești cartofi mici sunt fierți în apă cu multă sare, ceea ce le conferă o textură ușor încrețită și o crustă sărată. Sunt serviți cu două tipuri de sosuri mojo: mojo rojo (sos roșu, picant) și mojo verde (sos verde, pe bază de ierburi). Mojo este un sos tradițional preparat din usturoi, ulei de măsline, oțet, ardei și diverse condimente, care adaugă un gust intens și delicios cartofilor.

Gofio

Gofio este un alt element tradițional al bucătăriei canariene, fiind un tip de făină obținută din cereale prăjite și măcinate, precum grâul, meiul sau năutul. Gofio este extrem de versatil și poate fi folosit în diverse preparate, de la supe și tocănițe până la deserturi. Este adesea amestecat cu lapte sau miere pentru a crea un mic dejun nutritiv sau un desert delicios.

Pește și Fructe de Mare

Datorită poziției sale geografice, Tenerife are acces la o abundență de pește proaspăt și fructe de mare. Printre cele mai apreciate specii se numără vieja, sama, cherne, mero și salema. Acestea sunt adesea gătite la grătar, prăjite sau preparate în tocănițe delicioase. Un preparat popular este sancocho canario, o tocană de pește sărat servită cu cartofi și mojo.

Carne de Calitate

Deși peștele este foarte popular, carnea ocupă și ea un loc important în bucătăria din Tenerife. Carnea de porc, capră și iepure sunt printre cele mai des întâlnite și sunt folosite în diverse preparate tradiționale. Conejo en salmorejo este un fel de mâncare tradițional din Tenerife, constând în iepure marinat într-un sos de usturoi, oțet, vin alb și condimente, apoi gătit lent până devine fraged și aromat.

Brânzeturi Locale

Tenerife produce și o varietate de brânzeturi delicioase, multe dintre ele obținute din lapte de capră. Queso de cabra este o brânză de capră foarte apreciată, care poate fi consumată proaspătă sau maturată. Brânzeturile sunt adesea servite ca aperitiv sau desert, acompaniate de miere locală și nuci.

Vinuri de Tenerife

Vinurile din Tenerife sunt renumite pentru calitatea lor, datorită solului vulcanic și climatului favorabil. Insula produce o gamă variată de vinuri, inclusiv vinuri albe, roșii și rosé. Malvasia este un soi de struguri foarte apreciat, care produce vinuri dulci și aromate. O vizită la una dintre numeroasele crame de pe insulă este o experiență de neuitat pentru orice iubitor de vinuri.

5. Cazare pentru toate gusturile și bugetele

Indiferent dacă îți dorești un hotel de lux cu servicii all-inclusive sau un apartament intim pentru un sejur mai lung, Tenerife oferă o gamă variată de opțiuni de cazare care se potrivesc oricărui buget și preferințe. Hai să explorăm împreună câteva dintre cele mai populare tipuri de cazare disponibile pe această insulă minunată.

Hoteluri de Lux

Pentru cei care caută o experiență de neuitat, Tenerife oferă numeroase hoteluri de lux, unde confortul și serviciile de înaltă calitate sunt la ordinea zilei.

 • Royal River, Luxury Hotel – Adults Only: Situat în Adeje, acest hotel de lux oferă camere spațioase, piscine private și un design modern. Este ideal pentru cupluri care doresc să se relaxeze într-un cadru elegant și intim.
 • Hotel Botanico y Oriental Spa Garden: Acest hotel de 5 stele din Puerto de la Cruz este renumit pentru grădinile sale frumoase și centrul spa de top. Oferă o gamă largă de tratamente și facilități pentru relaxare totală.
 • Tivoli La Caleta Tenerife Resort: Fostul Hotel Sheraton La Caleta, acest resort de lux din Costa Adeje oferă servicii all-inclusive, piscine spectaculoase și acces direct la plajă.

Hoteluri Ieftine și Economice

Pentru călătorii cu buget redus, Tenerife oferă numeroase opțiuni de cazare accesibile, fără a face compromisuri la calitate.

 • MYND Adeje: Acest hotel modern din Adeje oferă camere confortabile și facilități excelente la prețuri accesibile. Este o alegere populară pentru familii și cupluri
 • Hotel El Tejar & Spa: Situat în Vilaflor, acest hotel oferă cazare confortabilă și acces la un centru spa, fiind ideal pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru liniștit
 • Casa Senderos del Norte: Situată în Sauzal, această pensiune oferă camere curate și confortabile, cu vedere spectaculoasă la Teide și ocean. Este perfectă pentru cei care doresc să exploreze partea rurală a insulei

Apartamente și Case de Vacanță

Pentru cei care preferă mai multă independență și spațiu, apartamentele și casele de vacanță sunt o opțiune excelentă.

 • Crystal I Luxury Apartments by EnjoyaHome: Aceste apartamente moderne sunt situate la doar câteva minute de mers pe jos de Plaja Los Gigantes și oferă facilități de lux, inclusiv piscină și grădină
 • LE TERRAZZE: Aceste apartamente sunt foarte apreciate pentru priveliștile lor spectaculoase și locația convenabilă. Sunt ideale pentru cupluri și familii care doresc să se bucure de confort și intimitate
 • Pequeño paraíso frente al mar Playa Chica: Acest apartament oferă o vedere uimitoare la mare și este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru liniștit și pitoresc

Cazare pentru Familii

Tenerife este o destinație excelentă pentru familii, oferind numeroase opțiuni de cazare care sunt prietenoase cu copiii.

 • El Sol, Papaya Cottage Punta del Hidalgo: Aceste proprietăți sunt foarte apreciate de familii pentru facilitățile lor și locațiile convenabile. Oferă spații de cazare confortabile și acces la activități pentru copii
 • The Park Suites: Situat în Santa Cruz de Tenerife, acest hotel oferă camere spațioase și facilități excelente pentru familii, inclusiv piscine și locuri de joacă

6. Activități acvatice

Scaldata fiind de apele Oceanului Atlantic, Tenerife este un adevărat paradis pentru pasionații de sporturi acvatice. Poți practica snorkeling, scufundări, surfing, windsurfing sau pur și simplu să te relaxezi pe o croazieră. Hai să explorăm împreună câteva dintre cele mai captivante activități acvatice pe care le poți experimenta în Tenerife.

Snorkeling

Tenerife este renumită pentru locurile sale excelente de snorkeling, unde poți descoperi o varietate impresionantă de viață marină.

 • El Puertito: Acest golf frumos este un loc popular pentru snorkeling, fiind cunoscut pentru prezența broaștelor țestoase. Apele calme și clare fac din El Puertito un loc ideal pentru începători.
 • Abades: Situat în sud-estul insulei, Abades oferă un recif frumos și ușor accesibil, perfect pentru o sesiune de snorkeling relaxantă.
 • Alcala: Deși intrarea în apă poate fi stâncoasă, Alcala este un loc excelent pentru a vedea broaște țestoase și alte specii marine.

Scufundări

Pentru cei care doresc să exploreze adâncurile oceanului, Tenerife oferă numeroase locuri de scufundări spectaculoase.

 • Las Galletas: Acest sat pescăresc din sudul insulei este un punct de plecare popular pentru scufundări. Aici poți explora epave, recife și peșteri subacvatice.
 • Los Cristianos: Oferă o varietate de locuri de scufundări, inclusiv recife și epave, ideale pentru scafandrii de toate nivelurile.
 • El Condesito: O epavă faimoasă situată în apropiere de Punta Rasca, unde poți vedea o mulțime de pești colorați și alte creaturi marine.

Surfing

Tenerife este una dintre cele mai bune destinații de surfing din Europa, datorită valurilor sale constante și a climatului favorabil.

 • Playa de las Américas: Este cel mai cunoscut loc de surfing din Tenerife, oferind valuri excelente pentru surferi de toate nivelurile. Aici găsești numeroase școli de surf care oferă lecții și echipament.
 • El Médano: Cunoscut pentru vânturile sale constante, El Médano este locul perfect pentru windsurfing și kitesurfing. Aici poți găsi și tabere de surf care oferă cursuri și echipament.
 • Playa del Socorro: Situată în nordul insulei, această plajă este populară printre surferii avansați datorită valurilor mari și puternice.

Windsurfing și Kitesurfing

Datorită vânturilor constante, Tenerife este un loc ideal pentru windsurfing și kitesurfing.

 • El Médano: Este cel mai bun loc pentru aceste sporturi, oferind condiții excelente pe tot parcursul anului. Aici găsești școli de windsurfing și kitesurfing care oferă lecții pentru toate nivelurile.
 • Playa de las Américas: De asemenea, un loc popular pentru windsurfing, cu numeroase școli și centre de închiriere echipament.

Croaziere și excursii cu barca

O croazieră în jurul insulei Tenerife este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a admira peisajele spectaculoase.

 • Observarea balenelor și delfinilor: Tenerife este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea balene și delfini în habitatul lor natural. Croazierele pleacă din porturile Los Cristianos și Puerto Colón și oferă oportunități excelente de a observa aceste creaturi magnifice.
 • Croaziere la apus: Bucură-te de un apus de soare spectaculos pe o croazieră de lux, unde poți savura băuturi și gustări în timp ce admiri peisajele uimitoare.
 • Excursii de pescuit: Dacă ești pasionat de pescuit, poți participa la o excursie de pescuit în largul coastelor Tenerife, unde poți prinde diverse specii de pești.

7. Parcuri tematice

Tenerife găzduiește câteva dintre cele mai populare parcuri tematice din Europa, precum Siam Park și Loro Parque. Acestea oferă distracție și aventură pentru toate vârstele, cu tobogane acvatice, spectacole cu animale și multe alte atracții. Hai să descoperim împreună ce au de oferit aceste parcuri tematice de top.

Siam Park

Siam Park este considerat unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din lume și este situat în Costa Adeje, în sudul insulei Tenerife. Inspirat de cultura thailandeză, parcul oferă o combinație de atracții palpitante și locuri de relaxare, asigurând o zi de neuitat pentru toată familia.

Atracții principale la Siam Park

 • The Dragon: Un tobogan uriaș în formă de dragon, care oferă o experiență de neuitat cu efecte vizuale spectaculoase.
 • Tower of Power: Un tobogan vertical de 28 de metri care te va face să simți adrenalina la maximum.
 • Mai Thai River: Cel mai lung râu leneș din lume, perfect pentru o plimbare relaxantă în jurul parcului.
 • The Wave Palace: O piscină cu valuri care pot ajunge până la 3 metri înălțime, ideală pentru surfing sau pur și simplu pentru a te bucura de valuri.
 • The Lost City: Un loc special pentru copii, cu tobogane, poduri și pistoale cu apă.

Facilități și servicii

 • Cabane VIP: Pentru o experiență de lux, poți închiria o cabană VIP care include acces rapid la atracții, mâncare all-inclusive și băuturi nelimitate.
 • Bilete all-inclusive: Aceste bilete includ acces la toate atracțiile, un bufet cu mâncare la discreție și un fast pass nelimitat.
 • Serviciu de transfer: Parcul oferă un serviciu de autobuz gratuit din sudul insulei, facilitând accesul pentru toți vizitatorii.

Loro Parque

Loro Parque este o grădină zoologică și un parc tematic situat în Puerto de la Cruz, în nordul insulei Tenerife. Acest parc este renumit pentru colecția sa impresionantă de papagali și pentru spectacolele cu animale.

Atracții principale la Loro Parque

 • Spectacole cu orci: Unul dintre cele mai populare spectacole, unde poți vedea orci executând acrobații impresionante.
 • Planet Penguin: O replică a habitatului natural al pinguinilor, unde poți observa aceste păsări fascinante într-un mediu controlat.
 • AquaViva: Un acvariu impresionant cu meduze și alte creaturi marine.
 • Grădina de orhidee: O colecție superbă de orhidee, perfectă pentru o plimbare relaxantă.
 • Katandra Treetops: O zonă unde poți explora pădurea tropicală și observa păsările exotice în habitatul lor natural.

Facilități și servicii

 • Bilete VIP: Aceste bilete oferă acces la toate atracțiile, un tur ghidat și prânz la unul dintre restaurantele parcului.
 • Serviciu de transfer: Loro Parque oferă un serviciu de autobuz din principalele orașe din Tenerife, facilitând accesul pentru toți vizitatorii.
 • Restaurante și cafenele: Parcul dispune de numeroase opțiuni de luat masa, de la restaurante cu specific local la cafenele și snack-baruri.

Alte parcuri tematice

Pe lângă Siam Park și Loro Parque, Tenerife mai oferă și alte parcuri tematice care merită vizitate:

 • Jungle Park: Situat în apropiere de Los Cristianos, acest parc tematic oferă o varietate de animale exotice și spectacole impresionante.
 • Aqualand Costa Adeje: Un alt parc acvatic popular, ideal pentru familii, cu tobogane și piscine pentru toate vârstele.
 • Monkey Park: Un parc mic, dar fascinant, unde poți interacționa cu diverse specii de maimuțe și alte animale mici.

8. Viață de noapte intensa

Dacă ești în căutarea distracției după apusul soarelui, stațiunile din sudul insulei, precum Playa de las Américas sau Los Cristianos, îți oferă numeroase baruri, cluburi și restaurante unde poți petrece până în zori. Tenerife este renumită pentru viața sa de noapte vibrantă, care atrage atât localnici, cât și turiști din întreaga lume. Hai să descoperim împreună cele mai populare locații și activități pentru o noapte de neuitat în Tenerife.

Playa de las Américas

Playa de las Américas este epicentrul vieții de noapte din Tenerife, oferind o varietate de cluburi și baruri care satisfac toate gusturile muzicale și preferințele de divertisment.

Magic Lounge Club

Magic Lounge Club este unul dintre cele mai populare cluburi din Playa de las Américas. Situat în Mare Nostrum Resort, acest club oferă o atmosferă elegantă și sofisticată, cu muzică live și DJ renumiți. Este locul perfect pentru a dansa toată noaptea și a te bucura de cocktailuri delicioase.

Tramps Tenerife – The King of Clubs

Tramps Tenerife, cunoscut și sub numele de “The King of Clubs”, este un alt club de top din Playa de las Américas. Acest club este renumit pentru atmosfera sa vibrantă și pentru varietatea de muzică, de la house și techno la R&B și hip-hop. Tramps Tenerife este locul ideal pentru cei care doresc să danseze până în zori.

Papagayo Beach Club

Papagayo Beach Club este un club de plajă elegant situat pe Playa de las Américas. Cu o atmosferă relaxată în timpul zilei și o transformare spectaculoasă în timpul nopții, Papagayo Beach Club oferă petreceri tematice, muzică live și DJ internaționali. Este locul perfect pentru a te bucura de un cocktail la apus și de a dansa sub stele.

Monkey Beach Club

Monkey Beach Club este renumit pentru petrecerile sale la apus și pentru atmosfera sa vibrantă. Situat pe Playa de Troya, acest club oferă priveliști spectaculoase asupra oceanului și este locul perfect pentru a te relaxa cu prietenii și a dansa până la miezul nopții.

Los Cristianos

Los Cristianos este o altă destinație populară pentru viața de noapte, oferind o varietate de baruri și cluburi pentru toate gusturile.

Kaluna Beach Club

Kaluna Beach Club este un club de plajă exclusivist situat în Costa Adeje, aproape de Los Cristianos. Acest club oferă piscine infinity, șezlonguri de lux și petreceri cu DJ renumiți. Este locul perfect pentru a te relaxa în timpul zilei și a te bucura de petreceri vibrante pe timpul nopții.

Sax Rock Bar

Sax Rock Bar este un bar popular în Los Cristianos, cunoscut pentru muzica live și atmosfera prietenoasă. Aici poți asculta trupe locale și internaționale cântând rock clasic și alte genuri muzicale. Este locul ideal pentru o seară relaxantă cu prietenii.

Santa Cruz de Tenerife

Capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, oferă și ea o viață de noapte vibrantă, cu numeroase baruri și cluburi pentru toate gusturile.

Tao Tenerife

Tao Tenerife este un club popular situat în Parcul Maritim din Santa Cruz de Tenerife. Acest club oferă o atmosferă variată, cu petreceri tematice și DJ internaționali. Este locul perfect pentru a te bucura de muzică urbană și electronică.

Azotea Urban 180°

Azotea Urban 180° este un lounge sofisticat situat pe acoperișul hotelului Urban Anaga. Cu priveliști panoramice asupra orașului și o atmosferă relaxată, acest loc este perfect pentru a savura un cocktail și a te bucura de o seară liniștită.

9. Cultură și istorie fascinante

Tenerife are o istorie bogată și o moștenire culturală unică, influențată de popoarele guanche, spaniole și latino-americane. Vizitează orașele pitorești precum La Laguna sau Santa Cruz de Tenerife pentru a descoperi arhitectura colonială și muzeele interesante. Hai să explorăm împreună câteva dintre cele mai importante aspecte culturale și istorice ale acestei insule fascinante.

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna, cunoscut simplu ca La Laguna, este un oraș istoric situat în nordul insulei Tenerife. Acest oraș a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1999 datorită arhitecturii sale coloniale bine conservate și a importanței sale culturale.

Atracții principale în La Laguna

 • Catedrala San Cristóbal de La Laguna: Această catedrală impresionantă este un exemplu remarcabil de arhitectură neoclasică și gotică. Este un loc de cult important și un punct de reper pentru oraș.
 • Universitatea din La Laguna: Fondată în 1701, aceasta este una dintre cele mai vechi universități din Spania și contribuie la atmosfera vibrantă și tinerească a orașului.
 • Plaza del Adelantado: Piața centrală a orașului, înconjurată de clădiri istorice și cafenele, este un loc perfect pentru a te relaxa și a observa viața locală.
 • Casa de los Balcones: O clădire emblematică cunoscută pentru balcoanele sale frumos decorate, care oferă o privire asupra arhitecturii tradiționale canariene.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei și un oraș plin de viață, cu o combinație de arhitectură modernă și colonială. Este locul ideal pentru a experimenta cultura autentică a Insulelor Canare.

Atracții principale în Santa Cruz de Tenerife

 • Auditorio de Tenerife: Un exemplu impresionant de arhitectură contemporană, acest auditoriu este un simbol al orașului și găzduiește numeroase concerte și evenimente culturale.
 • Mercado Municipal Nuestra Señora de África: O piață vibrantă unde poți găsi produse locale, alimente proaspete și suveniruri lucrate manual.
 • Muzeul de Natură și Om: Situat în fostul spital civil, acest muzeu oferă o privire detaliată asupra istoriei naturale și culturale a Insulelor Canare.
 • Calle del Castillo: Principala stradă pietonală a orașului, ideală pentru cumpărături și explorări.

Orotava și Puerto de la Cruz

La Orotava și Puerto de la Cruz sunt două orașe istorice din nordul insulei care oferă o experiență autentică a culturii canariene.

Atracții principale în La Orotava

La Orotava Tenerife
La Orotava Tenerife
 • Casa de los Balcones: O clădire istorică renumită pentru balcoanele sale frumos decorate și arhitectura tradițională canariană.
 • Grădina Botanică: O grădină impresionantă cu o varietate de plante tropicale și subtropicale.

Atracții principale în Puerto de la Cruz

 • Loro Parque: Un parc tematic și grădină zoologică renumită pentru colecția sa impresionantă de papagali și spectacolele cu animale.
 • Jardín de Aclimatación de La Orotava: O grădină botanică frumoasă situată în Puerto de la Cruz, ideală pentru o plimbare relaxantă.

Parcul Natural Anaga

Parcul Natural Anaga este situat în partea de nord-est a insulei și este un loc de o frumusețe naturală remarcabilă. Acest parc protejat găzduiește păduri de laurisilva, sate pitorești și trasee de drumeții spectaculoase.

Piramidele din Güímar

Piramidele din Güímar sunt o atracție arheologică fascinantă situată în sud-estul insulei. Aceste structuri misterioase, construite din blocuri de piatră, sunt înconjurate de legende și teorii despre originile lor.

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife este al doilea cel mai mare carnaval din lume, după cel de la Rio de Janeiro. Acest eveniment vibrant și colorat atrage mii de vizitatori în fiecare an și este o sărbătoare a muzicii, dansului și costumelor spectaculoase.

10. Ușor de Ajuns

Cu două aeroporturi internaționale, Tenerife este ușor accesibilă din majoritatea orașelor europene. Zborurile directe și conexiunile excelente fac din această insulă o destinație convenabilă pentru o vacanță de neuitat. Hai să explorăm împreună cum poți ajunge în Tenerife și ce facilități oferă aeroporturile insulei.

Aeroporturile din Tenerife

Tenerife are două aeroporturi internaționale care deservesc insula: Aeroportul Tenerife Sud (TFS) și Aeroportul Tenerife Nord (TFN). Ambele aeroporturi sunt bine conectate și oferă o gamă largă de servicii și facilități pentru călători.

Aeroportul Tenerife Sud (TFS)

Aeroportul Tenerife Sud, cunoscut și sub numele de Aeroportul Reina Sofía, este cel mai mare și mai aglomerat aeroport de pe insulă. Situat în sudul insulei, în apropiere de stațiunile turistice populare precum Playa de las Américas și Los Cristianos, acest aeroport este principalul punct de intrare pentru turiști.

 • Zboruri directe: Aeroportul Tenerife Sud oferă zboruri directe către numeroase destinații europene, inclusiv Londra, Madrid, Berlin, Paris, Roma și multe altele.
 • Facilități: Aeroportul dispune de numeroase facilități, inclusiv magazine duty-free, restaurante, cafenele, închirieri auto și servicii de transfer.
 • Transport: Aeroportul este bine conectat cu restul insulei printr-o rețea de autobuze, taxiuri și servicii de transfer privat. De asemenea, există opțiuni de închiriere a mașinilor pentru cei care doresc să exploreze insula pe cont propriu.

Aeroportul Tenerife Nord (TFN)

Aeroportul Tenerife Nord, cunoscut și sub numele de Aeroportul Los Rodeos, este situat în nordul insulei, în apropiere de capitala Santa Cruz de Tenerife și de orașul istoric La Laguna. Acest aeroport este mai mic decât cel din sud, dar oferă și el o gamă largă de zboruri și facilități.

 • Zboruri directe: Aeroportul Tenerife Nord oferă zboruri directe către principalele orașe spaniole, precum Madrid, Barcelona și Sevilla, precum și către alte destinații europene.
 • Transport: Aeroportul este bine conectat cu restul insulei printr-o rețea de autobuze, taxiuri și servicii de transfer privat. De asemenea, există opțiuni de închiriere a mașinilor pentru cei care doresc să exploreze insula pe cont propriu.

Conexiuni Aeriene

Tenerife este bine conectată cu numeroase orașe europene prin zboruri directe operate de companii aeriene de renume, precum Ryanair, EasyJet, British Airways, Iberia, Lufthansa și multe altele. Aceste conexiuni aeriene excelente fac din Tenerife o destinație accesibilă și convenabilă pentru turiști din întreaga Europă.

Transport Intern pe Insulă

Odată ajuns în Tenerife, vei găsi o gamă variată de opțiuni de transport pentru a te deplasa pe insulă:

 • Autobuze: Compania de transport public TITSA oferă o rețea extinsă de autobuze care conectează principalele orașe și atracții turistice de pe insulă.
 • Taxiuri: Taxiurile sunt disponibile în toate zonele turistice și oferă o modalitate convenabilă de a te deplasa rapid.
 • Închirieri auto: Există numeroase companii de închirieri auto care oferă o gamă variată de vehicule, de la mașini economice la SUV-uri și mașini de lux.
 • Servicii de transfer privat: Pentru un plus de confort, poți opta pentru servicii de transfer privat care te vor duce direct la destinația dorită

Cu atâtea motive convingătoare, nu e de mirare că Tenerife este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa. Insula îți oferă tot ce ai nevoie pentru un sejur de neuitat: plaje superbe, natură spectaculoasă, mâncare delicioasă, activități captivante și o atmosferă primitoare.

Așa că, ce mai aștepți? Începe să-ți planifici vacanța în Tenerife chiar acum și pregătește-te pentru o experiență de neuitat pe această insulă minunată!

Love,

Ralu