10 motive pentru a vizita Thailanda

Dacă există o țară care nu are nevoie de motive pentru a fi vizitată, aceasta este fără îndoială, Thailanda. The land of smiles, locul care nu dezamăgește niciodată, care parcă îți depășește întotdeauna așteptările; colțul de lume care în ciuda popularității sale turistice, îți arată întotdeauna partea sa cea mai primitoare.

Aceasta este definiția Thailandei. Și dacă aveți în continuare îndoieli, aveți aici 10 motive să călătoriți în Thailanda.

1. Mâncarea

Dacă aveți nevoie de un motiv convingător pentru a călători în Thailanda, acesta este cu siguranță gastronomia thailandeză. Sfatul nostru este să renunțați la restaurante clasice și să vă lăsați curtați de lumea fascinantă a mâncării stradale.

Aici veți găsi diferite niveluri, de la alimente stradale, servite dintr-un coș de alimente, până la tarabe cu mese lângă, restaurante locale sau baruri cu tăiței în centrele comerciale. Și toate au propriile lor secrete comerciale. Vă recomandăm să încercați pe toate, pentru a experimenta explozia de arome, mirosuri și culori ale uneia dintre cele mai bune bucătării din lume.

2. Localnicii prietenoși

Thailanda este cunoscută drept țara zâmbetelor pentru un motiv, fiind o porecla pe care a câștigat-o pe bună dreptate. Fact: probabil că nu veți vedea niciodată un thailandez furios. În plus, orice dezbatere-discuție-dezacord se desfășoară folosind cuvinte blânde și zâmbete. Un mod plăcut de a organiza o dezbatere, nu?

Ideea de a te bucura de viață și de a te distra sunt un mod obligatoriu de viață, deoarece majoritatea Thailandezilor cred că soarta lor a fost deja scrisă, deci… de ce să te agiți așa mult?

3. Cultura

Un alt motiv pentru a călători în Thailanda este experiența culturii unei națiuni care este remarcabilă și fascinantă pentru o mulțime de lucruri. Ca dovadă a acestui fapt, aveți aici câteva exemple care ar putea să vă aducă mai aproape de el:

  • Thailandezii, pe lângă faptul că sunt budiști, cred în fantome. Acesta este motivul pentru care aproape toate casele au o casă de spirit, a cărei locație este desemnată de un călugăr în ziua inaugurării.
  • Un alt detaliu care trebuie luat în considerare este incapacitatea oamenilor din Thailanda de a recunoaște când nu știu ceva. Această problemă, atunci când este atribuită călătorilor, este un pic dificilă deoarece, în Thailanda, indiferent de întrebarea dvs., veți primi întotdeauna un răspuns, fie că este corect sau nu. Luați tot ce spun cu un bob de sare, informațiile lor ar putea să nu fie legitime.
  • Patriotismul este cu siguranță unul dintre cele mai izbitoare aspecte legate de Thailanda. Thailandezilor le place cu adevărat țara lor, astfel încât să nu găsiți pe nimeni care să vorbească rău despre rege sau să nu-i respecte imaginea.
4. Peisajele

Peisaje în orice nuanță de verde posibilă. Temple împrăștiate în jurul văilor, înconjurate de munți. Croaziere în plute de bambus peste râuri flancate de vegetație luxuriantă. Parcuri arheologice unde veți simți că sunteți Indiana Jones. Plaje încadrate în fundaluri ireale care arată ca și cum au ieșit din pensula pictorului. Acestea sunt doar câteva lucruri care vă așteaptă într-una dintre cele mai uimitoare țări pe care veți avea ocazia să le vizitați.

5. Shopping-ul

Deși nu este principalul motiv pentru care oamenii călătoresc în Thailanda, trebuie să știți că shopping-ul este un aspect foarte tentant pentru mulți turiști.

Magazine locale mici, piețe masive unde veți găsi absolut tot ceea ce căutați (Chatuchak din Bangkok este un exemplu extraordinar) și Bazarul de noapte Chiang Mai, care nu numai că este o garanție pentru cumpărături, ci și o scenă pentru negociere, sunt doar câteva dintre opțiunile de cumpărături disponibile în Thailanda.

6. Masajele thailandeze

Dacă există ceva ce ar trebui să încercați cu siguranță, zilnic, dacă este posibil, este masajul thailandez. Nu este nimic mai plăcut decât a pune capăt zilei dvs. cu un masaj al picioarelor și tălpilor după ce ați petrecut ore întregi de mers pe jos.

Nu veți avea probleme în alegerea locului de făcut masaj, deoarece există sute de ele, chiar și în satele mai mici. Ceea ce vă recomandăm este să găsiți unul care să fie demn de încredere, chiar dacă înseamnă că trebuie să plătiți ceva mai mult.

7. Templele

Nu există nicio altă țară ca Thailanda atunci când vine vorba de a admira una dintre cele mai mari atracții ale sale: templele. Fiind o țară budistă, templele joacă un rol-cheie în viața oamenilor din Thailanda. Iar exemplele sunt mult prea multe.

8. Vremea perfectă

Toată lumea își dorește o vreme caldă și însorită în timpul călătoriei sau vacanței. Ei bine, în Thailanda, tot timpul anului este vremea de înot, cu câteva luni puțin mai fierbinți decât altele. Este situată la tropice și asta înseamnă destul de multă ploaie. Dar ploaia vine și pleacă la fel de repede, răcorindu-vă pentru o altă rundă de distracție la soare.

9. Viața de noapte

Indiferent dacă sunteți pe plajă sau într-unul din orașele Thailandei, nu veți fi departe de barurile și cluburile de noapte care au făcut faimoasa țară. Nu vă faceți griji, nu toate barurile sunt go-go bars. Există o mulțime de discoteci, cluburi de noapte și baruri obișnuite. Ah, da, și sky-baruri.

10. Plajele

Toate acestea sunt minunate dar v-ați gândit vreodată la Thailanda fără a vă imagina acele ape limpezi și turcoaz pe care toată lumea le asociază cu paradisul?

Despre Phuket toată lumea a auzit, dar sfatul nostru este să evitați plajele turistice și aglomerate și să alegeți cele mai puțin populare. Krabi este o opțiune bună dacă doriți să încheiați vacanțele dvs. de vis într-una din acele plaje idilice de nisip alb, înconjurate de palmieri și posibilitate pentru island hopping.

11. Ai ocazia să faci parte din cel mai fain grup cu însoțitor

Acest motiv este bonus. 🙂

Am cutreierat Thailanda de la nord la sud și înapoi, am sărit de pe o insulă pe alta și ne-am lăsat pierduți pe străzile Bangkok-ului. Am cules cele mai dragi amintiri, locuri, întâmplări și am cunoscut oameni de-ai locului și nu numai care ne-ai schimbat, fiecare câte puțin, ideile despre viață. Și ne-am decis să le adunăm pe toate într-o călătorie relaxată, fără alergătură și cu timp destul pentru admirat și reflectat – cele mai importante experiențe pe care considerăm că le are Thailanda de oferit.

Crede-ne că suntem cât se poate de obiectivi când spunem că Get the Thailand Experience este cel mai fain grup cu însoțitor pe Thailanda.

P.S. Grăbește-te, locurile sunt limitate.