10 Deserturi Thailandeze Pe Care Trebuie Să Le încerci

10 deserturi thailandeze pe care trebuie să le încerci

Thailanda este o mare consumătoare de dulciuri — laptele condensat este pe culoarul fiecărui magazin 7/11, cafelele sunt încărcate cu frișcă și zahăr până când aproape nu mai poți gusta cofeina. Vei găsi zahăr chiar în locuri neașteptate, cum ar fi un bol de Pad Thai, una dintre cele mai faimoase feluri de mâncare din Thailanda.

Zahărul este ingredientul cheie care face ca deserturile din Thailanda să fie atât de dulci și savuroase. Pe lângă asta, Thailanda oferă o gamă largă de opțiuni ce fac dificilă alegerea atunci când trebuie să te decizi asupra unui desert. Așa că am făcut un top 10 al deserturilor thailandeze pe care trebuie să le încerci.IMG 4081

1. Mango Sticky Rice

Mango-ul cu orez lipicios este cu siguranță cel mai popular desert care există în Thailanda. Nu se poate să călătorești în toată Thailanda și să nu încerci acest fel de mâncare. Mango-ul proaspăt rece este tăiat înainte de a fi pus peste orezul lipicios în aburi. Acest amestec este apoi înmuiat în lapte de nucă de cocos gros.


File 000 2 1

2. Banana Leaf And Sticky Rice

Laptele dulce de nucă de cocos, zahărul, fasolea neagră și orezul lipicios sunt împrăștiate într-o frunză de banană, rezultând un desert delicios. Deși poate la prima impresie exteriorul s-ar putea să ți se pară ciudat, să știi că este plin de aromă. Plus că învelișul de banane face ca acesta să fie un desert excelent pentru a fi mâncat în mișcare.


File 001 1

 3. Sweet Thai Crepe

Acestea sunt finger foods excelente. Vei găsi clătite dulci thailandeze proaspete pe aproape fiecare soi (stradă). De obicei sunt umplute cu meringue, o cremă groasă din albușuri de ouă și zahăr; Iar apoi acoperite cu fox tong, care este gălbenuș de ou mărunțit sub formă de firicele subțiri.


File 000 1 1

 

4. Coconut Rice Dumplings

Acest desert este atât delicios, cât și adorabil. Nucă de cocos și făină de orez sunt gătite la perfecțiune pe grătare fierbinți. Le găsești în întreaga Thailanda, o mulțime de vânzători de stradă servesc aceste mici deserturi. De obicei, au topping cu porumb, ceapă verde, sau sunt servite simplu.


File 003

 

5. Mung Bean Candy

Aceste bomboane sunt aproape prea drăguțe ca să le mănânci. Pasta de fasole Mung este îndulcită și zdrobită în perfecțiune înainte de a fi vitrajată și modelată pentru a arăta ca niște bucăți mici de fructe.


 

File 001 1 16. Thai Roti

Cu siguranță te vei distra mai mult urmărind cum se prepară desertul, decât mâncându-l. Rotis este un desert tradițional în Thailanda și este o gustăre excelentă ce o poți avea în timp ce te plimbi. Găsești acest desert la aproape fiecare colț, în special zonele turistice din Thailanda. Acest aluat este zdrobit cu unt înainte de a fi plesnit pe grătar. Totodată poți adăuga atât topping-uri cât și umpluturi, inclusiv Nutella, banane, ciocolată și multe altele.


File 0057. Coconut Ice Cream

Acesta este desertul perfect pentru vremea călduroasă a Thailandei. Majoritatea furnizorilor au o mare varietate de toppinguri din care puteți alege, inclusiv arahidele, porumb dulce și siropurile dulci, pentru a adăuga deasupra. De multe ori, înghețata de nucă de cocos este servită în propria ei nucă de cocos care a fost răzuită, făcând loc pentru înghețată. Plus că arată mult mai bine în pozele de Instragram.


File 006

8. Sticky Rice In Bamboo

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că v-ați dat seama singuri că thailandezilor le place orezul lor lipicios – și poate fi un delicios add-on la aproape fiecare masă, inclusiv deserturi, bineînțeles. Orezul lipicios din bambus este o modalitate unică de a mânca acest orez. Se amestecă cu fasole roșie, cremă de nucă de cocos și zahăr înainte de a fi introdus în tuburile de bambus. Acestea sunt apoi fierte până când toate ingredientele sunt topite împreună înainte de a fi servite.


File 007

9. Thai Jello

Thai Jello este similar cu Jello-ul pe care îl puteți găsi în țările occidentale, totuși în Thailanda, este tăiat și de obicei acoperit cu diferite topping-uri, cum ar fi (nelipsitul) cocos mărunțit. Aceste pătrățele sunt făcute cu zahăr, lapte de nucă de cocos și făină. Un desert dulce și colorat ce pur și simplu se topește în gură.


File 000 3 1

 

10. Custard-Filled Bread

Dacă ești fan pâine, atunci acesta este desertul pentru tine. Vei găsi rulouri umplute cu cremă, hot dog buns și multe altele în aproape toate piețele din Thailanda. Aceste chifle sunt umplute cu diferite topping-uri, cum ar fi aroma de ceai verde sau siropul de ciocolată dulce.

Citeste si:

10 motive pentru a vizita Thailanda